Vinkkejä kauniiseen petaukseen

sunnuntai 4. helmikuuta 2018
Siistin ja kauniin kodin viimeistelee vuoteiden kaunis petaus. Ihanasti laitettu vuode on myös houkutteleva ja onhan se astetta mukavampi illalla pujahtaa hämärään makuuhuoneeseen kun vuode on ollut päivän suojattuna. Tunnustan heti tähän alkuun, että meidän perheessä kyllä jää pedit monesti arkiaamuisin kiireessä petaamatta, mutta yritys olisi saada edes peitot ja tyynyt ojennukseen. Jos edes viikonloppuisin sitten saisi petauksen loppuun asti ja tyynyt niin sanotusti ojennukseen.


Työni puolesta stailatessani asuntoja sitten kyllä petaan sänkyjä pitkin päivää..! Kohentelen asiakkaiden petauksia tai teen kokonaan uusia. Ajattelin sitten, että voisin koota yhteen muutaman pienen vinkin kauniiseen petaukseen jos näistä olisi teillekin iloa. Myös rento petaus on kaunis, joten nyt ei mittailla tyynyjen asentoa viivottimen kanssa ;) 

Vinkkini lähtevät siitä, että ei peitetä koko sänkyä suuren päiväpeiton alle..!

Tyynyt
Ne tyynyt joilla nukutaan, kannattaa nostaa pystyyn seinää tai sängynpäätyä vasten, tai sitten jättää ne ilmavasti paikalleen. Jos tyynyjä on useampi, jätä ne vain rennosti päällekkäin.
Peitot
Asettele päiväpeiton alle tulevat peitot siten, että ne eivät muodosta sängylle muhkuroita. Mielestäni paras tapa on asettaa peitot sängylle koko leveydeltään, eikä taitella niitä kaksinkerroin. Parivuoteessa peitot kannattaa laittaa joko päällekkäin tai vähän limittäin. Peittojen yläreunan voi taittaa sitten kaksinkerroin rajaamaan peittojen ja tyynyjen aluetta. 
Päiväpeitto
Tähän kohtaan sanoisin parhaaksi ohjeeksi kerrokset. Kerrostaminen tuo petaukseen ryhtiä ja näyttävyyttä. Päiväpeittoa ei edes välttämättä tarvita, iso viltti käy yhtä hyvin. Laita päiväpeitto sängylle ja taita senkin yläreuna kaksinkerroin tyynyjen kohdalta. Petaus voi olla jo tässä vaiheessa valmis, mutta jos haluat kerrostaa laita päälle vielä viltti tai jokin muu elementti. Se voi olla esimerkiksi talja, mutta myös kangas. 
Olenkin löytänyt ihan kivan jutun petauksiin ja se on iso trikookangas. Näissä kuvissa kangas on musta ja se on asetettu keskelle sänkyä. Joustava trikookangas on mielestäni petaukseen tosi kiva koska se laskeutuu hyvin, ei rypisty helposti ja samalla se näyttää rennolta.
Sisustustyynyt
Tavallisten tyynyjen lisäksi kannattaa laittaa vielä koristetyynyjä oman maun mukaan, ryhtiä tuomaan. Yksikin keskelle riittää, mutta myös runsas tyynyjen käyttö on kiva tapa tuoda ilmettä petaukseen. Tyynyjen käytössä paras vinkkini on se, että yhdistele eri kokoja ja muotoja.
Kaikkein paras vinkki on kuitenkin puhtaat ja raikkaat petivaatteet! Materiaaleja on erilaisia, mutta tärkeintä on että vuodevaatteet tuntuvat mukavilta ja olo niissä on hyvä. Ja jos tyynyt eivät tahdo pysyä pystyssä päätyä vasten, voi olla aika vaihtaa uusiin. 

Toivottavasti näistä vinkeistä on jotain iloa ♥

5 kommenttia

 1. Kiitos, oikein kivoja ja täsmällisiä vinkkejä. Tämän tyyliset sisustusneuvot tosi tarpeen. Kiva lukea ja toteuttaakin. Vielä olisin kaivannut pedatusta sängystä yleisnäkymäkuvaa yksityiskohtaisten lähikuvien lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla että tästä jutusta oli iloa sinulle! Ja kyllä, itsekin huomasin että tästä nyt puuttuu sellainen yleiskuva, en enää ehtinyt tähän sitä mukaan saamaan. Kiitos palautteesta! :)

   Poista
  2. Ja ainakin tästä postauksesta näkee vähän laajemmin makuuhuonetta, jos haluat nähdä :)
   http://www.at-home.fi/2017/09/kutsuva-ja-rauhallinen-makuuhuone.html

   Poista
 2. Olipa kivoja ja joka kotiin sopivia vinkkejä! :) Täytyypä lisätäkin tämä blogisi tuonne lukulistalle, niin pysyn mukana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, kiitos! :) Ja kiva että vinkit vaikutti hyvältä!

   Poista

Kiitos kun kommentoit ♥