Mielipiteitä ja ehdotuksia kiitos!

keskiviikko 9. toukokuuta 2012
Minulla on meneillään vanhan tuolin entisöintiprojekti. Hyvin hidas projekti. Tässä muutaman kuukauden aikana olen pääässyt vasta siihen, että kaikki vanha on revitty pois ja runko on pohjamaalattu. Seuraavana listalla on tuolin maalaaminen valkoisella Helmi Kalustemaalilla. Rungon väri on siis päätetty, mutta haluaisin että antaisitte omia mielipiteitänne siitä minkälaisella ja minkä värisellä kankaalla verhoilen istuinosan ja selkänojan. Tältä tuoli näyttää nyt:

Illanhämärässä en saanut äkkiseltään parempaa kuvaa.
Ja tässä näitä ajatuksia ja ehdotuksia tulevasta verhoilusta.
Tämä ensimmäinen kuva on juuri sitä mitä ensin ajattelin tehdä. Surffailin netissä ja etsin kuvia rokokoo-tuoleista ja löysin tämän. Juuri sellainen mitä olin mielessäni suunnitellut.

Kuva on lainattu blogista Maria ja pojat, kiitos kun sain lainata kuvaa!
Sitten aloin kuitenkin miettimään, että entä jos tekisin kuitenkin sellaisen mikä sopii mihin huoneeseen vain. En tekisikään tuolia hempeäksi tyttöjen tuoliksi niinkuin olin ajatellut..

Seuraavaksi päätin verhoilla sen vaaleanharmaalla sametilla. Ja jokin hopeinen koristenauha viimeistelemään ulkonäköä. Tulisi ihan siisti ja hillitty..

Keskellä yksi hyvä harmaan vaihtoehto. Kuva lauritzon.fi
Ja jotta ei olisi liian helppoa vaihdoin taas mieltäni ja nyt haluaisinkin verhoilla tuolin mustalla..!
Tulisi simppeli mustavalkoinen kaluste, joka menisi monenlaiseen ympäristöön. Siihenkin kävisi hopeinen koristenauha.
Tai mitä jos vaikka maalaisi rungon hopeiseksi ja siihen musta verhoilu!
 Alla oleva esimerkki on aivan ihana.

Silver Louis tuoli
Kuva: Sisustusgalleria Paloranta
 Tämä Palorannan sisustusgalleria on aivan liian ihana verkkokauppa..! Haluaisin sieltä vaikka mitä!

Mutta siis takaisin aiheeseen. Tästä tuolista saisi vaikka mitä. Voisi herkutella eri väreillä, tehdä siitä oikein söpön tyttöjen tuolin, tai muokata siitä särmikkään ja uniikin kalusteen joka olisi moderni mutta silti rokokoota.
Ja jotta todellisuus ei unohtuisi; minä en ole koskaan aiemmin entisöinyt tällaisia tai mitään kalusteita. Olen vain maalaillut ja tämä projekti on siis ihan uutta.. toivottavasti se onnistuu edes jotenkin! Ehkäpä saan toiselta siskoltani apua. Hän on tässä taitava ja on juuri entisöinyt aivan upean vanhan sohvan!

Jos teillä heräsi ajatuksia, mielipiteitä tai ideoita edellisten ehdotusten innoittamana haluaisin kovasti kuulla niistä! Kaikki otetaan vastaan!



13 kommenttia

  1. Kivoilta kuulosti kaikki ideat! :) Vaaleanharmaa sametti + hopeinen koristenauha sopis ainakin teidän nykyiseen sisustukseen, eikö?

    Itsellä on kans tarkotus verhoilla yks vanha tuoli uudestaan, tuollaisen kankaan olen tilannut sitä varten: http://www.jotex.fi/DetailPages/DetailPage.aspx?categoryid=42590&productId=308876&SellingFlag=SearchText&SearchBackLink=

    Miksipä ei siis sinunkin tuoliisi jotain kevyttä kuviointia? Vaihtoehtoja ainakin löytyy ;) Jään mielenkiinnolla odottamaan, minkä ratkaisun tuolillesi keksit! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se harmaa sopisi varmasti hyvin. Se olisi siis turvallinen vaihtoehto, mutta sitten toisaalta se musta toisi kunnon kontrastia tänne valkoisen keskelle. Ja kontrastia kaipaisinkin..

      Kaunis on tuo kangas mitä olet tilannut! Nuo ornamenttikuviot ovat kauniita. Nuo kalusteet mitä olemme kaupitelleet on verhoiltu samantyylisellä mutta kultaisella kankaalla. Siksi ajattelin ettei nyt tulisi samanlaista.

