Terassipurjeet

maanantai 11. toukokuuta 2015
Kesää kohti mennään, eli terassijutut ovat taas ajankohtaisia. Terassin ilme on vielä hyvin riisuttu, mutta jotain se on jo saanut ylleen. Valkoiset ja raikkaat purjeet. Terassi rakennettiin viime kesänä talon laajennusosan ympärille. Materiaaliksi valittiin puukomposiitti ja aion tehdä siitä vielä oman postauksen, kun jo viime kesänä taisin luvata kertoa kokemuksiani siitä. Eli plussat ja miinukset tulossa blogiin :) 

Terassin ympärille on tarkoitus istuttaa pensaita ja pientä fiksausta pitää tehdä vielä sivuille, mutta täydessä käytössä terassi oli jo viime kesänä. Katos jätettiin tekemättä ja saa nähdä miten sille käy tänä kesänä. Ajatuksena on ollut valokate, jotta kalusteet sekä pehmusteet saisivat olla aina kuivassa, mutta myös iso markiisi houkuttelisi. 

Onko teillä kokemuksia isoista markiiseista? Käytännöllisyydestä ja kestävyydestä?


Nyt terassi sai kuitenkin kolme isoa purjetta suojakseen, joiden tarkoitus on antaa varjoa. Terassi sijaitsee talon eteläpuolella, joten paikka on kesällä jopa paahteinen. Neljäskin purjekangas odottaa kaapissa, jos sille vielä keksisi tuohon paikan ja järkevän kiinnitystavan.

Jos joku miettii purjekankaiden hintaa, näiden normaalihinta taisi olla reilu parikymppiä kappaleelta. Mutta minulla kävi tässä hyvä tuuri, kun löysin nämä viiden euron poistohintaan. Eli tämä purjeiden kokeilu ei tullut maksamaan kahtakymppiä enempää :) Purjeiden ompeleet olivat hyvin heppoiset, joten ompelin ne vahvaksi ja kiinnikkeeksi mieheni laittoi vaijerit. Vaijerit odottavat vielä siistimistä, kunhan nähdään ovatko purjeet varmasti hyvillä paikoilla.


Kuvissa suurin osa varjosta muodostuu seinälle, mutta kun tästä kesä lähenee nousee aurinkokin korkeammalle. Silloin varjot tulevat juuri sopivasti tuohon ruokailuryhmän ylle sekä kohti tuota valkoista nojatuolia.

 On aivan ihanaa, kun päivää voi viettää jo niin paljon ulkona. Kirjoitin tämän postauksenkin tässä terassilla istuessa. Linnut laulaa, puut vihertää ja lapset leikkivät kavereiden kanssa hiekkalaatikolla. Pieninkin taisi juuri herätä, joten palataanpa taas asiaan..!

Seuraavaksi tunnelmia viikonlopun synttärijuhlilta ♥

8 kommenttia

 1. Kivalta näyttää purjeet! Meillä on jemmassa kanssa yksi tuollainen, joka piti laittaa edelliseen kotiin, mutta sitten tulikin muuttojutut ja jäi testaamatta. Nyt kyllä sopisi parvekkeelle kivasti, saa nähdä tuleeko kokeiltua. Kerrohan teidän kokemuksia sitten kesämmällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannattaa ehdottomasti kokeilla, näillä saa kivannäköisen suojan helposti. Ehdottomasti kerron kokemuksia myöhemmin ja ehkä selviää myös se, tuleeko noiden ylle sitä valokatetta vai ei :)

   Poista
 2. Kivat purjeet ja jotenkin keveät ja tulee mieleen myös merihenkisyys :) Hyvin sopisi terassin sisustukseen myös merihenkiset esim. tummansini-valkoiset tyynyt tai liinat tms...Alkoi mielikuvitus laukkaamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, ne kävisivät hyvin. Tosin itselle tuo merihenkisyys on oikeastaan aika vieras käsite, kun olen kotoisin tuolta itäisestä Suomesta, joka on täynnä järviä ja lampia :)

   Poista
 3. Siis näitäkö se rouva viikonloppuna huristi ommella:) Kiitos ihanasta viikonlopusta lapseni <3

  VastaaPoista
 4. Vau, kiva idea! Onnistuisikohan tämä paahteisella, lasitetulla parvekkeella jotenkin..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti onnistuu! Katsoo vain mihin haluaisi purjeen asettuvan, tällaisenhan voi laittaa vaikka sivuttain näkösuojaksi, vaikka kattoon vain löysästi somisteeksi (jolloin yläpuolisen parvekkeen pohja peittyisi) tai miten vaan, mielikuvitus rajana :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit ♥