Paras rosolli ikinä

keskiviikko 7. joulukuuta 2016
Odotapa vaan, vaikka et pitäisi rosollista, tästä pidät! Tätä versiota ei voi verratakaan perinteiseen rosolliin, sillä sen salaisuus piilee tuossa niin herkullisessa kastikkeessa. Sitäkään ei voi verrata siihen vaaleanpunaiseen rosollikastikkeeseen, jota monesti rosollin kanssa tarjotaan. Tämä rosolli on nimeltään hedelmäinen rosolli ja onkin siis perinteikästä paljon raikkaampi maultaan. Raikkaaseen kun yhdistetään mausteinen, maukas ja täyteläinen kastike, on niiden liitto täydellinen. Se on niin täydellinen, että omasta mielestä tämä voittaa kaikki muut jouluruuat. Siksi teinkin sitä tänä vuonna ensimmäisen satsin jo nyt, toinen sitten jouluksi.




Rosolli valmistetaan pilkkomalla ainekset kuutioiksi ja yhdistämällä ne. Kastikekin on helppo valmistaa ja sen tekeminen onnistuu varmaan parhaiten kapeassa korkeassa astiassa sauvasekoittimella.

Tarvitset

4 keitettyä porkkanaa
  6 isohkoa etikkapunajuurta
2 suolakurkkua
2 päärynää
2 omenaa
½ purjoa
ripaus yrttisuolaa ja valkopippuria
Leikkaa ainekset kuutioiksi ja sekoita
Kastike:
2 punajuurta + ½ sipulia
- hienonna soseeksi, jonka jälkeen lisää seuraavat
½ sitruunan mehu
1 kynsi valkosipulia
2 rkl sokeria
1 tl yrttisuolaa
1 rkl sinappia
½ tl mustapippuria
Tee kastikkeesta ihan sileää ja seuraavaksi lisää 2 dl öljyä ohuena nauhana, samalla sekoittaen sauvasekoittimella. Näet kuinka öljy viimeistelee kastikkeen ja väri muuttuu vaaleammaksi. Viimeisenä kastikkeen joukkoon lisätään 1 dl kermaviiliä.
 

11 kommenttia

  1. Tuo otsikko kertoo kaiken:) se on niin hyvää ja raikasta. En voisi muita rosolleja tehdä jouluksi. Hyvä että olet vaalinut perinnettä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä :) Tästä rosollista on tullut tosiaan pysyvä perinne meille eikä joulu tule ilman tätä :)

      Poista
  2. Tuo rosolli on niin hyvää vaikka jälkiruokana söisi :D se kastike kruunaa sen, Mutta tosiaankin raikas hedelmäinen yhdistelmä jouluruokiin. Aikoinaan - 80 luvun kodinkuva lehdessä oli ohje ja siitä lähtien se on kuulunut joulupöytäämme

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, tämä on lisuke, jälkiruoka ja välipala :) Ja miten mahtavaa on ollut kuulla, että kaikki jotka tätä ovat kokeilleet ovat pitäneet siitä todella paljon. Toivottavasti tämä rosolli löytää tiensä vielä monen muunkin joulupöytään :)

      Poista
  3. Ovatko kastikkeen punajuuret myös etikkapunajuuria vai miten?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, vastaus tulee aivan liian myöhään mutta kyllä on, kaikki tähän ohjeeseen käyttämäni punajuuret ovat etikkapunajuuria.

      Poista
  4. Pari vuotta sitten kokeilin ensimmäisen kerran ja mieheni joka inhoaa rosollia pitää tästä kovasti. Tänä jouluna taas uudestaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan mahtava kuulla 👏 Tähän on moni tykästynyt ikuisiksi ajoiksi 😍

      Poista
  5. Oi, että tämä kuulostaa hyvältä! En ole koskaan eläissäni tehnyt rosollia itse, mutta tällä aloitan tänä jouluna rosolli-urani. Kiitos!

    VastaaPoista
  6. Hei, ensimmäisen kerran koitan itse rosollia tehdä. Jos miettii reseptin määrää, tuleeko siitä tarpeeksi viidelle ihmiselle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Tulee tarpeeksi. Tämä on kyllä paras rosolli, sillä onkin hyvä aloittaa! Kastike tosiaan sitten lisätään aina erikseen jokaiseen annokseen, niitä ei tarvitse sekoittaa keskenään.

      Poista

Kiitos kun kommentoit ♥