Mikä ihmeen hygge?

sunnuntai 11. joulukuuta 2016
Hygge? Mitä se on? Kummallinen sana näkyy kaikkialla ja koko ajan enemmän. Somessa se näyttäisi olevan joku trendi, mutta mitä se tarkoittaa?
Hygge tai hyggeily on tanskasta lähtöisin oleva trendi, joka kiinnostaa kaikkialla maailmassa. Se on asia, joka tuntuu tuottavan terveyttä ja onnellisuutta. Termiä on kuitenkin vaikea selittää. Tutummalta saattaisi kuulostaa kotoilu. Tai kotoisuus, mukavuus, nautinto, tunnelma. Pienistä asioista nauttiminen. Kynttilöiden sytyttely. Mukillinen lämmintä juomaa. Hyvän olon tuottaminen itselle ja muille. Eikä se tietenkään ole tietoisesti synnytetty trendi. On vain huomattu, että jossain päin maailmaa osataan nuo asiat jotka ovat tavoittelemisen arvoisia.Ja se on aivan mahtavaa, että asia mistä itse olen nauttinut aina on nyt trendi..! Itseasiassa "At home" ja "hygge" tarkoittaa samaa asiaa! Noihin sanoihin kiteytyy niin monta tärkeää asiaa. Kotona olemiseen liittyy turva, perhe, rakkaus, läheisyys, ruoka, lämpö, puhtaus, lepo ja uni eli aikalailla kaikki mitä ihminen tarvitsee. Ja samoihin asioihin tuo trendikäs hyggeilykin viittaa. Mikään ei ole niin tärkeää kuin omasta ja lähimmäisten hyvinvoinnista huolehtiminen. Elämän pienistä asioista nauttiminen ja hetkien vaaliminen on mielestäni resepti onnelliseen elämään.Ei pidä mennä eteenpäin monivuotisen suunnitelman mukaan, jossa tähtäin on aina "siellä jossain" ja "sitten kun". Elä nyt ja ihan himpun verran rennommin, niin kaikki on helpompaa. Ei se elämä tietenkään pelkkää rentoilua voi olla, tavoitteita toki pitää olla ja peruspilarit täytyy pitää kunnossa. Mutta kun siellä työ-, koulu- tai arkielämässä on aina vähän liikaa tekemistä, pitäisi muistaa sitten nauttia vapaa-ajalla siitä hyggeilystä. Eikä hyggeillä vain trendin vuoksi, vaan sen vähän onnellisemman elämän vuoksi.

Erityisesti nyt pimeään vuoden aikaan se sopii mainiosti. Hidasta nyt kun se luontaisestikin on ajankohtaista, nauti hetkestä, laita tunnelmallinen musiikki soimaan, nauti hyvästä ruuasta ja juomasta, nauti hetkestä ♥ Vaikka sunnuntai onkin nyt siihen mainio päivä, voi nuo asiat toteuttaa vaikka joka ikinen päivä..!

Osataanko teillä hyggeillä? :)


Joulu 2015

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit ♥