Pesto-mozzarellasalaatti

sunnuntai 9. helmikuuta 2014
Peston, mozzarellan, pastan ja salaattien ystävät, tässä herkullinen ja helppo salaatti. Erittäin täyttävää ja säilyy hyvänä useamman päivän! Tästä on muodostunut meille yksi vakioruoka, jota voi tehdä ruuan lisukkeeksi, melkeinpä pääruuaksikin tai vaikkapa kahvipöytään tarjottavaksi. Kaikille on maistunut, joille olemme tarjonneet tätä :)


IMG_5166.jpg


Tarvitset näitä:


  • Pastaa

  • Pestoa

  • Mozzarellajuustoa

  • Basilikaa

  • Tomaattia

  • Salaattia
Pastan ja peston (ja muidenkin ainesten) määrä on ihan omissa käsissä. Itse teen aina ison satsin kerralla ja silloin keitän noin 4-5 dl kaurapastaa ja laitan sekaan koko purkin pestoa.


Tee näin:


  • Keitä pasta, huuhtele kylmällä vedellä ja sekoita pesto pastan joukkoon. Laita pestopasta jääkaappiin. Tee tämä ensimmäinen vaihe mielellään (ei välttämätöntä) muutamaa tuntia ennen koko salaatin valmistamista, silloin pasta ehtii maustua kunnolla.

  • Paloittele tomaatit ja mozzarella. Voit käyttää myös mozzarellahelmiä. Jos mozzarellaa ei ole saatavilla, käy myös jokin kermainen voimakkaan makuinen juusto (esimerkiksi Valion Luostari, testattu on).

  • Jätä salaatti melko isoiksi lehdiksi. Voit käyttää myös valmista salaattimixiä, niillä saa vielä lisää makua.

  • Sekoita kaikki keskenään ja lisää halutessasi basilikaa.
Ja eikun syömään! :)

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit ♥