Sisustusvinkki: Yhtenäinen ilme

tiistai 1. joulukuuta 2015
Minä tuossa jo vähän vihjailin, että voisin jakaa muutaman sisustusvinkin. Kohta nelivuotisen blogi"urani" aikana en ole juuri tykännyt jakaa neuvoja, sillä olenhan ollut ihan tavallinen sisustusharrastelija. Nyt kun harrastelu on ottanut uuden suunnan kohti ammattia, saatan jopa uskaltaa antaa pari vinkkiä ;) 

 Tämä postaus on siis täynnä minun sisustussääntöjäni. Näin minä sisustan. Sisustus onkin pitkälti makukysymys, mutta sillä miten sen oman makunsa esittää, on myös merkitystä.Omiin blogipostauksiini olen saanut monesti kommenttina, että onpa meillä siistiä. Voin kertoa, että meillä on aika useinkin epäsiistiä :) Mutta sitten kun tavarat laitetaan omille paikoilleen, on kodin ilme aika siisti. Siihen yhtenäiseen ilmeeseen voi päästä muutamalla keinolla.

  • Jos haluat selkiyttää kodin ilmettä ja pallo on hukassa, aloita yhdestä huoneesta, vaikkapa olohuoneesta. Ota kaikki esillä olevat esineet ja tekstiilit pois (vie ne vaikka toiseen huoneeseen aluksi), että sinulla on tavallaan tyhjä paletti. Huoneeseen jää vain isoimmat kalusteet ja ne mitä et voi muuttaa tai vaihtaa. Sen jälkeen tuot tilaan niitä esineitä ja tekstiilejä, joiden haluat ehdottomasti olevan esillä. Vain ne parhaat ja rakkaimmat pääsevät esille, jotta lopputulos ei ole sillisalaatti. Lisää sopivassa suhteessa pehmeitä ja kovia juttuja, pieniä ja suuria, eri muotoisia juttuja ja eri materiaaleja.
  •  Mieti myös mikä on se omin tyylisi. Minkä haluat saavan eniten näkyvyyttä. Eri tyylejä voi yhdistellä, mutta yhdistelyssä kannattaa käyttää harkintaa.


  • Lisäkeino yhtenäisen ilmeen luomiseen on se, että pidät sisustuksessa viiden värin sääntöä. Se tarkoittaa sitä, että kokonaisuudesta saa löytyä enintään viittä eri väriä (sen sävyjä kylläkin voi olla useampia) jolloin ilme pysyy rauhallisena. Esimerkiksi tässä alla olevassa kuvassa on väreinä tammi(parketti), valkoinen, musta, sininen ja messinki. Tämä "värisääntö" on muuten sellainen mitä olen noudattanut jo pitkään ja ainakin omasta mielestä se ihan toimiikin.
  •  Luo väreille vastapareja ja materiaaleille kontrasteja. Jos sinulla on sohvalla vaikkapa punainen viltti, sille punaiselle viltille olisi hyvä löytyä jostain vastapari. Siihen riittää yksi punainen väripilkku, vaikkapa punainen kynttilänjalka. Materiaaleilla voi tuoda myös näyttävyyttä sisustukseen. Jos sinulta löytyy pari kiiltävää tyynyä, laita niiden pariksi myös mattapintaisia. Tai vaikka tähän tyyliin, hieman kiiltäväpintaisen päiväpeiton päälle laitoin taljan ja mattapintaiset tyynyt. Ja tummaa seinää vasten on valkoiset kalusteet ja oksat. Huoneesta löytyy siis vähän jotain kiiltävää, vähän jotain rouheaa, vähän itsetehtyä jne.
 

  • Sitten vielä lisäksi tulee mieleen runsas kuvioiset tekstiilit ja tapetit. Jos seinällä on näkyvä ornamentti tai kukkakuviollinen tapetti, välttäisin sitten muissa tekstiileissä runsasta kuviointia. Jotkut kuviot kyllä sopivat yhteenkin, mutta niistä tulee helposti levoton ilme sisustukseen, joten käytä niitä harkiten :)


 Tällaisia vinkkejä siis minulla. Uskalla olla luova, tee kodista juuri sellainen kuin haluat. Sisusta itsellesi, älä muille :) 

Mukavaa viikon jatkoa :)


10 kommenttia

Kiitos kun kommentoit ♥