SITRUUNA-TIMJAMI KANAA

sunnuntai 11. helmikuuta 2018
Ihanaa sunnuntaita! 

Tänään voisin jakaa tänne pitkästä aikaa reseptin. Reseptin, josta on tullut yksi suosikeistani ja ehdottomasti suosittelen että myös sinä laitat tämän kokeiluun, jos et vielä tiedä mistä on kyse. Sitruuna-timjamimarinadi tekee kanasta todella maukkaan ja sopii yhdistettäväksi monenlaisiin ruokiin. Lämpimänä todella herkullista ja hyvin maustettua, kylmänä aivan taivaallista salaatin ohessa. Tätä voi syödä vaikka kylmänä suoraan jääkaapista, niin hyvää se on!



Toivoisin, että ruuanlaitolle olisikin enemmän aikaa ja olisi aivan mahtavaa kokeilla erilaisia reseptejä. Puhtaat raaka-aineet oikeilla tavoilla laitettuna ovat niitä juttuja mistä saa parhaimmat ruokanautinnot. Yksinkertaiset reseptit ilman monimutkaisia vaiheita ovat minun lempijuttuja. 



Tiesitkö muuten, että täältä blogista löytyy monta helppoa ja ihan mahtavaa reseptiä, voisinkin tuonne loppuun laittaa linkkejä suosikkiresepteihin. Tässä kuitenkin ensin tämä aurinkoisen kirpeä ja maukas resepti.




Sitruuna-timjamimarinoitu kana:

1 sitruunan raastettu kuori
3rkl / puolen sitruunan mehu
3rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1½dl oliiviöljyä
1½-2 tl suolaa
mustapippuria
ripaus sokeria

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita n. 600 g maustamattomia kanafileitä johonkin astiaan, jonne kaadat myös marinadin. Sekoittele marinadi ja fileet huolellisesti, jotta maut levittyvät tasaisesti. Jos käytät isoja rintafileitä, ne kannattanee puolittaa. Marinoinnissa voi käyttää myös tiivistä pussia. Marinoi huoneenlämmössä puoli tuntia. Jos et valmista ruokaa heti, laita fileet marinoitumaan jääkaappiin. Paista uunissa noin 200 asteessa 20-30 minuuttia. Tämä resepti sopii hyvin myös grillattaville kanoille.



Bon apetit!



Tässä vielä muita lempireseptejäni, näistä kaikista olen tänäkin viikonloppuna tehnyt tätä kanaa, caesarsalaattia sekä tuota suussasulavaa suklaakakkua..!



2 kommenttia

  1. Täytyypäs kokeilla marinadia joskus. Meillä on kanaruokia syöty viimeaikoina usein, sillä esikoinen sai synttärilahjaksi riisinkeittimen ja sitä myöten on riisin kyytipoikana mennyt monta pikku kanasta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos pääsee kokeiluun :) Mukavaa sunnuntaita!

      Poista

Kiitos kun kommentoit ♥