Pieni oliivipuu olohuoneessa

tiistai 16. kesäkuuta 2015


Nyt on aika uhkarohkeaa, oliivipuu tällaisen ei-viherpeukalon käsissä. Mutta kun halvalla sai, niin pakkohan se oli ostaa ;) Ikean Haaparannassa käydessä bongasin tällaisen kassajonosta käsin, hintaa oli 59 kruunua eli huimat 6,5 euroa. Jälkeenpäin tajusin (tietenkin jälkeenpäin), että näitä olisi voinut tuoda useammankin mutta väsyneen taaperon kanssa ei enää uskaltanut lähteä uudestaan kassajonoon. Ja tällainen matala versio käy meille paremmin kuin hyvin, kun sijoituspaikan pitää kuitenkin olla ylhäällä, pienten käsien tavoitellessa kaikkea kiinnostavaa :)

Nyt kaipaisin teiltä vinkkejä, miten saan tämän menestymään! Netistähän löytyy kyllä ohjeita, mutta olisiko teillä käytännön kokemuksia oliivipuusta? Kaikki neuvot otetaan kiitollisena vastaan :)


12 kommenttia

 1. Ihana tuollainen pieni oliivipuu! <3 Itsekään en ole uskaltanut koskaan kokeilla isompaa, mutta tuohan ei paljoa maksanut, että voisi kokeilla itsekin! Ikeaankin ois jo pitkä ostoslista, sinne pitäis päästä piakkoin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tässä ei paljon häviä vaikka ei menestyisikään :)

   Poista
 2. Voi miten kaunis! Itselläni viimevuonna ostettu ja kasvanut ihan kauheasti...ja rumaksi vaikka yritin sitä keväällä leikata..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olisipa hienoa, jos tämäkin päättäisi viihtyä ja kasvaa :) En tosin odota liikoja, pessimisti ei pety :)

   Poista
 3. Kaunis! Ehkä itsekin uskaltaisi noin halvalla ostaa, ei ole iso menetys jos/kun se kuolee :D

  VastaaPoista
 4. Olipas tosiaan halpa! Oisit voinu ruveta oliivipuutrokariksi ;-)

  Mutta hoitovinkkinä: aivan ensimmäiseksi lyöt sen pihalle. Sisäkasvi se ei ole, vaikka on jotkut ilmeisesti saaneet sen jonkin aikaa selviämään hengissä sisälläkin. Tuohon hintaan tietty ei oo väliä lähteekö henki nopeasti vai hitaasti ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se oli toki tarkoituskin :) En ole vain uskaltanut vielä, kun täällä tosiaan on ollut niin kylmä! Mutta nyt ehkä loppu jo ne alle 10 asteen lämpötilat, joten ehkä nyt uskaltaisi. Sitten talvella on se oikea haaste, saako selviämään seuraavaan kesään.

   Poista
 5. Tuollainen matalampi kelpaisi mullekin!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, minä olin nähnyt vain sellaisia korkeita ja siksi luulinkin, ettei sellaista kannata meille haaveilla ennenkuin pienin lapsi vielä kasvaa :)

   Poista
 6. Mun iso oliivipuu kuoli talven aikana. :( Ei ollut paikkaa missä olisi talvehtinut hyvin. Kuoli kuivaan sisäilmaan ja valon puutteeseen. Ostin uuden ison ja sen heitin terassille heti kun yöpakkaset meni. Siellä se nyt rehottaa ja pukkaa uutta lehteä ihan täysillä. Täytyy yrittää löytää parempi paikka sille ens talveksi tai kasvilamppu tms. Onpa tosi söötti tuollainen pieni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi! Tuota valon määrää mietinkin talvehtimisen suhteen, että se saattaa tuottaa ongelmia.. Minunkin pitää nyt uskaltaa viedä tuo puu ulos :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit ♥