Jälleen eläinlääkärissä

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Eilinen meni aika surullisissa merkeissä, kun koirallemme oli kehittynyt todella kovat kivut. Niin kovat, että liikuntakyky meni lähes kokonaan.. Ehdin jo ajatella kaikki pahimmat vaihtoehdot ja myös ne pienemmät pahat, mutta tänään ehkä saatiin selvyys.



Viime viikolla aloitettiin lääkitys pissatulehdukseen ja korvan pattiin. Kaikki meni hyvin, kunnes maanantaina koira vaikutti vähän kipeältä. Ongelman suuruus selvisi eilisen aikana, kun iltaan mennessä koira ei enää päässyt ylös omatoimisesti. Olin eilen jo lääkärin kanssa puhelinyhteydessä ja sitten taas tänä aamuna. Päätettiin viedä koira vastaanotolle. Siihen mennessä vaihtoehtoina kivun aiheuttajaksi mietittiin rajua eturauhasen tulehdusta tai mahdollista nivelrikkoa, joka olisi pahentunut viikonlopun runsaasta liikunnasta. Molemmat voisivat aiheuttaa niin kovat kivut, että liikkuminen oli hankalaa.



IMG_1240.jpg



(vanha kuva, nyt ei koira taivu kerälle..)



Vastaanoton lääkärillä (eri lääkäri kuin aiemmin) oli kuitenkin vahva epäilys siitä, että liikkumisvaikeuksien ja kipujen taustalla on kuitenkin viikko sitten aloitettu lääkitys. Toisinsanoen koiralla on yliherkkyys sulfalle. Ja nyt kun sitä ajattelee, niin näinhän se todennäköisesti onkin. Sulfa-allergian puolesta puhuu myös ilmaantunut kuivasilmäisyys ja ihoturvotus kyynärnivelessä. Muutama päivä pitää kuitenkin odottaa, että nähdään väistyvätkö oireet kun sulfa poistuu elimistöstä.



Lisäksi koira sai lääkärikäynnillä mieshormonin vastaisen pistoksen, sillä vaikuttaisi siltä että lähellä asuvat juoksussa olevat narttukoirat ovat saaneet meidän pojan vähän kiihdyksiin :) Siitä kielii verivirtaisuus ja nyt myös pissaamisvaikeus. Tosin verivirtsaisuus on myös yksi sulfa-allergiankin oire.



Että nyt vain odotellaan ja toivotaan, että oireet häviää pian! Koira ei todellakaan ole oma itsensä ja selvästi hyvin kipeä! Perjantaihin mennessä voi odottaa edistymisen merkkejä ja viikonlopun jälkeen pitäisi olla aika selvillä vesillä. Toivotaan, että tämä on nyt oikea diagnoosi!

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit ♥