TERASSIN SISUSTAMINEN

sunnuntai 27. toukokuuta 2018
Terassin sisustaminen on joka kevät yksi lempipuuhistani, joten ajattelin jakaa muutaman ajatukseni siitä mitä kannattaa ottaa huomioon. Sen sijaan, että lähtee tekemään ratkaisuja pelkästään fiilispohjalta, on hyvä miettiä mitä toimintoja terassilla tarvitaan. Tarvitaanko oleskelutila, ruokailutila, ruuanlaittopiste, aurinkotuolit tai kenties yrttien kasvatukselle paikka vai kaikki edellämainituista. Kun tarvittavat toiminnot tiedetään, voi hahmotella tilan jakamista. Meillä tarvitaan terassille lähes kaikki nuo toiminnot ja onneksi terassilla onkin tilaa noin 40 m2. Myös laskutasoja on hyvä olla oleskelutilojen läheisyydessä eli pieniä pöytiä voi olla parikin terassille sijoitettuna.Meillä ruokailuryhmä on paviljongin alla, jossa pöytänä on meidän vanha ruokapöytä sekä kuusi valkoista tuolia. Tuolit on tilattu muutama vuosi sitten Etolasta ja ne ovat kestäneet mainiosti. Näistä tuoleista on tullut aika paljon kyselyjä ja niitä näyttäisi olevan edelleen myynnissä ja tällä hetkellä vieläpä tarjouksessa vaikka edullisia ovat jokatapauksessa.

Terassilla on myös aurinkovuode, joka on palvellut meitä nyt pari vuotta. Aurinkovuode on ollut todella hyvä ostos ja sen suojassa on aivan ihana olla. Aurinkovuode voi olla kuvan tavoin kokonaan vuoteena tai sitten sen osat voi levittää istuimiksi. Eli meillä oleskelutilat ja aurinkotuolit yhdistyy tässä kalusteessa ja tilaa säästyy kivasti.

Kesäisin grillaamme aika paljon ja kesäkeittiön kehittäminen onkin suunnitelmissa. Grillin viereen on laitettu toistaiseksi vain tuo korinaulakko, mutta alle olisi tarkoitus tehdä lisää tasoa ja säilytystilaa. Mahdollisesti siihen upotetaan myös jääkaappi, joten aina grillatessa ei tarvitse hakea kaikkia ruokia sisältä.
Terassin kasveiksi olen tänäkin vuonna valinnut omia kestosuosikkeja, joita ovat verililja, hopeaputous, hortensia ja muratti. Lähikaupasta ostin myös hauskan saniaisen ruukussa. Niin kovasti toivon, että viime vuonna istuttamani pionit kukkisivat tänä vuonna ja alku ainakin vaikuttaa lupaavalta. Täytyykin tästä lähteä kastelemaan nuo kukkaset ja kasvit ja jos vaikka sen jälkeen istahtaisi kahville tuonne aurinkovarjon suojaan.
Illalla varmaankin lämmitellään pihasauna, joka on kyllä meidän kodin yksi parhaista asioista ♥


2 kommenttia

  1. Heippa! Pysyykö paviljonki hyvin paikoillaan? Onko ruuvattu kiinni? Kestää kovemmatkin tuulet? Kiitos jos vastaat :) Ja hyvältä näyttää teidän terassi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Meillä pidetään paviljongin rungon painona kiviharkkoja (näkyy 2. kuvassa) koska haluan että voimme halutessa vaihtaa sen paikkaa. Jos sillä olisi varma paikka niin sitten ruuvattaisiin paikalleen koska ilman kiinnitystä tai painoa paviljonki varmasti lähtisi tuulen mukana. Tuuli koettelee kyllä runkoa muutenkin aina välillä mutta ihan hyvin on kestänyt :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit ♥