NAUTI HETKISTÄ

tiistai 8. toukokuuta 2018
Kukapa ei nauttisi puhtaasta kodista, lomasta, kauniista kukista tai omasta ajasta. Se lienee sanomattakin selvää, mutta on asia erikseen, osaako tai muistaako niistä tarpeeksi nauttia. Siksi halusin haastaa sisustusbloggaajat kertomaan meille kaikille, mistä he nauttivat arkisin ja millä siitä omasta arjesta tulee, no vähemmän arkista. Oma elämänfilosofiani on hyvin pitkälti sitä, että osaa pysähtyä niiden pyykkivuorienkin ja tekemättömien töiden välissä. On tärkeää osata kuunnella itseään ja tehdä niitä asioita joista tulee hyvä mieli. Toivon, että tämän hyvänmielen postauksen lukemisen jälkeen myös sinä otat aikaa itsellesi ja teet arkisesta päivästä ihan himpun verran paremman ♥


Aistin, että aihe koettiin aluksi vähän hankalaksi. Onko nyt oikein puhua ylellisyyksistä, kun tärkeämpää olisi puhua kestävästä kulutuksesta ja ekologisuudesta? Ja että miten tätä aihetta pitäisi ylipäätään lähestyä? Aihe voi vaikuttaa nytkin teistä hyvin pinnalliselta, ennen kuin katsoo pintaa syvemmälle. Sisustusbloggaajien tapaan tämän postauksen kuvasato on hyvin harmoninen ja harkittu, mutta kuten aiemmin jo tuolla mainitsin, arjesta voi nauttia pyykkivuortenkin keskellä. 

Niinkuin ajattelinkin, kaikilta tuli juuri omanlainen kirjoitus. Oli hyvin erilaisia näkökulmia aiheeseen ja sehän se pointti olikin, kertoa mitkä asiat juuri omassa arjessa tuntuvat juuri nyt hyvältä. Toiselle se on toimiva arki ja toiselle toimiva roskakori, jotka onkin lopulta lähes sama asia. Kaksi asiaa nousi kyllä ylitse muiden ja ne olivat oma aika sekä sauna tai hemmotteleva spa -hetki. Oma aika on kyllä sellainen asia, että vaikka kuinka itsekin nautin oman perheen yhteisestä ajasta, tarvitsen myös omaa tilaa ja aikaa. Joskus vietän sen kaupungilla, joskus salilla ja joskus harvoin kotona. Niin, loppujen lopuksi olen aika harvoin yksin kotona. Ja jos olen, se on yleensä työpäivä.Luin kaikki postaukset läpi ja tuli jotenkin niin hyvä mieli. Olen tällainen fiilistelijä ja nautiskelija, mutta olipas virkistää lukea minkälaisista arkisista asioista muut samanhenkiset bloggaajakollegat nauttivat arjen kiireen keskellä. Tässä siis bloggaajien vastaukset kysymykseen, mikä tekee heidän arjestaan ylellistä, olkaa hyvät;

Inspired by Love
Olen aina ollut sitä mieltä, että arkeen panostaminen on tärkeä osa elämääni. En halua olla ihminen, joka toteaa vanhuuden päivillään, että elämä oli yhtä viikonlopun, loman tai eläkkeelle pääsyn odottamista. Nämä vapaahetket ja matkoilla koetut seikkailut ovat tietysti suuri elämän mauste, mutta eikö arki kannattaisikin luoda sellaiseksi, että se toisi elämälle merkityksellisen sisällön?

Leikkokukat. Meillä on lähes aina jossakin pöydällä leikkokukkia. Niin olohuoneessa, keittiössä kuin makuuhuoneessa.
Vaikka olen vapaapäivinä usein ohjelmaa kaipaava ja hakeudun ihmisten seuraan, on välillä mukava olla ihan vain yksin kotona (+2 villakoiran kanssa).

http://chandelierhome.blogspot.fi/2018/04/3-x-arjen-ylellisyytta.htmlEn voi jättää mainitsematta rakkaita kissojani tässä jutussa, minun rakkaat ystäväni tekevät jokaisesta päivästä paremman. He ovat aina ovella vastassa, kun saavun töistä kotiin. Kissan kehräys ja hellät nojailut jalkoihini, saavat väkisinkin hymyn huulilleni.

