Sangriaa ja suklaakakkua ♥

lauantai 8. elokuuta 2015
Oi miten kiva ilta olikaan eilen ♥ Ystävät koolla, hyvää ruokaa ja juomaa ja illan päätteeksi vielä irrottelua tanssilattialla :) Nykyään enimmäkseen riittää ja kaipaakin oikeastaan vain sellaista istuskelua ja seurustelua, mutta aina silloin tällöin on kiva pyörähtää myös yökerhon puolella ja nyt tuo parin tunnin tanssisessio tuli tarpeeseen. Hikitreeniä parhaimmillaan, hah :)

Ennen sitä istuskelimme naapuruston (joka on paljon enemmän kuin naapurusto, joukko hyviä ystäviä) voimin paviljongin alla, saunottiin, seurattiin lasten kikatusta, grillattiin, nautittiin lämpimästä kesäillasta ja syötiin suklaakakkua. Kun lapset olivat menneet nukkumaan, kannoin pöytään sangrian. En ollut koskaan ennen edes maistanut sangriaa ja nyt tein sellaisen ja täytyypä todeta, että hyvää tuli. Mieto ja raikas juoma, joka sopii juuri tällaiseen iltaan. 












Ja mutakakku, oi miksi siitä oli niin kauan kun olin sellaisen viimeksi leiponut..! Tämä Sikke Sumarin ohjeella tehty helppo kakku on maailman paras suklaakakku.

Tässä vielä reseptit molempiin, suklaakakkuun ja sangriaan, suosittelen molempia :)

Maailman paras suklaakakku

3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl leivontakaakaota
3 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
200 g tummaa suklaata
200 g voisulaa
4 kananmunaa
1 dl vahvaa kahvia

Kuivat aineet sekaisin, jonka jälkeen lisätään muut aineet ja sekoitetaan tasaisesti. Suklaan voi laittaa rouhittuna, mutta minä laitan sen aina sulatettuna. Seos kaadetaan vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Näin reunoista tulee siistit ja kauniit ja kakku irtoaa siitä helposti. Paistetaan 180 asteessa noin 30 minuuttia. Kakun keskiosan tulee jäädä kosteaksi, lähes raa'aksi, jotta siitä tulee suussa sulavan suklaista ♥


Sangria

1 pullo punaviiniä
1 appelsiinin puristettu mehu
½ sitruunan puristettu mehu
appelsiinin lohkoja, sitruunaviipaleita
½ dl sokeria
kanelia
2 dl appelsiinimehua
loraus rommia
5 dl sitruunalimua
 persikkajääpaloja

Laita mehut, hedelmälohkot, punaviini ja mausteet maustumaan yhteen astiaan sekaisin. Laita astia jääkaappiin tekeytymään, sillä sangrian tulee olla kylmää. Illalla tarjottava sangria kannattaa valmistella jo aamupäivällä. Kun ainekset ovat tekeytyneet, lisätään juuri ennen tarjoilua limu ja maun mukaan rommia (tai brandya). Maku kannattaa tarkastaa, lopputulos varmasti riippuu käytettävästä viinistä ja mehujen kirpeydestä. Mukaan lisätään jäät, jotta juoma varmasti pysyy kylmänä. Jääpalat tein jo ennakkoon persikan lohkoista laittamalla pieneen pakastusrasiaan persikkalohkoja ja vettä sillä tavalla, että lohkot juuri ja juuri peittyvät.

Itse tein tuon sangrian kattilassa ja tarjoilua varten siirsin sen sitten tähän lasiastiaan. Tarjoiluun käy kannu, tällainen astia tai boolimalja.

2 kommenttia

  1. Lurps!! Ihanat herkut ja upea ilta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, vielä muuten on yksi pala kakkua joten taidanpa korjata sen nyt parempaan talteen :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit ♥