Tortillalasagne

sunnuntai 27. toukokuuta 2012
Tällä kertaa erilainen postaus. Nimittäin pyynnöstä ja myös omasta halusta jaan teille herkullisen ja helpon reseptin. Jos pidät tacoista ja tortilloista, pidät myös tästä! Näin kerran lehden mainossivulla Valion reseptin tortillalasagneen. Luin reseptin ja ajattelin, että tämä kaipaa vähän muuntelua :)

 

Tässä minun resepti:

Tortillalasagne 

400 g naudan paistijauhelihaa
1 iso sipuli
1 pussi tacomausteseosta
1 dl vettä
1 prk chilillä maustettua tomaattimurskaa
2,5 dl ruokakermaa
1 persiljanippu

 1 pkt tortillalettuja
juustoraastetta oman maun mukaan

Kastike: Paista jauheliha ja hienonnettu sipuli. Lisää tacomausteseos ja vesi. Anna jauhelihan maustua hetken aikaa. Lisää tomaattimurska ja ruokakerma. Kiehauta. Jos kastike jää tässä vaiheessa kovin löysäksi, anna kiehua hiljalleen vähän aikaa. Lisää lopuksi hienonnettu persilja ja ota kasari pois liedeltä. 

Kaikista helpointa on käyttää pyöreää vuokaa. Mutta lettuja voi muokata vuoan mukaankin. Itselläni menee 4-6 normaalikokoista lettua yhteen lasagneen (loput paketista voi pakastaa seuraavaa kertaa varten). Kasaa lasagne siten, että pohjalle tulee ensin kastike, sitten juustoraaste ja sitten tortilla. Jatka näin ja lopuksi pinnalle jää kastike ja juustoraaste. 

Paista uunissa 220 asteessa, alatasolla. Aikaa menee noin 15-30 minuuttia, riippuen vähän siitä kuinka paksu lasagne on.

Tämä on siis todella helppo ja nopea ja niin hyvää!
Suosittelen kokeilemaan!

Ja tässä linkki alkuperäisreseptiin:

Muutamia lisähuomioita:
Tähän voi siis käyttää myös Kolmen Juuston kermaa, kuten alkuperäisversiossa. Mutta koska tuossa kermassa, tacomausteseoksessa sekä maustetussa tomaattimurskassa on suolaa, tulee ruuasta silloin todella suolaista. Kokeiltu on ;) Ja chiliähän voi lisätä muuten vaan jos tykkää :)

Juustoraastetta on ap. ohjeessa noin 150 g. Mielestäni tuo määrä ei ihan riitä, joten sitä kannattaa laittaa reilummin, toki oman maun mukaan! Ja tietenkin riippuu omista mieltymyksistä, mutta itse en pitänyt niin paljon emmentaltyyppisestä juustosta tässä ruuassa.


Enjoy!

5 kommenttia

  1. Pitääkin kokeilla, josko nuo meidän nirsot teinit tykkäisivät tälläisestä lasagnesta, normiversio ei mene alas!
    Kiitti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan! Uskon että kyseisellekin ikäryhmälle uppoaa hyvin ;) Tämä on tosi maukasta!

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta, tämä menee ehdottomasti kokeiluun, näyttää ja kuulostaa herkulliselta! :) Kiitos, kun jaksoit naputella ohjeen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä :) Tämä resepti on naputtelun arvoinen :)

      Poista
  3. Kiitos kutsusta! Varmaan tulen tämän toteuttamaan, sillä reseptejä on tarkoitus ollut laittaa lisääkin. Hyvä juttu :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit ♥