https://keltainenkahvipannu.blogspot.fi/2018/04/arjen-ylellisyytta.htmlLuksusaamussa ehdin juoda pari kuppia kahvia ja syödä hyvän aamiaisen sanomalehden äärellä. Nautin painomusteen tuoksusta ja siitä, että teksti ei karkaa swaippaamalla. Ammattitoimittaja on tehnyt jutun, jossa puretaan taustoja, avataan syitä ja viedään klikkiotsikkoja syvemmälle. Parasta on, kun saa jakaa sanomalehden puolison kanssa ja kommentoida juttuja ristiin. Ihanan keski-ikästä.

https://www.idealista.fi/modernistikodikas/2018/04/18/arjen-ylellisyys-ei-kimalla/
Muotoseikka
Minulle arjen ylellisyys on sitä, että kaikki toimii ja sujuu. Kun arkiasiat hoituvat soljuvasti, minulle jää aikaa nauttia kodista ja sen asukkaista – sekä omasta ajasta. Se, että saan istua illalla hetkeksi sohvalle sisustuslehden tai hyvän dokumenttielokuvan ääreen, on todellista ylellisyyttä. Tai se, että voin leikkiä pojan kanssa ajattelematta, mitkä kaikki asiat odottavat hoitamista. Tuon saman ajan voisin käyttää myös lopenuupuneena kotia siivoillen tai pyykkäillen, mutta koska arki rullaa nyt hyvin, voin käyttää iltani palautumiseen. Se, ettei elämä tunnu koko ajan taistelulta, tuo sen kirkkaat sävyt esille, ja se jos jokin on luksusta.

https://blogit.meillakotona.fi/muotoseikka/sujuva-arki-on-luksusta-vinkkini-helpompaan-arkeen/Visu Sillvan
Meidän uusi arki on jo alkanut muotoutua aika mukavaksi ja luontevaksi. Yksi asia on jo selvää: luksusta meidän arjessa on se, että voimme puhua Suomea kotona keskenämme – höpötellä niitä juttuja, joita vain toinen suomalainen ymmärtää. Ei tarvitse miettiä, miten sanat lausutaan ja ymmärsinköhän taaskaan oikein, mitä joku sanoi. Ei tarvitse tuntea itseään hölmöksi, saa olla täysin oma itsensä.
Valkoinen Harmaja
Yksi parhaimmista hetkistä on se, kun tulen työreissulta kotiin ja Mankku on lämmittänyt saunan. Kuinka ihanaa onkaan reissusta rähjääntyneenä mennä saunaan rentoutumaan! Saunassa on käyty monet hyvät keskustelut. Meillä koko perhe tykkää saunomisesta ja koko saunareissu on meille leppoisa irtiotto arjesta: katsomme usein ensin leffan saunatuvalla ja sitten vasta saunotaan.

https://www.valkoinenharmaja.fi/omat-pienet-ylellisyydet/Toukokuun tyttö
PAIKKANSA KAIKELLA & TURHAA EI TARVITA. Olen todennut, että tämän ison perhesirkuksen pyörittäminen vie usein niin paljon omaa jaksamista, että ympäristön pitäisi olla melko siisti ja sellainen, ettei mikään pahemmin ärsytä. Kokonaisuus meinaa levitä usein kaaokseksi jo ihan hetkessä, kun on saanut siivottua. Siksi luksusta olisi oikeastaan osata pitää tavarat melko vähissä.

https://toukokuuntytto.blogspot.fi/2018/04/luksusarkea-ja-vai-arjen-luksusta.html
design wash
Mikä onkaan arjessani ylellistä? On muuten jännä huomata, miten elämäntilanteen muuttuessa myös ylellisenä pitämäni asiat muuttuvat. Kahden pienen lapsen taloudessa kädet ovat koko ajan täynnä ja kyllä arjen ylellisyyttä on tällä hetkellä ehdottomasti oma aika.
Keskipiste
Perheaika on parhaillaan sitä, kun tehdään koko porukka jotain kivaa yhdessä, oli se sitten lattialla pelattu Uno tai uimahallireissu. Tykkäämme myös käydä eväsretkillä etenkin, kun säät lämpenevät, joten pian toivottavasti päästään taas tuoksuttelemaan merituulia eväsrepun kanssa!
Homevialaura
Uskon arkeen panostamiseen, sillä sitähän elämämme suurimmaksi osaksi on. Olen tietoisesti halunnut pitää kiinni tietyistä arjen ylellisyyksistä myös lapsiperheenä, sillä en halua ajatella, että lisääntyminen on syy muuttaa elämäntapaa, vaan peräti syy lisätä arjessa voimaa antavien tekijöiden määrää kotona.

