Siirtolapuutarha ♥ Kastehelmi

maanantai 28. joulukuuta 2015
Hyvää maanantaita! Vaikka onkin lomalla, ajatus ihan tavallisesta arkipäivästä tuntuu aika kivalta. Kunnes kohta taas juhlitaan. Nyt täytyy kyllä vähän paastota pari päivää ja liikkua, tuntuu tämä rentoilu suorastaan jäävän päälle ;)

Ennen joulua tilasin Finnish Design Shopista Marimekon Siirtolapuutarha -kahvikuppeja, kun olivat tarjouksessa. Laitoin vähän entisiä Pentikin Vanilja -mukeja eteenpäin ja näin sain tilaa uusille kupeille. Vanilja astiastoa kun on jo ennestään paljon (kokonainen iso kahviastiasto), niin mukit ovat jääneet vähemmälle käytölle.

Siirtolapuutarha -kupit käyvät aivan täydellisesti Kastehelmi astiaston kanssa. Kastehelmeäkin minulla on kokonainen kahviastiasto, mutta lasisia kahvikuppeja tulee harvemmin käytettyä. Uusien Siirtolapuutarha kuppien myötä nämä lautaset taitavat päästä enemmän käyttöön.

Minä en muuten ole koskaan ollut mikään astioiden keräilijä, mutta nyt kun kirjoitin tuohon että omistan kaksi kokonaista kahviastiastoa en tiedä uskoisinko itsekään etten ole keräilijä.. :D Tosin kaikki ne ovat tulleet lahjoina meille. Kuitenkin yritän pitää vain käyttöastioita ja esineitä ja siitä esimerkkinä, myin lähes kaikki Mariskoolit pois. Ne olivat toki kauniita ja arvokkaita, mutta säilytin niitä vain kaapissa. 

Kaappeihin on tullut uusiutumista myös juomalaseihin sekä viinilaseihin ja niistä lisää huomenna :) Ja tietenkin ne vanhat on menossa kiertoon :D

29 kommenttia

 1. Oi, sulla on oikein nuita vanhoja kastehelmiä <3 Ne on niin kauniita ja sopivat tosiaan hienosti siirtolapuutarhan kans yhteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oman äidin ansiota ♥ Hän antoi minulle lahjaksi kokonaisen astiaston, 10 kahvikuppiparia, kermakko, sokerikko, kerrostarjotin, kääntömaljakko.. Sopii todella hienosti näiden marimekkokuppien kanssa :) Ja varmasti pääsevät enemmän vain käyttöön tällä tavalla.

   Poista
 2. Ihania yhdessä! Tykkään molemmista :) Itsellä keräilyssä pienimuotoisesti Iittalan Taika-sarja. Ja muutakin voisi laittaa vanhojen lisäksi ja tilalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taika sarjassa on kyllä sitä jotain, niissä on niin kaunista se kuviointi ♥

   Poista
 3. Ihania yhdessä! Tykkään molemmista :) Itsellä keräilyssä pienimuotoisesti Iittalan Taika-sarja. Ja muutakin voisi laittaa vanhojen lisäksi ja tilalle.

  VastaaPoista
 4. Ihanat kahvikupit<3 Tuo Räsymatto-kuosi on ihan mun lemppari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kuosi on kyllä niin kaunis ja samalla hauska :)

   Poista
 5. Itsekään en tajunnut olevani astoiden keräilijä, kunnes havahduin kun kaappiin ei enää mahdu mitään :). Mariskoolit meilläkin muuten lähes turhanpanttina kaapin täytteenä.

  Kastehelmi sopii kyllä lähes minkä astian kanssa, mutta jotain samaa noissa palluroissa on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :D Kai sitä tulee "kerättyä" kaikenlaista ympärilleen, vaikka samalla yritän myös karsia sitä tavaraa. Noissa kuvioissa on kyllä tosiaan jotain hyvin samanlaista, vaikka ovatkin ihan omanlaisiaan :)

   Poista
 6. Sopivat tosiaan ihan täydellistä yhteen!! <3 Minäkin olen alkanut haaveilemaan tuosta Siirtolapuutarha-sarjasta. Keittiörempan myötä turhat astiat olen jo laittanut kiertoon, tilaakin siis uusille olisi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että se teidän uusi keittiö ♥ Nyt on jäänyt kaikki kommentointi niin vähälle, mutta taidanpa tulla sinne kommentoimaan samantien :) Ja nythän sinulla on hyvä tilaisuus hankkia uusia!

