Sisustuspaneelit seinässä

torstai 5. toukokuuta 2016




Ruokailutilamme harmaa seinä on ollut jo pitkään vailla jotain. Struktuurimaalilla peitetty lasikuitutapetti oli ihan kiva sellaisenaankin, mutta aika tylsä. Kävin eilen rautakaupassa ihan muissa asioissa kun näin tämän jo pitkään haaveena olleen paneelin. Eipä siinä kauan mennyt kun kiikutin paneelia jo kassalle ja tässä lopputulos..!

Ostin neljä paneelia ja niistä syntyi tällainen kaunis neliö. Ruokailutilan sisustus sai nyt sen puuttuvan palasen. Paneeli on valmistettu ekologisista materiaaleista (bambukuidut, ruokosokeri ja sellu) ja on aivan kuin vahvaa pahvia. Paneelin voi maalata, jonka ehkä itsekin teen jossain vaiheessa mutta menee se ilman maaliakin. Kiinnitin paneelit seinään vahvalla kaksipuoleisella teipillä, mutta jää nähtäväksi pysyykö sillä kun seinäpinta ei ole tasainen. Ainakin kiinnitysvaiheessa ne vaikutti tarttuvan hyvin seinään. 

Olisi aika mahtavaa tehdä näillä joku pieni seinä kokonaan ja ehkäpä sen joskus teenkin :) Paneeleista löytyy muitakin mallivaihtoehtoja, niitä voit tutkia täältä.

Työntäyteinen viikko jatkuu minulla ihan koko viikonlopun, tiistaina voi jo ehkä vähän hengähtää. Tai ehkäpä sunnuntai aamuna jo kuitenkin :)

31 kommenttia

  1. Näyttää kyllä todella hyvältä tuossa tummalla seinällä ! Tyttö on näitä ihastellut ja suunnitellut omaan huoneeseen, kauniita ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä! Olen kyllä niin iloinen että viimein tuli toteutettua tämä :)

      Poista
  2. Onpa hienot!Minä tutustuin näihin Rautakaupan naistenillassa,mutta siellä en päässyt oikein käsitykseen. Tästä postauksesta saa hyvän kuvan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onpa hyvä kuulla on onnistunut postaus :D Näitähän voi käyttää monella tavalla ja itse mietin olisiko meillä jotain muuta paikkaa mihin voisi tehdä oman juttunsa :D

      Poista
  3. Tuota samaa olen miettinyt meille, tuomaan jollekin tummalle seinälle ilmettä. Ja nyt kun näin tän postauksen, en enää mieti asiaa ;) on todella kiva!😍

    VastaaPoista
  4. Tuota samaa olen miettinyt meille, tuomaan jollekin tummalle seinälle ilmettä. Ja nyt kun näin tän postauksen, en enää mieti asiaa ;) on todella kiva!😍

    VastaaPoista
  5. Voi kun on tosi kivan näköinen 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni :) Tykkään kyllä itse näistä ihan älyttömästi :D

      Poista
  6. Hei! onpa hieno! Onkohan paneeli akustoiva?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Maarit! Kyllä näillä ilmeisesti on ääntä vaimentava ominaisuus. Tarkemmin en asiasta tiedä, kannattaa tutustua aiheeseen. Uskoisin, että akustoivat ominaisuudet tulevat esille sitä paremmin mitä isompi pinta-ala näillä tehdään.

      Poista
  7. Aivan ihana <3 Me tarvittaisiin just akustiikkalevyjä ja tämä ajais varmasti hyvin asiansa. Ainakin mitä lueskelin lisää näistä levyistä. Täytyypä laittaa harkintaan :)

    VastaaPoista
  8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  9. Yksinkertaisuudessaan todella näyttävä ja kaunis yksityiskohta, ja se sopii myös loistavasti yhteen tuon ruokapöydän päällä olevan valaisimen kanssa. <3 Aurinkoista viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Niissä on jotain samaa muotoa ja ideaa :)

      Poista
  10. Onpa kiva idea! Mua kiinnostais myös nähdä lähempää tuo struktuurimaalattu lasikuitutapetti. Oon nimittäin miettiny, saisko sillä meidän lasikuituseiniin kaivattua ilmettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuossa keskimmäisessä kuvassa näkyy hyvin se, että sitä struktuuria tulee esiin varsinkin sivusta katsottaessa. Mutta sitten läheltä kyllä näkee edelleen tuon lasikuitutapetin pinnan eli sitä ei saa kokonaan piiloon jollei laita tosi paksua kerrosta. Esim tästä linkistä näkee yhden lähikuvan
      http://www.at-home.fi/2015/10/satumaisen-kaunis-kuusi-arvonta.html

      Poista
  11. Hei,
    Linkki erilaisiin paneeleihin ei toimi. Mistä tuollaisia voi hankkia ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäpä korjaan asian! Kiitos kun huomautit :)
      Omani ostin K-raudasta. Muita hankintapaikkoja en osaa itse nimetä.

