Remontoitu leikkimökki

perjantai 21. elokuuta 2015Tässä yksi kesän projekteista valmiina! Aika iso työ tässä vanhassa leikkimökissä olikin, sillä se muutti meille todella huonokuntoisena. Saimme mökin ilmaiseksi naapurin pihasta, joten siihen kannatti vähän panostaa. Harmittaa ihan hirveästi, kun en löytänyt puhelimella ottamiani "ennen" kuvia. Siitä olisitte vähän nähneet mökin kuntoa. Joten täytyy siis kertoa, mitä kaikkea on tehty.

Ensinnäkin leikkimökki oli ennen punainen. Se oli maalattu punamultamaalilla, joten sen poistamiseen piti löytää ratkaisu ennen uudelleenmaalausta. Kokeilimme ensin poistaa maalia mekaanisesti, joka oli täysin toivotonta. Onneksi aika äkkiä hoksattiin ottaa painepesuri käyttöön ja sillähän maali sitten lähti. Punainen vesi vaan valui seinistä ja mökistä tuli "puhdas" :) Mökki maalattiin samalla maalisävyllä kuin talomme on maalattu.

Peltikatto oli myös todella huonossa kunnossa. Sadevesi pääsi sisälle, kun katossa olevien reikien lisäksi pellit olivat jo ihan vääntyneitä. Katto purettiin ja tilalle laitettiin musta huopakatto, niinkuin talossakin on.

Sisätilat kokivat myös aikamoisen muutoksen. Seinissä oli kipsilevyt ja niiden päällä tapetit. Levyt purettiin, runko puhdistettiin harjaten ja mökin sisäpuoli maalattiin kokonaan valkoiseksi. Mökissä on siis runko ja niiden päällä ulkoverhouslaudat, jotka ovat nyt sisäpuolelta valkoiset. Ilman ylimääräisiä kipsilevyjä mökin ilmanvaihto toimii nyt paljon paremmin eikä kosteutta pääse kertymään.

Lattia oli ennen remonttia tehty vanerilevyistä sekä muovimatosta. Vanha lattia purettiin ja tilalle laitettiin lautalattia, jonka sitten maalasin betoluxilla valkoiseksi. Myös lattian runkoa piti vähän vahvistella sieltä täältä.

Eli melko mittava remontti tähän leikkimökkiin tehtiin ja ensi kesänä pitäisi vielä uusia mökin terassilaudat. Uskon, että tällä mökillä on monenlaista käyttöä vuosien varrella. Tämä on niin iso, että aikuinenkin mahtuu seisomaan sisällä ongelmitta ja tilaa on paljon. Ehkä tätä voisi myöhemmin käyttää "aittana" ja jos ei muuta, niin ainakin varastona. Nyt se on kuitenkin ihan oikeassa käytössä, hempeänä tyttöjen leikkimökkinä :)

16 kommenttia

 1. Tulipas vain nätti mökki, kyllä siellä kelpaa nyt leikkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Kyllä tuolla nyt lapset viihtyykin, mutta mökin sisälle kaipaisin vielä vaikka jonkin vanhan sängyn tai laverisohvan. Jotain missä lapset voisi käydä vähän leikisti lepäilemässä :)

   Poista
 2. Oi, muistan itse kun isä toi jostain meille leikkimökin traktorin lavalla. Kyllä meillä lapsilla oli iloiset ilmeet ja mukava paikka se oli. Siellä hoidettiin nukkeja ja leikittiin kotia:) Kivan näköiseksi olette mökin saaneet, nyt passaa leikkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä meilläkin tytöt kyseli moneen kertaan, että milloin sinne sisälle saa mennä :) Vaikeahan se oli malttaa odottaa remontin valmistumista :) Pitääkin muuten viedä tuonne osa nukeista! Kiitos vinkistä :)

   Poista
 3. Ensiksikin täytyy kehua tuota sun banneria! Se jotenkin ihanasti pysäyttää:)
  Toi on huikee mitä olette saaneet aikaiseksi tuon leikkimökin suhteen. Kauniisti sisustettu pieniä yksityiskohtia myöten! Kyllä lasten kelpaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ♥ Tykkään kyllä banneristani itsekin, joskus tulee hyviä ideoita ja toteutuskin onnistuu :) Mökkiin oli kiva laittaa vähän tuollainen romanttisempi ilme, kun sitä ei enää löydy meiltä sisältä niin paljon :) Kiitos kommentistasi ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos :) Tästä tuli kyllä niin tyttömäinen :)

   Poista
 5. Ihana! ♥ Meidän tytötkin varmasti ihastuis. Jospa vaan itsekin jostain bongaisin jonkun halvalla kunnlstettavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä joskus jostain bongaat, ensi keväänä vaan silmät tarkkana :) Ja toisaalta, miksipä ei kannattaisi kysyä jollain paikallisella fb-kirppis palstalla haluaako kukaan luopua omastaan..? Joillekin ne on enemmän riesa jos ei ole käyttäjiä.

   Poista
 6. Todellinen pikkuneitien aarreaitta tuo mökki.
  Meilläkin on leikkimökki sisustettu mahdollisimman mieluisasti ja monta kesää neiti onkin siellä leikkinyt.

  VastaaPoista
 7. Onpa soma! Me kunnostettiin mun vanha leikkimökki tyttärelle, mökki on n. 30 v. vanha! Itse leikin mökissä aikoinaan pitkään.. leikit vaan vaihtui, lopulta siellä istuttiin parhaan kaverin kanssa ja puhuttiin pojista :) T. Taika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, jospa tämäkin mökki muuntuisi sitten myöhemmin sellaiseksi ajanviettopaikaksi. Saavat sitten itse sisustaa mökin, julisteilla ynnä muilla :D

   Poista
 8. Tulipa siitä hieno! Työtä on riittänyt ;). Meilläkin mökki pihassa ja sitä jopa toisinaan olen sisustellut viihtyisämmäksi, mutta lähinnä varastona tuo tuolla on.. ei kiinnosta oikein enää 7- vuotiasta.. Haaveilin kans aiemmin, että sinne voisi laittaa jonkun sängyn ja käyttää vaikka äidin omana huilipaikkana, mut on niin pieni ettei normaalipituinen sänky mahdu.. No, hyvää säilytystilaa kuitenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monella leikkimökit taitaa jossain vaiheessa muuttua varastotilaksi :) Onpahan käytössä kuitenkin :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit ♥