   Poista
 7. Sopivat kyllä valtavan hyvin yhteen! Siirtolapuutarhasta minäkin haaveilen, jospa joskus saisin aikaiseksi rueta keräämään. Meilläkin pentikin vanilja sarjan astiasto makaa oikeastaan kaapissa, tälle vuodelle kerran ovat päässeet käyttöön. Ja nyt kun saa rempan valmiiksi kotona niin olen päättänyt että kaiken ylimääräisen yksinäisen kipon pistän kiertoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olin tosiaan tästä vähän haaveillut, mutta sitten päätin käyttää FDS tarjouksen hyödyksi ja tilasin. Kyllähän niitä yksinäisiä kippoja ja kuppeja kertyy :D

   Poista
 8. Nuo ovat molemmat todella ihania! :-) Ajattomia ja kauniita :-) Nuilla saa kauniin kattauksen tehtyä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajaton on kyllä oikea sana! En malta odottaa että saan kestitä näillä jotkut vieraat, sitä vaan aina on muka niin kiire ettei ehdi kattaa pöytää ajan kanssa jo valmiiksi ennen vieraiden saapumista.

   Poista
 9. Kastehelmi ja siirtolapuutarha ne yhteen soppii... Tosi ihanasti! Ihanaa viikkoa ihana Jaana <3

  VastaaPoista
 10. Ihania, molemmat! Meillä mariskoolit on kaapin päällä :D, juhlissa käytössä ja tuikkuja niissä polttelen, mutta en ehkä raaskisi luopua... Mutta nuo Kastehelmet on kyllä ihan yli-ihania <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari vuotta jo harkitsinkin niiden myymistä, mutta aina tulin siihen tulokseen etten raski. Mutta nyt oli aika kypsä ;)

   Poista
 11. Kauniita! Munkin lemppareita molemmat... mulla aina ryöstäytyy käsistä nuo astioiden keräily. On vähän joka sorttia kun ne on niim ihania....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla tämä astioihin "ihastuminen" on oikeastaan ollut vasta vuoden pari.. toivottavasti ei tule innostuttua liikaa :D

   Poista
 12. Mukava kun tulee Kastehelmetkin näin käyttöön. Tosi hyvin vielä käyvätkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tällä tavalla enemmän tulee käytettyä. Ja tosiaan ovat jotenkin hyvin samanlaisia vaikka myös hyvin erilaisia :)

   Poista
 13. Kivat yhdesssä ja sinulla näyttää olevan kiva kokoelma myös vintage Kastehelmiä.
  Kääntömaljakosta olen kateellinen ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upea kastehelmi kokoelma on kyllä kokonaan oman äidin ansiota ♥ Hän on kerännyt nämä ja antanut minulle lahjaksi. Kotona äidillä on oma vihreä kastehelmi-astiasto vai olikohan niitä enemmänkin.. :) Plus sitten kaikki muut upeat kotimaiset design lasit..! Siinä vasta mahtava kokoelma onkin. Kääntömaljakko on kyllä helmi :)

   Poista
 14. Täydelliset yhdessä. <3
  Ja niin ihanat on nuo vanhat sirot Kastehelmen kahvikupit.
  Kyllä kannattaa hyllynlämmittäjät laittaa kiertoon. Meillä siivosin astiakaapin viimeksi jouluna ja
  punainen Teema sai lähtöpassit. Ja kesällä myin täydellisen Arabian Lumi-sarjan.
  Ihanaa välipäiväviikkoa. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kahvikupit on kyllä todella kauniit, pitäisi muistaa/raskia useammin käyttää niitäkin :) Ihanaa viikkoa sinnekin! :)

   Poista
 15. Aivan ihanat yhdessä. Minä oon vasta alkanut keräämään kastehelmiä arabian Lumi astiaston rinnalle. Pitäis laittaa noita muita astiastoja menemään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kastehelmi käy varmasti aivan ihanasti Lumi astioidenkin kanssa! Joo kyllä noita astioita vaan tuppaa jotenkin kertymään :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit ♥