      Kuviot onkin sitten muutenkin asia erikseen. Verhoilusta tulee vieläkin haastavampaa kun on saatava kuviot kohdilleen ja suoraan. Raitakuvio erityisesti.

      Poista
    2. Se on kyllä totta, kuvioinnit antaa lisää haastetta. Mustahan on hyvä vaihtoehto jos kunnon kontrastia kaipaat, ja se on sellanen "turvallinen" väri ku sopii minkä tahansa muun värin kanssa :) Käy siis huoneeseen kuin huoneeseen.

      Poista
  2. Musta kangas olisi vallan hyvä!

    VastaaPoista
  3. Mielestäni tuo musta vaihtoehto on kaikkein paras. Sopii teidän sisustukseen, eikä siihen kyllästy (ehkä) niin äkkiä. Kuitenkin tuo päällystämis-projekti on aika työläs, joten ei sitä viitsi tehdä kauhean usein.
    Ainoa käytännön vinkki minkä osaan antaa, on se, että yritä saada päällinen tasaisen tiukasti niitattua/naulattua paikalleen. Muuten siihen tulee ryppyjä tai sitten sellaisia "uria", jos se on liian tiukka. Ja toinen juttu, jätä kulmiin kunnon saumavarat, ettei kangas rupea repsottamaan sieltä.
    Näin kirjoittaen ehkä vähän haastavaa hahmoittaa mitä tarkoita, mutta toivottavasti sait selvää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos näistä vinkeistä! Kaikki neuvot ovat kyllä tarpeen ja kyllä taisin saada ihan oikean kuvan siitä mitä tarkoitit :)
      Niin nimenomaan ei tätä varmasti jaksa tehdä kovin usein uusiksi!

      Poista
  4. Mä olisin vaaleanpunaisen kannalla tai sitten harmaa, en mustaa laittaisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on se valinnanvaikeus! Kaikki olisi hyviä ja onkin hankala ajatella nyt luopuvansa siitä alkuperäisestä ajatuksesta. Mutta tässä kun mietin asiaa, niin syy siihen miksi aloin ajattelemaan muitakin värejä on se että meillä on vain kahdessa huoneessa tälle tuolille oikeasti tilaa. Työ/vierashuone tai olohuone. Ja en ehkä näihin sitä vaaleanpunaista laittaisi. Vaikka toisaalta kävishän sekin tänne olkkariin...! hmm..!

      No otapa minusta nyt selvää mihin tässä vielä päätyy!! :D

      Poista
  5. Minä näin joskus huuto.netissä samantyylisen tuolin valmiiksi entisöitynä. Siinä oli valkoiset puuosat ja mustavalkoinen ornamenttikuvioinen kangas. Ihastuin siihen kyllä itse tosi paljon.. Vois sopia tuohon tuoliin. Mutta toisaalta olis järkevää varmasti verhoilla tuoli jollakin sellaisella, johon ei heti kyllästy ja joka sopii mihin vain. Harmaakin olis kiva :) Mutta aivan ihana tuoli! Mullakin olis pari tuolia vailla uutta verhoilua, mutta itse en kyllä aio ryhtyä hommaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se kyllästyminen on vaarana. Jos jotain olen itsestäni nyt viimeaikoina oppinut, on se juuri se kyllästyminen. Ja olen ihan antanut siihen luvan itselleni. Jos jokin kyllästyttää, se on sillä selvä ja sellainen menee vaihtoon. Kuten nyt viimeisen puolen vuoden aikana melkein koko olohuoneen sisustus! Heh..! Juuri nuo ornamentit kuuluu myös tähän kategoriaan. Vielä vuosi sitten suunnittelin isoa mustaa sisustustaulua makkariin, jossa olisi ornamenttikuviota. Nyt en taas sellaista ottaisi..! ;)

      Poista
  6. Upea vanha tuoli. Olet aika taitava jos tuollaisen osaat entisöidä. Itse kallistuisin harmaan puolelle. Viellä olisi upeanpi jos se olisi hiukan hohtava tai helmiäinen se harmaa. Harmaa sopisi useanpaan kokonaisuuteen. Tyynyillä tai muulla on helpompi sitten piristää ilmettä.
    Mielenkiinnolla seuraan lopputulosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä: jos osaan! En tiedä sitä vielä itsekään :D Minäkin odotan mielenkiinnolla mitähän tästä tulee.. :)
      Ja sitä olinkin ajatellut, että harmaa olisi upea hiukan hohtavana!

      Poista

Kiitos kun kommentoit ♥