DIY Sängynpääty

sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Jahkailu sängynpäädystä vaihtui lennossa toteutukseen, kun tajusin että kotoa löytyy jo melkein kaikki tarvittava. Tarvittiin tarpeettomana varastossa oleva vanha sijauspatja, tarpeettomana kaapissa oleva verhokangas, nitoja, asennusliimaa, mattoveitsi ja levyä päädyn rungoksi. Maksaa piti vain mdf-levystä, jonka mies kävi hakemassa bauhausista. Hintaa levylle leikkauksineen tuli noin 20 euroa, joka sitten oikeastaan on koko sängynpäädyn kustannus.



IMG_5062.jpg



IMG_5056.jpg



Levystä ei tullut napattua kuvaa, mutta levy leikattiin siis kokoon 120 x 170 cm. Sänkymme on 160 cm leveä ja mielestäni hieman leveämpi pääty tuo ryhtiä koko sängyn ilmeeseen. Päädyn korkeus on 120 cm ja se nyt vaan tuntui sopivalta korkeudelta meidän sängylle, silloin päätyyn voi istuessaankin nojata hyvin.



Vaahtomuovi leikattiin levyn kokoon ja niittasin sen reunalta parilla niitillä kiinni. Alle laitettiin kyllä myös asennusliimaa, mutta tähän tarkoitukseen olisi varmasti ollut parempi kuumaliima. Mutta kun sitä ei nyt kotoa löytynyt, niin näillä mentiin. Verhokangas pingotettiin ja nidottiin kiinni levyn taakse. Tärkeää on ensin laittaa niittejä harvakseltaan ja sitten edetessä lisätä niitä tiheämpään, jotta kangas pingottuu tasaisesti.



IMG_5075.jpg



Verhoilukankaana toimi siis tarpeettomaksi jäänyt verho. Casa Stockmannin silkkiverhon tyyppinen polyesteriverho pääsi nyt hyötykäyttöön. Olen tykännyt tästä kankaasta ja sen ylellisestä tuntumasta, mutta en vain osaa pitää ikkunassa näin tummia verhoja. Koska sängynpäädystä tuli tasainen, ei tuon kankaan hohde pääse oikein esiin nyt. Mutta tuohon päätyynhän olisi mahdollista lisätä sellaiset "nappisyvennykset". Pitää katsoa jos joskus innostuu, mutta nyt tykkään päädyn yksinkertaisesta ilmeestä.



IMG_5059.jpg



IMG_5068.jpg



IMG_5073.jpg



IMG_5074.jpg



IMG_5079.jpg



Ja nyt on edelleen toinen verho tarpeettomana. Tästä saisi vaikka pari sisustustyynyä sängylle? Ja tyynyjen keskelle jotkut oikein ihanat timanttikoristeet? Olisko muita ideoita?



Kokonaiskuvaa makuuhuoneesta saatte sitten kun se kokonaisuus on valmis. Ikkunasta puuttuu verhot, ei ole yöpöytiä, valaisimet on yksi kysymysmerkki vielä, matto jne.. Näiden sänkykuvien perustella olisiko ehdotuksia muuhun sisustukseen? Tuleeko jotain tiettyä mieleen?

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit ♥