UUTTA KERAMIIKKAA

sunnuntai 25. helmikuuta 2018


Ainakin Instagramin tarinoiden seuraajat tietävät, että tiistai on odotetuin päivä viikossa. Tiistai-iltaisin pääsen rakkaimman harrastukseni pariin, keramiikkakurssille. Aina kun kokoonnutaan, ryhmässä on niin ihana ja lämmin henki. Siellä pääsee toteuttamaan luovuttaan, omia ideoita ja kaiken saa tehdä juuri niin kuin haluaa. Viimeksi oivalsinkin, että minulle omin tapa onkin tehdä juuri sitä omaa kädenjälkeä, omia ideoita toteuttaen. Minulle vaikeinta olisikin millintarkan työn tekeminen jonkin kaavan mukaan.Olen pääasiassa tehnyt näitä astioita ja tavoitteena on valmistaa ainakin viiden hengen aamiasastiasto. Näissä kuvissa uusimpina ovat lautaset, kermakko ja tuo pieni lusikka. Astiastosta puuttuu vielä muutama lautanen, sitten se alkaisi olla valmis. Lisäksi kerhon tiloissa odottaa muutama kulho ja pieni maljakko. Niihin tulee erilainen lasitus ja tarkoitus onkin pienimpiin kokeilla joitain uusia sävyjä. 
Saven työstäminen on todella mielenkiintoista ja koukuttavaa, mutta myös aika hidasta kun sen valmiiksi saattaminen sisältää monta eri vaihetta. Kun muoto on saavutettu, on työvaiheita vielä monta. Raakapoltto, lasittaminen ja lasituspoltto ovat ne tärkeimmät, mutta monesti työvaiheita on vielä enemmänkin kun työtä viimeistellään tai koristemaalataan. Ja oikeastaan koskaan ei voi tietää, tuleeko työ ehjänä uunista viimeisen polton jälkeen vaan joka kerta lopputulos on pieni arvoitus..! :)


11 kommenttia

 1. Kauniita <3
  Mieki olen aivan koukussa keramiikkaan. Oman uunin hankinta tässä varmaan on edessä... Viikonloppuisinkaan kun ei malta pitää näppejä erossa savesta. Iloa uuteen viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla myös nuo savet aina mukana kotona, mutta itsellä ei kuitenkaan se aika riitä sen työstämiseen kotona. Onneksi on tiistai illat ♥
   Hyvää uutta viikkoa sinnekin!

   Poista
 2. Ihanan näköisiä astioita! Itselläkin on pitänyt tehdä yliopiston keramiikkapajassa astioita, ei vain ole aika vielä riittänyt "ylimääräisiin" juttuihin. Kivaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jossu :) Aikaa tahtoisin minäkin enemmän tähän puuhaan. Onneksi meillä on tosiaan niin vapaamuotoista tuo tekeminen :) Kivaa uutta viikkoa sinnekin!

   Poista
 3. Mielettömän hienot astiat, kauniit, herkät ja samalla tietenkin sopivan rosoiset.
  Vähän houkuttelisi kokeilla, varmasti joko koukuttuisin keramiikkaharrastukseen tai sitten saisin hermoromahduksen jos astiat hajoilisivat viimeisessä vaiheessa :) .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ♥ Kyllä tämä melko varmasti koukuttaa ;)

   Poista
 4. Miten/ millaisella asettelulla olet lasituspolttanut tuon lusikan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Siinä taisi olla alla sellainen pieni kolmijalka, joka on juuri tuohon käyttöön tarkoitettu. Siitä jää pienet pistemäiset jäljet, tässä tapauksessa ne on tuolla lusikan alapuolella.

   Poista

Kiitos kun kommentoit ♥