Britax B-Dual

maanantai 24. helmikuuta 2014

Hankinnat vauvaa varten voi muodostua oikeaksi välineurheiluksi. Tai ei tarvitse muodostua, mutta varsinkin jos lähtee etsimään uusia vaunuja, kaukaloita ynnä muita tarvikkeita vauvalle törmää tarjonnan suuruuteen väkisinkin. Kaiken voi varmasti hankkia melkein ilmaiseksi kääntymällä tuttavien ja sukulaisten puoleen, jos heillä olisi antaa käytetyt varusteet vaikka lainaan. Tai sitten näihin saa helposti laitettua pari tuhatta euroa hankkimalla kaiken uutena. Onneksi meillä on jo suurin osa hankittuna, kun nyt ei ole enää esikoinen kyseessä. Silti olin jo laittanut vanhat pinnasängyt eteenpäin ja vaunuosastoakin piti päivittää.



IMG_5331.jpg



Uudet hankinnat tuli kuitenkin helposti, sillä pinnasänky ostettiin naapurista ja vaunuja ei tarvinnut valita ihan alusta alkaen. Meiltä löytyi jo ennestään Britaxin B-Dual sisarusrattaat, jotka nyt sitten saivat kantaakseen uuden vauvakopan. Esikoisen aikana hankitut Gesslein vaunut myin tori.fi:n kautta uudelle omistajalle, sillä ihan niin paljon ei varusteita mekään tarvita :)



Kun siellä lukijoissa on myös odottajia, ajattelin vain sanoa pari sanaa näistä vaunuhankinnoista jos jollain on ensimmäiset vaunut hankinnassa. Jokainen tekee vaunuvalinnan tietenkin omien tarpeiden perusteella, mutta haluaisin tuoda esiin pari asiaa.



Ensimmäinen on niin sanottu travel system. Se tarkoittaa mahdollisuutta liittää turvakaukalo vaunujen runkoon. Siitä on tullut kokemusta jo ensimmäisistä vaunuista lähtien ja suosittelen kaikille. Varsinkin, jos autolla liikkumista tulee ja haluaa tehdä siitä mahdollisimman vaivatonta myös vauvan kanssa. Kun turvakaukalon voi nostaa suoraan "pyörien" päälle, pääsee näppärämmin liikkeelle ja vauvelikin voi mahdollisesti jatkaa uniaan :) Liian pitkää aikaa (tuntien shoppailua..) turvakaukalossa ei voi kuitenkaan suositella vauvan selälle, mutta tällä systeemillä saa hoidettua asioita kaupungilla melko vaivattomasti.



IMG_5333.jpg



Toinen asia on renkaat. Ensimmäisissä meidän vaunuissa oli mahdollisuus vaihtaa isot eturenkaat pieniin ja kääntyviin. Se oli tosi hyvä, silloin pääsi vaikka maastolenkeille ja tarvittaessa pystyi vaihtamaan kääntyvät renkaat kaupunkireissuja varten. Näissä nykyisissä on kääntyvät ja lukittavat eturenkaat, jotka ovat tarpeeksi isot kuoppaisemmallekin tielle. Suosittelen siis miettimään mahdollisuutta kääntyviin renkaisiin :)



IMG_5340.jpg



Ja näihin valintoihin on miljoona mahdollisuutta ja monenlaisia ratkaisuja, mutta halusinpa nyt vain sanoa omat kantani näihin asioihin :) On tullut vähän pohdittua näitä vuosien varrella :) Onko teillä jotain huomionarvoisia vinkkejä antaa muille vaunuhankintoja pohtiville?



IMG_5341.jpg



Voi että, noin kymmenen viikon päästä tässä kopassa tuhisee pienen pieni vauva ♥♥♥

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit ♥