Käsi ylös, joka haluaa aamuksi tuoretta leipää, mutta ei jaksa nousta liian aikaisin sitä leipomaan? No tässä teille kaikille helppo sämpyläresepti, joka ei sisällä vaivaamista eikä edes kohottamista. Jep, ja hyviä tulee :)
Resepti on siitä hyvä, että sitä voi muokata vaihtelemalla jauhoja erilaatuisiksi ja lisäämällä erilaisia mausteita. Itse googlettelin erilaisia reseptejä ja muokkasin niistä oman version, joka on seuraavanlainen. Rennolla otteella koostettu herkullinen aamiaisleipä.
5 dl vehnäjauhoja
1 dl pikakaurahiutaleita
1 rkl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 ½ dl vettä
1-2 rkl hunajaa
loraus öljyä
Sekoita ensin kuivat aineet keskenään, jonka jälkeen lisää vesi, hunaja ja öljy. Kuivissa aineissa jauhoja voi vaihdella haluamakseen tai muuttaa hiutaleiden määrää. Hunajan tilalla voi käyttää siirappia ja öljykin voi olla esimerkiksi oliiviöljyä. Määrien kanssa ei ole niin tarkkaa, kunhan idea pysyy yksinkertaisena. Taikinasta tulee melko löysä, mutta kuitenkin sellainen jota voi lusikoida kasoiksi leivinpaperille. Kasat voi paistaa sellaisenaan ja ne kohoaa hiukan, jotta niistä tulee edes vähän sämpylämäisiä. Tai sitten ne voi taputella jauhon kanssa tasaisiksi leipäsiksi. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Paistoaika riippuu omasta uunista ja kasojen paksuudesta. Omistani tuli aika vaaleita, sillä paistoin kasat sellaisenaan.
Tällainen lauantai-illan postaus :) Mutta niin kiva vinkki huomisaamulle. Kiitos kaikille edellisistä kommenteista, vastaaminen on laahannut pahasti jäljessä kun tulee vietettyä niin paljon aikaa tuolla ulkona. Tosin tänään sää teki totaalisen muutoksen hetkessä. Aamulla oli niin lämmin, että pyöräiltiin ystäväperheen kanssa jäätelölle mutta illalla niin koleaa, että piti takkaan laittaa tulet.
Leppoisaa sunnuntaita teille kaikille, kiva kun aina palaatte lukemaan juttujani ♥
Kiva ohje! Voiskohan tuon taikinan tehdä jo illalla jääkaappiin valmiiksi?
VastaaPoistaNiin ihanan helppo resepti :) Luulen, että tuon leivinjauheen takia tätä ei voi tehdä valmiiksi edellisenä iltana. Mutta jos aamulla haluaa päästä tätäkin helpommalla, voihan ne kuivat aineet jo sekoitella valmiiksi ja aamulla vaan lisää loput joukkoon.
PoistaVoi kiitos reseptistä! Kokeilen heti aamulla. :)
VastaaPoistaKiva kuulla, toivottavasti onnistui :)
PoistaKäsi ylhäällä ;D.
VastaaPoistaTuoreet sämpylät ovat kyllä niiin hyviä!!
Niinpä, jotenkin koko aamupala tuntuu niin paljon paremmalta ja päivä saa ihanan aloituksen! :)
PoistaKäsi ylhäällä täälläkin!! Mainio ohje tällaiselle epäleipojalle!
VastaaPoistaMietin myös tuota illalla taikinan valmiiksi tekemistä...
Tämän pitäisi onnistua ihan jokaiselta :D Kuten jo tuolla aiemmin kirjoitin, tätä ei varmaan voi tehdä valmiiksi, juuri tuon leivinjauheen takia. Hiivalla kohotettu kestäisi pidemmän ajan ennen paistoa, mutta siinä menee sitten tämän reseptin nopeus jos alkaa kohottelemaan :)
PoistaIhan totta joo... mutta siis tosi helppi oli ohje ja oikein makoisia sämpylöitä. Kiitos kun jaoit meille tämän ohjeen ♥
PoistaKiitos ohjeesta, täällä jo leivotaan näitä neidin kanssa <3 katsotaan saadaanko näistä noin kauniita ja herkullisia.
VastaaPoistaIhan mahtavaa! :)
PoistaTeyhty ja uunissa. Jee
VastaaPoistaJa toivottavasti onnistui!? :D
PoistaOnnistui. Syöty on jo kuvatkin otettu. Kiitos sinulle ohjeesta. Haittaako jos jaan tämän eteenpäin nimittäin tää oli aivan loistava ohje.
PoistaHienoa! Tottakai saat jakaa reseptin muillekin, se olisi suorastaan kunnia :D
PoistaKiva, senpä siis teen lähipäivinä. Kiitos sinulle.
PoistaKuulostaa niin hyvältä ja näyttääkin ;)
VastaaPoistaHyviä näistä kyllä tuli, tuoreena ihan parhaita voin kera..! Nam! :)
Poista