Poiminnat Habitare -messuilta

sunnuntai 13. syyskuuta 2015
Habitare messut ovat vielä avoinna tämän päivän, joten vielä ehtii hakemaan inspiraatiota! Minun mielestäni messujen tarjonta oli oikein hyvä ja mieleen jäi paljon juttuja. Tämän vuoden messut olivat kohdallani myös ammatillisessa mielessä ajankohtaiset ja intressit ihan eri tasolla mitä aikaisempina vuosina. 

Monenlaisia havaintoja tuli tehtyä siitä mikä on pinnalla, mitä värejä on esillä ja mitä materiaaleja käytetään. Vaaleat puunsävyt olivat esillä isossa mittakaavassa. Oli monenlaista sävyä ja pintaa, mutta yhteisenä tekijänä vaaleus.


 Nämä tuotteet jäivät erityisesti mieleen. Tuo kaunis korkea jakkara ja leveä penkki. Niin kauniita! Vanerilla oli myös iso rooli, siitä on tehty tuotteita mutta olipa se myös monen osaston rakennusmateriaali tai taustaelementti. Itse en pidä esimerkiksi vaneriseinistä, mutta kyllä siitä kaikkea kaunista tehdään.

Sininen oli myös monessa paikassa esillä ja minä kyllä tykkään. Koko ajan enemmän ja enemmän. Sinisessä on jotain tuttua ja turvallista ja on mukavaa, että se on löytänyt tiensä takaisin sisustukseenkin. 

Mustat seinät vetivät minua puoleensa kuin magneetit. Niissä on sitä jotain. 
 Timantin muotoinen himmelistä inspiraationsa saanut valaisin oli kuin minun päästäni, joten se sai myös huomioni :)


 Kuben betonista tehdyt valaisimet ovat yllätyksellisiä. Sitä odottaisi, että valaisimen pinta on karhea sitä tunnusteltaessa, mutta se onkin täysin sileä. Ja valaisimet ovat lisäksi mielettömän kauniita, kaikessa yksinkertaisuudessaan. Miiko Designin Väre tyynyt ovat niin upeita. Kaikki värit ovat kauniita, mutta heidän Luonto-tyyny (vaaleanruskea, ei näissä kuvissa) on omaan makuuni kaikista kaunein. Sellaisen haluaisin ehdottomasti omaan kotiini.Erityisesti mieleen jäi kotimaisuus ja yrittäjyys. Messuilla oli monta upeaa yritystä, jolla oli oma tarinansa kerrottavana. Osalla jo menestystarina, osalla vasta aluillaan oleva tarina.


Muita huomion kiinnittäjiä olivat mm. Philipsin Hue -järjestelmä, joka löytyy meidänkin kotoa.


 Huomioni sai myös nämä seinäelementit. Ehdottomasti sellainen asia, jota jään harkitsemaan meidänkin kotiin. Näillä on helppoa ja aika edullistakin toteuttaa upea katseenvangitsijaseinä.


Myös rustiikkiset jutut ja lämmin puu saivat kiinnostukseni heräämään. Näissä tuoleissa on jotain jo blogimaailmastakin bongattua, upeita Fridan pellavatuotteita :)Betonin ohella muuten tuo mikrosementti on varmasti edelleen nouseva juttu. Jopa sellainen, jota voisin kokeilla meillekin.


Hanoista tuollainen iso teollisuushana olisi huikea juttu. Käytännöllinen ja kaunis.


Sitten vielä yksi tällainen mieleenpainunut kaunis yksilö. Onko tämän kauniimpaa vauvansänkyä olemassakaan? ♥ Tuskin.Toivottavasti saitte inspiraatiota näistä poiminnoista! 
Teen vielä yhden postauksen messuilta, jossa esittelen pari yritystä. Ne ovat niitä, jotka sykähdyttivät tai koskettivat minua tavalla joka jäi mieleen. Niistä siis lisää vielä myöhemmin ja nyt ihanaa sunnuntaita!

7 kommenttia

 1. Vaalea puu on kyllä isosti esillä ja onhan se kaunis! Kuben valaisimiin olen aivan rakastunut ja tuo mikrosementti kummittelee usein mielessä...haluttaisi kokeilla sitä kodarin lattiaan. Pitäisi varmaan vaan päättää, että kokeilen.

  Kiitos kuvista ja laita lisää vaan :)

  VastaaPoista
 2. Harmi ku ei nähty :(!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Eipä sitä tiedä jos vaikka tässä syksyllä vielä nähdään :) on tulossa muitakin reissuja sinne suunnalle :)

   Poista
 3. Ihania kuvia olet ottanut ja tulihan sieltä inspistä ruudun tällekin puolelle :). Erityisesti kiinnosti nuo sinivalkoiset lehtikoristeet ja tuo aaltoseinäelementtiratkaisu. Voitko kertoa niistä lisää? Valmistajakin riittää jos netistä vaikka sitten löytyisi :).
  Oispa ollut kiva käydä itsekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä että välittyi sinne :) Tässäpä linkit tuotesivuille, hyvä että kysyit! :)
   Lehtikoristeet: http://www.tekstiilruumis.ee/
   Paneelit: http://3d-paneelit.fi/

   Poista
  2. Ja tosiaan nuo seinäpaneelit oli todella näyttäviä ja jäin harkitsemaan niitä omaankin kotiin. Ne on tehty kasviperäisistä materiaaleista, joten ovat kevyitä ja siten helppoja käsitellä. Ilmeisesti ainakin Rautiat myyvät niitä :)

   Lehtikoristeet olivat Virolaisen yrittäjän käsialaa ja olivat todella kauniita. Niitä myydään yksittäinkin ja käyttää voi ihan pannunalusina, koristeena ja vaikka tuolla tavalla yhdisteltynä. Olivat todella kauniita!

   Poista

Kiitos kun kommentoit ♥