DIY Nahkavetimet uuteen kaappiin

torstai 8. lokakuuta 2015
Pitkästä aikaa DIY vinkki! 

Minulla oli tuossa viime sunnuntaina sellainen luova päivä ja sain aikaiseksi kaikkea kivaa. Jo pidempään olin kaavaillut tähän tilaan jotain senkkiä, lipastoa tai kaappia, kun työpöytä oli koko ajan täynnä tavaraa. Päätin myös laittaa sen ulkoa mustan, sisältä valkoisen vitriinikaapin myyntiin sillä se ei vaan löytänyt kunnollista paikkaa. Ehkä juuri ja juuri raskin sen myydä, eli jos kiinnostaa, laitapa s-postia tänne :)

Mutta siis, niistä tee se itse nahkavetimistä tulin tänne kertomaan. Meille ostettiin Jyskistä pari tuollaista pinottavaa kaappia säilytystilan tarpeeseen, mutta ulkonäkö kaipasi jotain pientä entrausta. Onneksi sitä inspiraatiota ja niitä ideoita saa muilta sisustajilta, joten päätin tehdä kaappiin nahkavetimet. Ja että tulikin kiva kaappi! Vetimet sopii kaapin tyyliin todella hyvin ja antavat sille uutta särmää. 

Kaapin alkuperäiset vetimet olivat messinkiset pyöreät nupit. Näiden uusien vetimien tekemiseen tarvitsin tietenkin nahkaa, jonka otin vanhasta rikkimenneestä säilytyslaatikosta. Nahkaista nauhaa saa varmaan ostettuakin kangasliikkeistä, mutta kannattaa tarkistaa ensin esimerkiksi omat vyövarastot jos sieltä löytyy joutava yksilö. Nahkalenkkien rei'itykseen käytin poranterää, jotta sain aukosta tarpeeksi ison. Lenkit kiinnitin suoraan kaapin oveen sopivan kokoisella ruuvilla ja vetimet olivat valmiit. Taustalle en tarvinnut mutteria, mutta sellaisen tarvitsee jos ruuvi ei muuten asetu tiukasti oveen.

Kirpeää syyspäivää! :)


10 kommenttia

 1. Vaude mikä DIY :) Tosi magee ja musta nahka tuo kivaa särmää valkoiseen kaappiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tästä tuli kyllä kivan näköinen kokonaisuus!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Kaapin ilme muuttui aika pienellä vaivalla :)

   Poista
 3. Tulipa kyllä upeen näkönen kaappi pienellä mielenkiintoisella fiksauksella :)

  VastaaPoista
 4. Olipa onnistunut tuunaus! Tosi hyvä idea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä onnistunut juttu tosiaan, kun nuo vetimet istuu todella hyvin paikoilleensa :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit ♥