LEMPILÖYDÖT KIRPPAREILTA + OULUN PARHAAT 2ND HAND PAIKAT

tiistai 27. helmikuuta 2018
Nyt on taas sisustusbloggaajat haastettu ja tällä kertaa bloggaajat laittoi töihin
 Kaisa, No home without you -blogista. Tehtävä kuuluu näin:
Mitkä ovat parhaat ja rakkaimmat kierrätyslöytösi? Esittele 3-5 kotisi kirppishelmeä ja listaa mielestäsi paikkakuntasi parhaat 2nd hand -paikat! 
Lopuksi Kaisa tekee bloggaajien kirppisvinkeistä koosteen, joten tulossa on siis lista suomen parhaista kirppareista! Minun kirppisvierailut ovat aika kausiluonteisia. Joskus käyn joka viikko, joskus saattaa mennä kuukausiakin ilman. Nyt on taas sellainen kausi, kun kirppiksille on mukava mennä. Itseasiassa omakin kolmen viikon mittainen pöytävuokra päättyy tänään. En ole tehnyt koskaan kirppiksiltä mitään megaluokan löytöjä, mutta kauniita ja persoonallisia sisustusjuttuja kyllä. Ja oikeastaan en etsikään yleensä kirppareilta mitään muuta.

Wieniläistuolit
Löysin kerran neljä näitä tuoleja 40 eurolla, joten tässä tein ihan kivat kaupat. Nämä ovat pyörineet ympäri taloa, taitavat tällä hetkellä olla kaikki lasten huoneissa. Kesäisin ovat ihana lisä terassilla. Haaveissa olisi rapsutella yhdestä maalit pois ja katsoa saisinko siitä kauniin puunsävyn esille. Edellinen omistaja on nimittäin maalannut nämä reilulla kädellä sutien.Pallomaljakko
Niin ihana löytö parilla eurolla. Tämä maljakko on ilahduttanut minua jo tovin ja on melkein aina esillä. Lasilyhty
Muistan vieläkin, että tämä kaunis lasiesine maksoi paikallisella kirpparilla 1,20 €. Hykerrellen vein sen kassalle ja olin heti sitä mieltä, että löysin aarteen. 
Messinkitarjotin
Tuo takan päällä oleva tarjotin on ollut enimmäkseen sisustuselementtinä. Välillä se on tuossa, välillä takan päällä ja tällä hetkellä taitaa olla lipaston päällä, aina kuitenkin nojaamassa johonkin. No mistä näitä löytöjä sitten tekee? Oulussa on muutama paikka, johon suosittelisin menemään:

DOM second hand on laadukkaiden ja hyväkuntoisten vaatteiden ja asusteiden putiikki, jonka tuotto menee lyhentymättömänä hyväntekeväisyyteen. DOM on osa Oulun tuomiokirkkoseurakunnan nuorten ja nuorten aikuisten toimintaa ja on mielestäni aivan loistava konsepti. Eli kun viet laadukkaita tuotteita tuonne myyntiin, saat sen myyntihinnasta puolet. Toinen puolisko on hyväntekeväisyydelle. Kun viime viikolla vein myyntiin yhden iltapuvun, oli myyntipöydässä näin näyttäviä tuotteita. Muistelen, että kuvan MK ballerinat maksoivat 40 euroa.
SPR Kontin toiminta lienee monelle myös tuttua. Kontissa myydään lahjoitettua tavaraa ja samalla tuetaan Punaisen ristin toimintaa. Oulun Kontissa on aina kiva käydä, sillä siellä on siistiä ja tavarat löytyvät omilta osastoiltaan.

Kuva SPR Kontin sivuiltaPikku-Liinu ei varsinaisesti ole kirpputori, mutta 2nd hand paikka kuitenkin. Se on vintagekauppa, josta löytyy paljon vanhoja huonekaluja ja valaisimia, lähinnä -50, -60 ja -70-luvuilta. Siellä myydään myös hyväkuntoisia design huonekaluja, joten sisustajat mielellään seuraavat Pikku-Liinun tarjontaa. Itsekin seuraan joka viikko facebook ilmoittelua, jossa on nähtävillä aina uusimmat tuotteet.Kiitos Kaisa kivasta haasteesta!

4 kommenttia

 1. Olisipa kiva käydä noissa paikoissa. Huvittaa, kun pari viikkoa sitten kävin Oulussa ja tarkoitus oli kierrellä keskustan kirppareita. Kovin hukassa sitten olivat tällaiselle ulkopaikkakuntalaiselle.. Pikku-Liinun löysin, mutta oli harmikseni kiinni. Ensi kerralla paremmalla onnellla ja auton kanssa, niin pääsee laajemmalle alueelle.

  Kivoja löytöjä olet tehnyt!

  P.s. Kiitos vielä blogineuvoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oulussa on loppujen lopuksi aika paljon kirppareita, pitäisikin joskus ottaa asiakseen käydä tutustumassa loppuihinkin. Yksi ihan uusikin kirppari kuulemma on, Aasta Ööhön nimeltään.
   Olepa hyvä vain :)

   Poista
 2. Tuo lasilyhty on hieno.
  Minulla on vielä tuo DOM katsastamatta.
  Pitääkin muistaa seuraavalla kerralla kesustassa käydessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi! Oli niin siisti paikka ja täynnä laatutavaraa :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit ♥