Mustat vaatteet häihin ja vaatekaapin kulmakivet

tiistai 25. lokakuuta 2016
Se olisi taas yksi asukriisi voitettu. En voi käsittää, miten tämä naisen elämä tuo eteen tuollaisia tilanteita, huh. Olenko joskus maininnut, että olen melkoinen jahkailija tällaisissa asioissa..? Tässä yksi hengästyttävä ja ehkä liian pitkä teksti, mutta tässä se tulee.

Kaikki lähti tällä kertaa siitä, että olen menossa lauantaina kuvaamaan ystäväni häät. No tietenkin se itse kuvauskin jännittää, olen saanut valtavan vastuun ja kunnian ♥ Aloin sitten tuossa viime viikolla viimein heräämään siihen, että vaatteet olisi hyvä valita tässä vaiheessa. Pienen mietinnän jälkeen päätin, että housut on laitettava jotta kuvatessa ei tarvitse miettiä vaatteitaan. Paitoja (mustia) sen kaveriksi kuitenkin löytyisi. Missiona oli siis löytää juhlahousut. Voisi luulla, että "helppo homma" mutta eipä kuulkaa ollut. Housujen (ylipäätään minkäänlaisten) ostaminen on ihan aina ollut minulle hankalaa. Yleisin ongelma on se, että kun löytyy reisistä sopivat housut ovat ne vyötäröltä pari numeroa liian isot. Sitten loput ei istu, ovat liian lyhyet tai näyttävät muuten vain punaista valoa.

Ihana ja kärsivällinen pukeutumisneuvoja toi minulle ihania housuja ja löytyi jopa ihan "ok" housut, mutta kolminumeroinen hinta oli liikaa. Sovitin superleveitä (ihanat ja kalliit) ja tyylikkäitä suoria housuja, mutta mikään ei täysin iskenyt. 

Oikeasti kymmenien ja kymmenien housujen jälkeen olin jo itkun partaalla, kunnes päätin unohtaa uudet housut, mennä vanhoilla ja ostaa kuitenkin varmuuden vuoksi klassisen mustan kynähameen. Ja lähdin kotiin.

Kotona en luovuttanut vielä vaan päätin tehdä homman kerralla loppuun ja sovitin vaatteet ja korut valmiiksi. Vanhat mustat kapeat housut, musta pitsipaita ja korkkarit. Niin ja oikeasti ne korkkarit vaihtuvat mataliin kenkiin, jotta kuvauskin onnistuu. Mulla oli siis päällä vaatteet ja näytin siltä kuin olisin menossa niihin surullisempiin juhliin.. Musta käy kyllä häihin, pukeutumisneuvojankin kanssa tästä keskusteltiin ja olen kerran aiemmin ollut mustassa kotelomekossa häissä. Mutta housut ja pitkät hihat tekivät asusta liian synkän.Muutaman vaatteiden heittelyn jälkeen puin kynähameen, vihreän topin jonka helma hameen sisään, statement koru ja päälle läpikuultava kimono. Siinä se viimein taisi olla. Tai ainakin minulla on nyt vaihtoehtoja (jahkailija kun olen). Lopulta vaatteet löytyivät sitä kynähametta lukuunottamatta kotoa, vaikka armottomasti niitä kaupasta etsin. Ja kuvausta ajatellen, kyllä se hamekin toimii kun on polven ylimenevä sellainen ja sitäkin vähän pidempi kimono. Eikä ne housutkaan ole tästä asusta poissuljettu. Saa nähdä mihin päädyn :D
Viimein onnistuneena innostuin sovittelemaan kynähameen kanssa myös tuota pitsipaitaa ja ohutta paitapuseroa, ja mitä ihania uusia asuja sainkaan. Ihan vain sen kynähameen ansiosta. Iso työ tuli tehtyä tämänkin oivalluksen eteen, mutta kyllä ne klassiset asut ovat niitä parhaita ja monikäyttöisiä. Suorat housut odottavat vielä kaupassa, mutta niissäkin toimii varmasti parhaiten sellaiset jotka sopivat myös arkeen. Juhlahousut ovat käsite, jotka eivät minun vaatekaappiini ainakaan toistaiseksi löydä :)
p.s. ehkäpä saan viikonloppuna otettua asukuvat tästä kokonaisuudesta muutenkin kuin hengarille laitettuna :)

8 kommenttia

 1. Upea yhdistelmä tuo vihreä paita ja statement-koru 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tätä yhdistelmää on tullut käytettyä jo ainakin kerran ja toimii :)

   Poista
 2. Tuo kaulakoru <3 Mistä sä oot ostanu tuon ihanuuden?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihana :) Ostin sen vuosi sitten Glitteristä ja koru onkin ollut ihan kivasti käytössä..!

   Poista
 3. Kiinnitin kans katseeni tuohon ihanaan kaulakoruun, muuta ei tarttekkaan :) Heh, vitsi vitsi. Toivottavasti löydät kivan asun jolla helppo kuvata ja hyvät kengät on A ja O.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, pystyssä on pysyttävä ja korkkareilla se ei taida onnistua :)

   Poista
 4. Viherä paita on kaunis ja tilaisuuteen sopiva. Varmaankin tiedät, että häissä on muutamia etikettisääntöjä kuten vain morisiammella valkoista, kirkossa tulee olla olkapäät peitettynä ja mustat vaatteet vieraalla merkitsevät, että vastustaa liittoa ja pitää sitä epätoivottavana ns. suruvaatteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin noita etikettisääntöjä olen kertaillut. Itsekin kirkossa avioituneena nuo on tullut opittua :) Ja kuten tekstissä kerroinkin, en halua valita kokomustaa asua juurikin siksi, että ne saattavat näyttää myös suruvaatteilta, vaikka morsiamen luvallakin saisi pukeutua mustaan. Mutta musta on myös juhlallinen ja tyylikäs ja mielestäni oikein puettuna käy hääjuhliinkin. On varmasti juhlakohtaista, kuinka tarkasti etikettiä toivotaan noudatettavan :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit ♥