Itsenäisyyspäivän perinteitä?

tiistai 6. joulukuuta 2016
Mikä ilo onkaan viettää tämä päivä talvisissa tunnelmissa, kun viime päivien aikana meille on tullut paksu lumipeite. Kahdesti päivässä saa nähdä tuon ihanan sinisen hetken, joka on tänä vuodenaikana parhaimmillaan. Tällaisena juhlapäivänä on mukava vain käpertyä puhtaan kodin lämpöön ja nauttia kiireettömästä päivästä. Toisaalta vähän kyllä tekisi mieli hyödyntää vapaapäivä ja lähteä käymään vähän ostoksilla. Kummin vain, tärkeintä tänään on se tietynlainen erityinen tunnelma. Itsenäisyyspäivän juhlallinen olo.

Meillä ei oikeastaan ole erityisiä Itsenäisyyspäivän perinteitä. Vai voisiko Linnan juhlien seuraamisen lukea perinteeksi? Kyllä sen varmaan voi. Onhan se ihana seurata sitä pukuloistoa ja ehkä vähän tyttömäisesti haaveilla, että itse joskus olisi tuossa upeassa tilanteessa. Yleensä Itsenäisyyspäivän vastaanoton seuraamiseen on kuulunut myös levy Fazerin sinistä, joten toisaalta sen hankkimista varten voisi lähteäkin ostoksille.. :) Perinteisiin taitaa myös kuulua juhlallisempi ruokailu kotona, joten loppujen lopuksi taitaa niitä vakiintuneita tapoja olla täälläkin. Kiireettömyys, pieni juhlan tuntu ja Linnan juhlat kera sinisen levyn :) Miten te vietätte tämän päivän?

Hyvää Itsenäisyyspäivää ja onnea 99-vuotias Suomi!

5 kommenttia

 1. Täällä perinteenä on sinivalkoisen kukkakimpun ostaminen, illalla kynttilöiden sytyttäminen ja Linnanjuhlien katsominen televisiosta. :) Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 2. Hyvää itsenäisyyspäivää myös sinne. Kiireetön sini-valkoinen päivä. Illaksi kynttilöitä palamaan ja seuraamaan linnan juhlia. Ja tuntien kiitollisuutta ihanasta Suomestamme <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, kiitollisena itsenäisyydestä ja upeasta Suomesta ♥

   Poista

Kiitos kun kommentoit ♥