Metsätähtiä ja kuulumisia

tiistai 9. kesäkuuta 2015
Miten voi niin pieni, hento ja yksinkertainen olla niin kaunista? Kuten nämä metsätähdet. Joukkoon on väripiristykseksi poimittu pari muutakin pientä suloista kukkaa. Ja nämä kukat on pienten suloisten käsien poimimia :)


Aiemmin muuten kirjoittelin, että mielessä liikkuu monia kysymyksiä ja avoinna olevia asioita. Nyt niistä jo suurin osa on selvinnyt ja helpotus on iso. Minulta otettiin muun muassa selkäydinnäyte, kun kasvoihin ja muuallekin vartaloon tuli puutumisoireita. Puutumiset jatkuu edelleen satunnaisesti, mutta kaikki näytteet olivat onneksi puhtaita ja pään magneettitutkimuksen löydös normaali. Niistä etsittiin mahdollisesti MS-tautia. Ja tiedättekö, olin jo henkisesti ihan valmistunut siihen että sehän sieltä löytyy. Mutta eipä onneksi löytynyt. Eli ehkä minulla on kaularangassa jotain muutosta..? Sattuisiko sieltä löytymään kohtalotovereita?


Helpotus oli myös kun sain kuulla, että kaikki lapsemme pääsevät syksyllä tutulle perhepäivähoitajalle hoitoon! Niin iso juttu ja mieleinen sellainen :) Lisäksi päätös koulutusrahastolta tuli ja sekin oli myönteinen :) Nyt vain vietellään kesä rauhassa kotosalla ja syksyksi asiat ovat kunnossa uusia opintoja varten! Mahtavaa ♥

Mitä teille kuuluu? ♥

17 kommenttia

 1. Minulla oli samanlaisia oireita useita vuosia sitten ja tehtiin samat tutkimukset, mutta mitään poikkeavaa ei löydetty. Diagnoosina lukee niska-hartiaseudun pinne. Oireiluni alkoi, kun elämässäni oli kolme suurta ressaavaa asiaa yhtä aikaa. Varmaan oli jonkinlaista jumiakin, mutta suurin syy mielestäni oli henkisellä puolella. Pitkän aikaa aina kun aloin miettimään ressaavia asioita, tikkuilu alkoi taas. Ja saattoi alkaa ilman ressiäkin. Nykyään vaivaa vähän, unettomuus ja ressi laukaisee toisinaan oireilun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti olen samaa mieltä, että muu kuormitus voi lisätä fyysisiä oireita. Juuri parhaillaan on käynnissä taas tämä yhdenlainen "noidankehä"; lapset sairastaa, nukkuvat huonosti, minä kantelen pienimmäistä, nukun vähän ja taas on oireet valmiina; tikkuilu, pahoinvointi ja huimaus.. :(

   Ja tosiaan onhan tässä itsellänikin ollut melko suuria asioita käsiteltävänä, kun on tuo alanvaihtokin edessä ja kaikki siihen liittyvä.

   Poista
 2. Täällä kohtalotoveri! Tsemppiä sulle! Ja ihana kun niin myönteisiä asioita tapahtunut. :) tiedän tuon henkisen paineen kun on otettu näytteitä ja odotat tuloksia. Mulla tutkittiin kaksi vuotta sitten samaa kun puutui vasen puoli ja jumppatunnillakkn piti kymmenen minuutin jälkeen lähteenä pois kun vaan ei toiminut puuttumisen vuoksi vasen puoli. Kävin kaikissa magneettikuvissa ja otettii selkäydinnäyte. Ei löytynyt ms tautia ei borrelioosia , joita ne epäili. Tultiin siihen tulokseen että mulla on vaan vuosia vuosia jatkuneet jumit jotka aiheuttavat nuo oireet. Niitä oon koittanut saada auki hierojalla ja salilla ja jumpalla. Oireet on helpottanut jonkin verran mutta ovat edelleen olemassa. Vasen puoli vaan on eri tuntoinwn urheillessa ja sen jälkeen. Paljon puutunwempi ja rasittuneempi. Body combatiin en ole enää uskaltanut kun ei kroppa kestä. :( mutta henkinen stressi oli ja on välillä edelleen kova oireiden vuoksi. Ja vaikea elämän tilanne aina pahentaa oireita, sen oon huomannut. Toivottavasti sullakin hellittää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan että joskus taisi olla puhettakin näistä sinun oireista. Onkos sinulta kuvattu kaularankaa/tukirankaa? Itse toivon vielä niihin kuvauksiin pääseväni, sillä vain toteamalla mitä siellä on, voi saada oikeanlaista kuntoutusta siihen. Kun ei tiedä tarkalleen mistä on kysymys, voi vain yrittää selviytyä. Kiitos, toivotaan ♥

   Poista
 3. Tsemppiä sinne ja toivottavasti saisit selville mistä puutuminen johtuu! Pakkohan sille on syy löytyä!

