Oman huopapallomaton suunnittelu

perjantai 5. kesäkuuta 2015
Kuinka monella on kotonaan matto, jonka olet itse suunnitellut? Veikkaisin, että ei kovin monella. Nyt sekin on kuitenkin mahdollista ilman käsityövirtuoosin taitoja :) Valitset vain suosikkivärit, maton muodon, sopivan koon ja laitat tilauksen eteenpäin. Niin yksinkertaista se voi olla.

Nämä huopapallomatot valmistetaan Nepalissa, jossa ne tehdään käsin. Työntekijät saavat työstään oikeanmukaisen palkan ja asiakas saa laadukasta käsityötä. 


Valitsin teille inspiraatiokuviksi sellaisten mattojen kuvia, jotka voisin nähdä täällä meidänkin kotona. Aivan ihania värejä ja matot ovat todella kauniita ja näyttäviä! Matot ovat kaksipuolisia ja helppoja hoitaa sekä puhdistaa. Mattoihin käytetään 100% villaa, joka tulee Uudesta-Seelannista. Yhden pallon halkaisija on noin 2 cm.

Värivaihtoehtoja on erittäin kattavasti ja niistä voi tosiaan tehdä juuri haluamansa yhdistelmän. Värjäykseen käytetyt väriaineet ovat myrkyttömiä, allergiaystävällisiä ja atsoyhdisteettömiä.

HuopaPalloMatto.com sivuilla on myös valmiita kauniita mattoja, jos ei halua suunnitella omaa uniikkia mattoa. Väri- ja kokovaihtoehtoja on useita.

Kannattaa käydä tutustumassa ja inspiroitumassa :)
15 kommenttia

 1. Itse kävin myös näita katselemassa. Ihanan pehmeiltä näyttävät ja muutenkin tykkään ideasta, että jokaisen kotiin olisi joku just omanlainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, persoonallisuus on aina in :) Tosiaan ovat varmasti aivan ihanan pehmeitä jalan alla :)

   Poista
 2. Mielettömän ihana ajatus. Noita pitääkin katsella oikeinnajankanssa. Minkähänlainen hinta noilla ihanuuksilla on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käypä tutustumassa tuolla sivuilla hintoihin. Mahdollisuudet on ainakin monenlaiset :)

   Poista
 3. Onpa ihania ja ihan uusi juttu, että nämä voi suunnitella itse. Tuollainen olisi upea jalan alla ja sopisi varmasti kivasti myös lastenhuoneeseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Itse ajattelin, että tuonne pienimmän huoneeseen puuteriroosan seinän kaveriksi sopisi ihanasti tuollainen vaalea matto ♥

   Poista
 4. Kiitos kivasta jutusta! Valitsit kyllä mahtavia värejä kuviin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain :) Nämä oli omia suosikkeja, raikkaita ja kauniita värejä!

   Poista
 5. Mitenköhän ne naiset on kyenny tekemään näitä mattoja kun on se maanjäristys ollut.... On kyllä hienoa että saavat edes jotkut harvat siellä tehdä kunnon töitä, vaan missäköhän kunnossa niillä on kädet kaiken tuon pallojen vanuttamisen jälkeen.... Tämmösiä vaan tuli mieleen kun luin miten nuo valmistetaan =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio, sainkin aiheesta tiedotteen järistyksen jälkeen. Tuhot ovat luonnollisesti olleet aika isot ja menetyksiltä ei siellä olla vältytty.. Yritys on kuitenkin auttanut selviytyneitä työntekijöitä myös rahallisesti, jotta he saisivat rakennettua uudelleen kotinsa. Toivottavasti siellä ollaan päästy jo jatkamaan elämää.

   Poista
  2. Hienoa kuulla että ovat auttaneet vaikka ajattelinkin kyllä että niin ovat tehneet.

   Poista
 6. Vau, aika mieletöntä jos voisi vielä itsekin osallistua suunnitteluun!
  Kauniita mattoja ja ihanat mallit olit valinnut esille! Mitenkähän koiraperheissä kestävät..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuohon en kyllä osaa vastata, puhdistus on varmaan helppo imuroimalla. Mutta tuosta en kyllä enempää tiedä.

   Poista
  2. Imuroimalla matto asäännöllisesti tosiaan saa karvat pidettyä kurissa :) Huopapallomaton rakenne on aika tiivis, eli ihan normaali makoilua kestää kyllä hyvin koiraltakin, mutta jos haukulla on taipumusta retuuttaa mattoja saaliinaan tai kovasti kaivella, niin siinä menossa matto ei välttämättä kestä.

   Poista
 7. Yes. Mäkin suunnittelin omani ja siitä tuli upea :))

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit ♥