http://homevialaura.com/2018/04/haaste-mika-tekee-arjesta-ylellista/Coconut white
Nyt kun kirjojen kanssa on päässyt taas vauhtiin, olen löytänyt omasta kodista pienen lukunurkkauksen, johon illalla ilomielin heittäytyy viltin alle lukemaan kirjoja. Sohvan takaa löytyy Foscarinin Caboche-valaisin, josta löytyy kätevä himmennin. Illat on siis taattu hyvien kertomusten kera. Tämä jos jokin on arjen luksusta, josta kannattaa pitää kiinni. Kirjoihin uppoutuu niin kovin, että yhtäkkiä sitä huomaakin kellon olevan vaikka mitä. Mutta näitä hetkiä omasta kiireellisestä arjesta en kyllä vaihtaisi pois - mukavaa omaa aikaa ja pieni hetki itselle.

http://www.coconutwhite.com/2018/04/paras-lukunurkkaus-ikea-soderhamn.htmlMuuttuva Kotini
Herätä kahvin tuoksuun, saan joka aamu kahvin sänkyyn voileivän ja aamulehden kera. Joskus saatan parikin tuntia vain olla sängyssä, lukea lehden sekä selata puhelinta....varsinkin silloin kun ei ole töitä ja kiire minnekkään. 
Esmeralda's
Arjen estetiikka. Se, että arkiset käyttötavarat on kauniita, tekee koko arjesta kauniimman. Jos ruuanlaittovälineet, siivoustarvikkeet ja kosmetiikka voi olla kaunista, miksi kummassa hankkisin mitään omasta mielestäni rumaa tai riemunkirjavaa kotiini.

http://esmeraldas.fi/arjen-luksusta/


Kun tulen kotiin vaihdan heti kotiasun ylleni. Rakastan yli kaiken kotivaatteita – pörröisiä tohveleita, pehmoisia trikoita ja muhkeita kylpytakkeja. Rintsikat pois, meikkien poispesu ja hiukset rennolle nutturalle – HETI, kun tulen ovesta sisälle. Myöskin korut riisun heti kun tulen kotiin. Mukavuus ennen kaikkea, se vasta arjen ylellisyyttä onkin!


https://charandthecity.com/2018/04/arjen-luksusta/Miimiin Koti
Hitaat aamut. Yksinkertaista ja parasta! Viikonlopun kiireettömiä aamuhetkiä ei voita mikään. Näihin hetkiin kuuluu monta kuppia kahvia, esipaistettuja sämpylöitä, viikonlopun suunnitelmien laadintaa ja kaunis kattaus pöydällä. Kesällä juon välillä viikonlopun aamukahvini myös ulkorappusilla mikäli sää sen vaan sallii. Ulkokahvittelu aamupäivän auringossa on ihanan terapeuttista valon ja lämmön ollessa näillä leveysasteilla melko harvinaista herkkua.

https://miimiinkoti.blogspot.fi/2018/05/pienet-ylelliset-asiat-arjessa.htmlCoffee Table Diary 
Joskus arjesta tekee ylellistä ei pelkästään kauniit, mutta myös toimivat ja elämää helpottavat ratkaisut. Niiden olemassa olo saattaa välillä jopa unohtua – paitsi jos toiminnallisuuteen tulee yllättäen suuria puutteita. Niinpä arjen luksukseksi nostan niinkin epärunollisen esineen kuin kauniin ja toimivan roskakorin.
Pilviraitti
Kiireisen arjen keskellä mielestäni onkin kaikkein parasta lämmittää oma puusauna ja nauttia kunnon löylyistä. Saunan lämmössä rentoutuu ja unta ei tarvitse etsiä kauaa löylyttelyn jälkeen. Parasta on myös välillä laittaa kunnon vaahtokylvyt poreammeeseen. 

http://pilviraitti.blogspot.fi/2018/05/arjen-ylellisyytta.html


Tee siis niitä asioita joista nautit, siitä ei voi seurata muuta kuin hyvää! ♥


6 kommenttia

 1. Kiitos Jaana haasteesta ja olit tehnyt kivan koosteen ❤

  VastaaPoista
 2. Tämä oli todella ihana haaste. Luin näitä aika innoissani. Tämä oli itseasiassa niin kiva, että päätin kantaa oman korteni kekoon, vaikka en teidä sisustusbloggaaja ryhmäänne kuulukkaan.
  https://www.vauva.fi/blogit/big-mamas-home/arjen-ylellisyyksia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Ihana juttu! Täytyypä mennä lukemaan kirjoituksesi! On niin kiva, että tämä haaste onnistui siinä mielessä että ihmiset pysähtyi tätä miettimään ♥

   Poista

Kiitos kun kommentoit ♥