  Onneksi saitte kivoja uutisia :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ No niinpä, olisi viimein kiva saada tietää jotain eikä vain jatkuvasti olla kysymysten äärellä. Onneksi kuitenkin nuo isoimmat tutkimukset päättyivät parhaalla mahdollisella tavalla :)

   Poista
 4. Huh, eipä oo kivoja oireita... hyvä että ei ainakaan mitään suurempaa sairautta havaittu. Onko esim kaulan alueen välilevyt tutkittu, ettei paina siellä mitään hermoa? Mulla tulee silmien alueelle ja kasvoille hermonykimistä aina kun olen yliväsynyt, varsin ärsyttävän tuntoista. Varsinkin tuossa poskella kun tuntuu että koko naama menee vinoon, vaikka ei se taida muille näkyä =D Ihminen on kyllä jännä kokonaisuus, miten joku toisella puolen kroppaa oleva jumi voi vaikuttaa vaikka ja miten... Mutta nyt vois koittaa nauttia vähän kesästä, ainakin parvekkeella on lämmin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihminen on kyllä sellainen monimutkainen olento, että huh. Ja vaikka lääketiede tietää paljon, voi yksilöt oireilla ihan omalla tavallaan. Kaularankaa ei ole tosiaan (vielä) kuvattu. Tällä hetkellä pidän todennäköisimpänä sitä, että tuntohermo on ahtaalla, mutta jokin siellä aiheuttaa myös nämä muut oireet kuten käsivarsikivut, pahoinvoinnin ja huimauksen. Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 5. Hui, pelottavia oireita. Onneksi ei löytynyt MS-tautia! Minulla oli reilu vuosi sitten käden kanssa kipeytymisongelmia ja samaan aikaan toiseen ranteeseen ilmestyi violetti kohta isojen verisuonten paikkeille. Veritulppaa epäiltiin ensin, ja lopuksi kävin magneettikuvauksessa asti ja hermojakin tutkittiin aamuisten puutumisten vuoksi. Ainoa erikoisuus, joka löytyi, on että minulla on ranteessa ylimääräinen lihas, joka on ponnahtanut näkyviin ehkä saliharrastuksen seurauksena, ja että sattumalta samaan aikaan niveleni kipeytyivät yliliikkuvuuden vuoksi koska kirjoitin tuolloin paljon käsin... Puutuminenkin johtui siten rasituksesta. Säikähdyksellä selvisin minäkin, vaikka tosiaan paljon pienempi juttu olikin kuin jokin MS-tauti. :) Niska-hartia-kaula -seudun istumisesta johtuviin jumeihin olen muuten löytänyt helpotusta pilateksesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh, kaikkea sitä, ylimääräinen lihas! Vaikka aiheuttaa ikäviä vaivoja, kuulostaa se jotenkin huvittavaltakin :) Kävin muuten raskausaikana pilateksessa ja se ei ollut yhtään minun juttuni, jotenkin koin hengitystekniikat hankalaksi. Tosin se saattoi johtua siitä, että yleensäkin ison mahan kanssa hengittely saattaa olla raskasta :) Kiitos kommentistasi! :)

   Poista
 6. ONpa ihania uutisia. Monesti arjessa pyörii ne stressin paineet jotka ainakin itselläni pitää ärsyttävästi pinnan kireällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kyllä se niin on että silloin kun on kaikkea mielenpäällä, saa se kokonaisvaltaisesti väsyneeksi ja energiatasot alas. Onneksi tosiaan on tullut jo hyviäkin uutisia :)

   Poista
 7. Hui, melkoisia oireita sinulla ollut, mutta onneksi ei tutkimuksista löytynyt mitään!

  Kiva kuulla hyviä uutisia syksyä ajatellen! Itse olen aloittanut nyt työnhaun ja toiveena olisi löytää joku kiva työpaikka syksyksi. Monta vuotta vietellyt jo kotosalla, alkaa työelämäkin vetää jo puoleensa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on ollut. Ja on edelleenkin mutta oireidenkin kanssa on helpompaa kun tietää, ettei pitäisi olla kyse mistään vakavasta. Nyt toivotaan, että työrintamalla löytyy uusia ihania tuulia sinullekin! ♥

   Poista
 8. Tuommoset oireet on pelottavia. Onneksi ei ole ainakaan MS-tauti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ennen noita tutkimustuloksia oli välillä kyllä pelottavaa. Epätietoisuus on pahinta.

   Poista
 9. Ihana kuulla että sait huojentavia tutkimustuloksia!! ♡
  Onneksi myös muut asiat järjestyvät!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit ♥