Aamupala

torstai 4. lokakuuta 2012
Minä kuulun niihin, joiden on pakko saada aamupalaa. Tai no kyllä sen kiireessä voi jättää väliin, mutta yleensä syön aamiaista. Välillä tulee kausia kun tuntuu, että aina sitä syö niitä samoja juttuja. Kiva ja helppo piristys näihin aamiaisiin ovat teeleivät, joita jokainen on tehnyt vähintään yläasteella kotitaloustunneilla :) Todella hyviä ja niin helppoja ja nopeita valmistaa. Suosittelen! Ohje löytyy alta.
Olisiko hyviä vinkkejä muutenkin helppoihin arkiruokiin? Aina sitä tekee niitä samoja ruokia viikosta toiseen, joten vaihtelu olisi tervetullutta!


Pehmeät kaurateeleivät

2 dl pikakaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 tl sokeria
½ dl öljyä
2 dl kylmää maitoa

- Sekoita kuivat aineet kulhossa.
- Lisää öljy ja maito. Sekoita tasaiseksi.
- Jaa taikina 3-6 kasaan (riippuen siitä haluatko usemman pienen vai muutaman isomman) leivinpaperin pälle pellille. Ripottele päälle jauhoja ja taputtele ohuiksi, pyöreiksi leiviksi.
- Paista 225 asteessa keskitasossa 10-15 minuuttia.

Ja yrttileivän näistä saa lisäämällä taikinaan hienonnettua basilikaa tai oreganoa.

Hyviä aamupalahetkiä!

13 kommenttia

  1. Pitääkin kokeilla!
    Meillä noiden lasten kanssa on niin, että jos yrittää jotain uutta, niin kommentti on heti "yök" ja sitten palataan taas tuttuun -jauheliha-kana-kala -linjaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä jos saan muutkin kokeilemaan! :) Nämä uppoaa varmasti!

      Poista
  2. Oi kun kiva idea, voisikin viikonlopun aamuun tehdä pitkästä aikaa teeleipiä :) Kyllä meilläkin ne tutut ja turvalliset arkiruoat pyörii, lapset onneksi tykkään myös keitoista, joten niitä aina välilä, kasvissose- tai pinaattikeittoa. Jossain blogissa näin juuri useamman viikon ruokalistan suunniteltuna valmiiksi, sitä pitäisi koittaa, ehkä sitten ei aina pyörittäisi samoja sörsseleitä päivästä toiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tee sinäkin :) Niin pitäisikin itse kokeilla sitä, että päättää jo viikon ruuat etukäteen ja tekee ostokset kerralla. Säästyis vaivaa ja varmasti rahaakin!

      Poista
  3. Hyvä kun muistutit teeleivistä, niitä pitääkin taas tehdä. Aamulla olisi taivaallista saada lämmintä leipää..jos tekisi taikinan illalla ja leipäset aamulla uuniin suihkun ajaksi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvähyvä! Paitsi että tämä taikina on NIIN nopea tehdä että ehtii vaikka aamullakin! :)

      Poista
  4. Voi kun näyttää hyvältä! Munkin on ehkä pakko leipoa! Välillä tulee aina oikein semmonen leipomis syyhy :D Meidän väen suosikki kotiruoka on ehkäpä ihanan kermainen jauhelihasoosi ja perunamuusi <3 Kermaa ja voita ei tässä talossa pihdata ja sen kyllä näkee sitten molempien pulleista vatsoista! Hih! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo eihän voita saa pihdata! :)
      Kainuulainen anoppini sanoo, että voi on se mikä antaa maun!

      Poista
    2. Anoppi on harvinaisen oikeassa! :D

      Poista
  5. Toinen aamupala-ihminen KIITTÄÄ tarraneuvonnasta! :D

    VastaaPoista
  6. Kiitos kivasta ohjeesta.näitä onkin kiva pyöräyttää muksujen kanssa:)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit ♥