Kotimme viherkasveja

lauantai 3. lokakuuta 2015






Minä en tosiaankaan ole hyvä viherkasvien kanssa. Yleensä ne kuolevat kuivuuteen, valon puutteeseen tai liikakasteluun, mutta tällä hetkellä näitä vihreitä piristyksiä löytyy meiltä aika kivasti. Silloin kun kasvilla on miellyttävä muoto ja hyvä vihreän sävy, voi se parhaimmillaan olla yksi sisustuselementti. Enkä muuten malta odottaa, että saan koulussa ihan oikeaa oppia vihersisustamiseen. Harmi vain kyseinen kurssi taisi olla ajankohtainen vasta ensi vuonna.

Ensimmäisessä kuvassa on Aloe Vera, sen ehkä moni tunnistikin. Mutta sitten toisessa kuvassa on sellainen vähän erikoisemman näköinen kasvi. Sillä on aivan mielettömän upea tuo väri. Vähän hopeaan taittava vihreä lehti ja sen erikoinen muoto ovat todella kauniita yhdessä. Ostaessani sitä Kodin ykkösen viherkasviosastolta, halusin kysyä myyjältä sen nimeä. Tunnistamiseen menikin tovi, mutta lopulta päädyttiin siihen että kyseessä on siipisanikka, eli saniaisen sukulainen. Ilmeisesti näitä on olemassa erilaisia tyyppejä, mutta aika harvakseltaan myynnissä. 

Kolmannen kuvan reunustraakkipuu on ollut meillä menestys, sillä se sietää kuivuutta eikä vaadi edes hirveästi valoa. Vaikka kasvi olisi jo hyvin nuutunen oloinen, sen saa helposti virkoamaan kastelulla. Näitä meillä on kaksi.

Kolmesta viimeisestä en osaa sanoa varmaksi mitään, toiseksi viimeinen on ehkä täpläkirjovehka. Keväällä lahjaksi saatu orkideakin on vielä elossa. Toin muuten sisälle myös sen oliivipuun, jossa ne muutamat oliivit on muuttumassa jo tummaksi, siis kypsymässä. Mitähän tekisin hurjalla oliivisadollani, niitä taitaa olla peräti neljä ;) 

Aurinkoista lauantaita ♥

17 kommenttia

  1. Kyllä viherkasvit piristää kotia :) Mukavaa lauantaita!

    VastaaPoista
  2. Tuo toiseksi viimeinen on ihana! Minä olen kans onneton kasvien kanssa ja jo pitkään olen etsinyt jotain heippa ja sisustukseen sopivaa. Traakkipuu on ainoa, joka mulla on. Mies osti sen esikoisen syntymän kunniaksi perinteisten leikkokukkien tilalta yhdeksän vuotta sitten ja se jaksaa vaan kasvaa 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, aivan ihana ajatus ja miten mahtavaa, että se on vielä mukana menossa ♥

      Poista
  3. Meillä ei ole yhtään vihreetä tällä hetkellä kotona!! Onneksi tänään Ikeaan ja ajattelin ostaa taas pariks viikoks orkidean!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, muuttiko teille tänään uusi orkidea? :) Mä tosiaan olen aiemmin onnistunut myös tappamaan orkideat, mutta tämä kyseinen yksilö on ollut ihailtavan sinnikäs kun se on elänyt meillä jo monta kuukautta :D

      Poista
  4. Ihania viherkasveja :) Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  5. Kauniita. Minun raakkipuulle kävi köpelösti, kun vein sen ulos. Laitoin suoraan aurinkoon ja se paloi...lehdet muutuivat läpinäkyviksi. Arvaa harmittiko...no harmitti..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onpa harmillista! Tänä kesänä en muuten tainnutkaan viedä näitä traakkipuita ulos, en kyllä tiedä miksi. Sillä edellisenä kesänä ne olivat ulkona ja pärjäsivät mainiosti talon pohjoispuolella. Onneksi nämä ei taida olla kauhean kalliita, ainakaan nämä pienet :)

      Poista
  6. Aloe Vera saviruukussa näyttää tosi kivalta yhdistelmältä. Meillä on parhaiten menestyneet anoppi-alkuiset kasvit, anopinhampaat ja anopinkielet. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on tosiaan kiva yhdistelmä ja tänään tajusin, että tuo aloe vera on tainnut vähän runsastua jopa meillä asuessaan. Heh, anoppi on siis suosiossa :)

      Poista
  7. Hienoilta näyttävät, kasvit ovat tosiaan kiva osa sisustusta. Tosin kasvien saaminen hengissä Suomen talven läpi vaatii kyllä jonkinmoista viherpeukaloa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, vielä voin hehkuttaa että meillä on jopa näin monta viherkasvia. Katsotaan tilanne taas helmikuussa uudestaan.. :D

      Poista
  8. Ihanan näköisiä! Minäkin tänään laskeskelin että olkkarissa on nyt jo 6 huonekasvia. Saa nähdä kuinka moni on hengissä vielä keväällä, olen kyllä yrittänyt ostaa vain helppohoitoisiksi kehuttuja. :D Olen nyt taas ihan hullaantunut kasveihin ja tekisi mieli ostaa myös pieni kokoelma kaktuksia...

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit ♥