Kaunis arki

maanantai 20. heinäkuuta 2015

Kohta se muuttuu, tuo arki. Tässä on jo aika pitkään saanut nukkua aamulla niin pitkään kuin lapsetkin. Olla kaikki viikot ilman suunniteltua ohjelmaa, jos siltä on tuntunut. Saanut tehdä spontaaneja reissuja kaupunkiin tai minne vain. Olla irti rutiineista ja elää päivän kerrallaan.

Tuo huoleton arki on siis ollut kotiäitiyttä, joka ei ole aina niin leppoisaa kuin tuo tekstini alku antaa ymmärtää. Yölliset heräämiset, valtavat pyykkipinot, kasaantuvat tiskit, vaipanvaihdot, ruuanlaitto, lattioilla lainehtivat lelut ja villakoirat ovat olleet se kotiäitiyden väsyttävä puoli, vaikka niilläkin on se oma kaunis puolensa. Vaikkakin se oma kauneus on saanut jäädä aika pitkään kakkoseksi. Meikit ovat saaneet jäädä laatikkoon ja hiukset on voinut jättää vaikka harjaamatta. Puhumattakaan niistä väsyneistä silmänalusista. Ja vaikka sanotaan, että kylmä kahvi kaunistaa, en ole siltikään juonut yhtään kuppia kylmää kahvia, vaikka aamupalapöydässä kahvini on ehtinyt kylmäksi lukemattomia kertoja. Olen onnellinen ja kiitollinen siitä, että kaiken tuon kokeminen on ollut mahdollista.

Tuntuu siis, että yksi elämänvaihe on jäämässä taakse. Tosin ei sitä koskaan tiedä, tuleeko meidän perheeseen vielä vauvoja. Se on ainakin tullut todistettua, ettei lapsia niin vain tehdä. Mutta nyt on alkamassa uusi luku elämässä. Vähän niinkuin sellainen, että nyt on minun vuoroni. Lapset menevät hoitoon ja minä aloitan opinnot. Minusta tulee kahden vuoden päästä sisustusneuvoja. Ihan oikeasti, saanko tosiaan jäädä töistä opintovapaalle ja ihanko oikeasti saan olla samanhenkisten ihmisten parissa ja opiskella alalle, josta olen haaveillut jo useamman vuoden? Tuntuu, että tämä on jopa liian hyvää ollakseen totta.

Tosin kyllä se ponnistuksiakin tulee vaatimaan. Koulu on aika kaukana, joten kilometrejä tulee kertymään. Lasten hoidossa oleminen viitenä päivänä viikossa on heillekin rankkaa. Saan aikuiskoulutustukea, mutta kyllä se aika hyvin hupenee polttoaineeseen ja hoitomaksuihin. Siinä ne isoimmat ponnistukset, mutta kyllä se muuttuva arki tuo haasteita varmasti mukanaan. Onneksi olen kuitenkin sitä tyyppiä, että mitä enemmän haasteita ja tehtävää, sitä paremmin saan aikaiseksi.

Toisaalta on todella haikeaa jättää mahtava työyhteisö ja ikävä tulee työpaikkaa. Sen haasteet ja palkitsevuus on omaa luokkaansa enkä pääsekään nyt sitä kokemaan. Mutta sitten toisessa päässä odottaa joukko uusia ihmisiä, uusia haasteita ja oma unelma. Joten sitä omaa unelmaa on seurattava :) Olen syksystä ihan innoissani! Mitä kaikkea tulenkaan kokemaan seuraavina vuosina. Se olisi kuulkaa enää kolme viikkoa lomaa jäljellä ja sitten se rutistus alkaa! ♥

20 kommenttia

 1. Varmasti samalla jännää ja samalla haikeaa. Tsemppiä uuteen elämänvaiheeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pia ♥ Niinpä, tähän kuuluu monenlaista tunnetta! :)

   Poista
 2. Kotiäitiys on upeaa mutta rankkaa puuhaa, kiva kun pääset välillä "oman jutun" ääreen! Tsemppiä teille kaikille! Toivottavasti jaat täälläkin vähän opiskelujuttuja ;) t.nimimerkki Utelias

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eija ♥ Varmasti tulen jakamaan opiskelujuttuja täälläkin ja blogi jatkaa samaan malliin :)

   Poista
 3. Onnea opiskelutielle! Innolla odotellaan mitä uutta se tuo blogiisi. Arki tulee varmasti muuttumaan mutta yhteinen aika perheen kanssa on sitäkin antoisampaa! Onnea vielä sylikaupalla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Päivi ♥ Niinpä, arki tulee olemaan omalla tavallaan hektistä ja illat lyhyitä, mutta toisaalta odotan juuri sitä, että viikonloput todellakin tuntuu viikonlopulta, rennolta perheen yhteiseltä ajalta! :)

   Poista
 4. Tsemppia hirmusti uusiin haasteisiin :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos S ♥♥ Vaikka olen intoa täynnä, varmasti myös tsemppiä tarvitaan uusiin haasteisiin :)

   Poista
 5. Oi miten kaunis postaus. Sitä todellista arkea. Onnea uusiin haasteisiin, hyvin se menee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Todellista arkea tämä koko elämä onkin joten pitäähän sen vähän näkyä täällä blogissakin :)

   Poista
 6. <3 <3 <3 toivoo kotiväki.

  VastaaPoista
 7. Niin hienoa, tsemppiä uuteen elämänvaiheeseen ja opintoihin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni ♥ On kyllä mahtavaa palata koulunpenkille :)

   Poista
 8. Paljon tsemppiä haasteisiin.<3 Ihanaa, että pääset opiskelemaan niin mielenkiintoista ja itelles omaa alaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tämä tuntuu niin omalta jutulta :) Kiitos ♥

   Poista
 9. Kaunis kuvaus elämästä ♡ Varmasti tulevat muutokset jännittävät, tsemppiä! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna ♥ Samalla jännittää ja samalla en malta odottaa :)

   Poista
 10. Varmasti haikeaa, mutta samalla jännittävää sekä ihanaa! Kivaa loppulomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, viimeisistä viikoista otetaan kaikki irti :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit ♥