Kermainen hanhipata ja helppo mustaherukkahillo

lauantai 22. elokuuta 2015





Ai että kun tässä muistuu mieleen, miten hyvää tuo ruoka olikaan..! Kuvat on viime viikonlopulta, kun kokkasimme vielä edellisen vuoden saalista, nimittäin hanhea. Täyteläinen ja kermainen hanhipata maistui niin taivaalliselta. Yhdessä valkosipuliperunoiden ja itse tehdyn mustaherukkahillon kanssa..! Täydellistä.

Riistaruuat ovat tietenkin asia, joka jakaa mielipiteitä. Toisille riista ei maistu, mutta uskallan väittää että taustalla saattaa olla vain epäonnistunut valmistus. Sillä niin monesti mekin olemme epäonnistuneet näiden riistalintujen valmistuksessa. Pikkuhiljaa nekin alkavat onnistua ja tästä tuli täysi napakymppi.

Pitkään haudutettu pataruoka on valmistettu siis hanhen rintafileistä. Rintafileet on leikattu suikaleiksi, paistettu voissa suolan ja pippurin kera, laitettu pataan kerman, lihaliemikuution sekä vehnäjauhosuuruksen kanssa. Ruoka kypsyi uunissa ainakin viisi tuntia, joten liha oli takuumureaa. Alussa vajaa tunti 200 asteessa, loppuaika noin 125 asteessa kannen alla. Välillä sekoitellaan ja lisätään tarvittaessa nestettä (vettä tai kermaa, koostumuksen mukaan).

Tähän pataruokaan tarvitaan siis

Hanhen rintafileet
Voita
Suolaa
Pippuria
Ruokakermaa
Lihaliemikuutio
Vehnäjauhoja
Vettä

Hanhen rintafileet ovat maukkaita myös kokonaisena valmistettuna, mutta silloin kypsentäminen on paljon vaikeampaa sillä rintapalat ovat kookkaita. Isot fileet kuivuvat helposti, mutta tällä tavalla valmistamalla ei ole sitä ongelmaa. 




Riistan kanssa käytämme monesti lisukkeena mustaherukkahilloa tai hyytelöä. Tällä kertaa valmistin mustaherukkahillon itse ja siitäkin tuli ihan mielettömän hyvää. Kaikki maut ovat siinä tallella ja hillo samalla makeaa ja kirpeää. Tein vain todella pienen koe-erän ja tässä sen mittasuhteet, jos sinäkin haluat kokeilla pienemmällä hillomäärällä.

3,5 dl mustaherukoita (tein jäisistä marjoista)
½ dl vettä
80 g hillosokeria

 Marjat laitetaan kattilaan ja kiehautetaan veden kanssa. Kun marjat ovat kiehuneet jonkin aikaa, soseuta niitä hieman (varovasti esimerkiksi perunasurvimella tai haarukalla). Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen ja välillä sekoittaen noin 15 minuutin ajan. Laita valmis hillo pestyihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin (kuumenna esimerkiksi juoksevan kuuman veden alla).
Itse tein hillon aamupäivällä ja illalla jo otettiin käyttöön ruuan kanssa.

Mustaherukkahillo käy lisäksi melkein mihin vain lisukkeeksi ja vaikka puuron kanssa. Tai voisipa sitä laittaa vaikka smoothienkin joukkoon :)

 

3 kommenttia

  1. Kiitos vinkistä. Meille on taas tulossa uusi hanhisatsi 😉 Olen samaa mieltä, että riistaruoka on onnistuessaan tosi hyvää, mutta tekeminen vaatii harjoittelua. Mun ja miehen eka yritys vuosia sitten oli ihan kamala! 😂 Nyt jo sujuu - mieheltä siis, ei minulta. Hän hoitaa tämän harrastuksen alusta loppuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kokkaa näitä molemmat, mutta minä kosken niihin vasta kun ne on fileinä :D

      Poista
  2. Nams! Ihanan näköistä! Tuli vesi kielelle ja olisi ihana pitkästä aikaa tehdä joku kunnon illallinen :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit ♥