Yksi laaja kuva

keskiviikko 16. syyskuuta 2015
Minulla on tällä hetkellä testattavana Canonilta ultralaajakulmainen objektiivi (EF-S 10-18mm f4.5-5.6 IS STM). Tässä nyt vain yksi kuva teille nähtäväksi näin alkuun. Täytyy ottaa vielä kodin muistakin tiloista laajakuvia, sellaisia ns. myyntikuvia. Ihan muuten vain, ei ole talo menossa myyntiin :) 

Ensivaikutelma objektiivista on se, että se on liian laaja minun käyttöön. Toinen havainto oli, että näin laajan kuvakulman käyttäminen on haastavaa. Lähes jokainen kuva koneella kaipasi käsittelyä. Suoristusta, lisää kirkkautta, poistamista.. :) On nimittäin tiedettävä, mistä suunnasta kuva kannattaa ottaa, jotta kuvassa näkyvät huonekalut eivät "veny" liikaa. Ja seuraavaan kuvauskertaan pitää ottaa jalusta mukaan.


Kotikuvien ottamisen lisäksi voisin testata objektiivia ulkonakin, sillä saa varmasti hienoja maisemakuvia. Ja videokuvaustakin pitää testata. 

Olisiko teillä muuten toiveita kuvauskohteiden suhteen? Onko jotain tiettyä mitä haluaisitte nähdä?

6 kommenttia

 1. Oih! Mä niin tarvitsisin laajakulma objektiivin! Voi että! Kaunis kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos S :) Niin minäkin tarvitsen ja siksi tässä aloitin nyt näihin tutustumisen. Ihan näin laajaa en taida hankkia kuitenkaan, mutta tutustuminen jatkuu :)

   Poista
 2. Mun pitäis ehdottomasti hommata rinnalle toinen objektiivi. Tuolla 50mm ei toteuteta kaikkia kuvauksia kotona mitä haluaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, juuri siihen 50mm minäkin olen jumittunut. Pitäisi vaan panostaa parempaan. Ihan tämä se tuleva objektiivi ei tule olemaan, mutta saa nähdä, kyllä se oikea vielä löytyy :)

   Poista
 3. Olisi kiva jos ottaisit samasta kohtaa "normaalin" kuvan ja sitten laajan ja laittaisit ne peräkkäin vertailun vuoksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea, kiitos! Harmi kun tuon objektiivin laina-aika loppuu, mutta yritän huomenna muistaa ottaa pari sellaista vertailukuvaa! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit ♥