Jokapoika -tyyny

tiistai 15. toukokuuta 2012
Pari kuukautta sitten sain idean eräästä sisustuslehdestä. Siinä esiteltiin yhtä kaunista kotia ja sen yksityiskohtia. Yhdessä kohtaa mainittiin sisustustyynyt, jotka asunnon omistaja oli itse ommellut vanhoista kauluspaidoista. Minulla tuli heti mieleen eräs vanha paita, joka oli käyttämättömänä jossain kaapin perukoilla. Kaivelin paidan esille, pesin sen ja laitoin talteen. Tänään sitten sain inspiraation toteuttaa ajatuksen! Leikkasin paidasta ylimääräiset pois, ompelin ja vanha tyyny täytteeksi! Tässä tulos!

Paita oli siis Marimekon Jokapoika -sarjan paita. Värit olivat jo haalistuneet eikä tämä ollut koskaan minun käytössäni, joten uhrasin tämän tyynyksi. Jätin myös paidan taskun paikalleen.

Irroitin kauluksessa kiinni olleen tuotelapun ja kiinnitin sen tyynyn sivusaumaan.

Sisällä oleva tyyny on vähän liian pullea :)

Nämä napit on tosi kivat! Ja mikä helpointa; ompelit kaikki sivusaumat kiinni sillä tyynyn saa sisälle tästä keskeltä!
Toisella puolella näkyy sitten pesu- ja silitysohjeet

Ajattelin samalla esitellä ompelulaatikkoni. Olen saanut tämän vanhan laatikon joskus teini-ikäisenä omalta edesmenneeltä mummoltani. Tämän vuoden puolella tein siitä laatikon ompelutarvikkeille. Pahvista väliseinät ja niihin vähän kangasta päälle..Mukavaa viikkoa!

14 kommenttia

 1. Aivan ihana tyyny, kerrassaan! Kuluneet ja haalistuneet värit sopivat tyynyyn niin hyvin. Mäkin tahtoo! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaan tekemään! :) Vaikka taitaa tulla aika kallis tyyny, jos asiakseen ostaa tuollaisen paidan ja sitten leikkelee sen ;)
   Mutta joo, tähän kyllä käy tuo haalistunut ilme.

   Poista
 2. Sinulla se välähtää,tosi kiva tyyny. Ai kun tulvahti muistoja tuosta anoppini eli mummosi laatikosta, hyvä että on tallessa.

  VastaaPoista
 3. Tutkimusretkellä uudessa blogissa, klikkauduin lukijaksi ja tulen toistekin. Olinpas muuten sadas lukija! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan huippua, tervetuloa! Kylläpä hymyillytti, kun huomasin että sata lukijaa täynnä vaikka ihan yhtä iloinen olen jokaisesta lukijasta ollut :) Kiitos sinulle, ja kaikille lukijoille :)

   Poista
 4. Tosi hauska idea, tyynyompeluissa hankkeen estävänä tekijänä minulla on aina ollut se tylsä tarve vetoketjuompelulle - tässä ei olisi sitä pakkoa!

  VastaaPoista
 5. Ihana tyyny, vitsit kun osaisi itsekin ommella.

  VastaaPoista
 6. Hurmaava tyyny ja hirmuisen ihana ompelulaatikko:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kivaa kun vanhojakin juttujani luetaan vielä! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit ♥