      Poista
    2. Ja tässä osoite valmistajan sivuille

      http://mannerlaatta.fi/

      Poista
  12. Kiitos tuhannesti linkistä ja osoitteesta!

    VastaaPoista
  13. Pakko kysyä, onko paneelit pysyneet paikoillaan pelkällä kaksipuolisella teipillä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh :D Yllättävän kauan pysyivät (monta kuukautta), mutta tulihan ne lopulta alas. Nyt olen kiinnittänyt ne vahvalla kiinnitysliimalla, joka on tarkoitettu juuri tällaisiin projekteihin.

      Poista
  14. Vuokra-asunnossa asuessa joudun luonnollisesti miettimään kiinnitysratkaisuja; kuinkahan on kiinnitysliiman kohdalla. Saako paneeleita irti ilman niiden rikkoutumista?Jääköhän seinään millaiset jäljet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan. Tuossa tapauksessa en laittaisi liimaa, se tekee melko varmasti molemmat, rikkoo paneelin tai seinän maalipinnan. Jos haluat tehdä samankaltaisen ratkaisun kuin tässä minulla, ehdottaisin seuraavaa:

      Jos sinulla on tasainen seinäpinta, kokeile ensin sellaisella vahvemmalla (paksummalla) kaksipuoleisella teipillä TAI 3M taulun kiinnityspaloilla. Ne on kehitetty juuri tuollaiseen, jossa ei haluta seinään jälkiä. Uskoisin että nämä ovat sinulle parhaat vaihtoehdot. Meidän seinässä vaikutti paljon se, että siinä on alla lasikuitutapetti joka on maalattu struktuurimaalilla eli alla on paljon epätasaisuutta. Se on varmasti suurin syy siihen ettei kaksipuolinen teippi ollut lopullinen kiinnityskeino :)

      Sitten jos ei pysy kaksipuolisella tai kiinnityspaloilla, tee seinään ensin esimerkiksi kartongista samankokoinen alue, kuin paneeleilla tekisit. Kartongit voi kiinnittää seinään esimerkiksi nastoilla (laittaisin muuallekin kuin nurkkiin). Sitten vasta liimaa paneelit kartongin päälle. Liimahan voi periaatteessa olla mitä vain, mutta nuo kiinnitysliimat ovat siitä hyviä, että ne asettuvat muutamassa sekunnissa. Pikaliima voisi myös toimia, sillä paneelit ovat kuitenkin kevyitä.

      Toivottavasti näistä oli apua :)

      Poista
  15. Tuo kartonki-idea oli äärettömän hyvä! Enpä ole koskaan moista tullut ajatelleeksi. Jos joskus tulee muutettua tai haluaa paneelit toiseen paikkaan, on paneelit näppärästi kartongin päällä. Kokeilen kuitenkin ensin 3M-ratkaisua, sillä uskoisin näiden pysyvän tasaisella, maalatulla alustalla siinä missä useampi sisustustaulunikin, jotka ovat paljon näitä raskaampia. Vielä en ole päättänyt miten massiivisen tilataideteoksen meinaan tilaamistani 12 palasta rakentaa. Taitaa mennä kaikki kun huoneella on korkeutta sellaiset 5 metriä. :D Paneelit haluan nimenomaan korostamaan tuota korkeaa seinää, ja tämä tulee oikeasti monin verroin edullisemmaksi kuin yrittää löytää jättimäisen isoa taulua, josta vielä kaiken lisäksi pitäisi tykätäkin. Wish me luck!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vau, kuulostaa upealta! Itsekin haluaisin kokeilla tätä johonkin isommalle alalle ja tuollainen korkea tila olisi kerrassaan upea! Olisipa mahtava nähdä sitten lopputulos :) Onnea matkaan :)

      Poista
  16. Pidän tästä struktuuripaneelista, todella hyvä idea. Meillä on myös ollut ajatuksissa ostaa jonkinlaista erikoispaneelia ja kattorimaa, kun makuuhuoneen seinät ja katto kaipaa myös jonkinlaista piristystä. Hyvä tietää, että erilaisia paneeleja saa myös erilaisista materiaaleista valmistettuna, ajattelimme kuitenkin ehkä klassisesti puuta, mutta sehän on yleensä myös erittäin ympäristöystävällinen vaihtoehto. https://www.parkanonlista.fi/projektivalmistus/

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit ♥