Herkkuaamiaisen ehdoton herkku

sunnuntai 3. marraskuuta 2013
Vapaapäivänä meillä tykätään viettää paljon aikaa aamiaispöydässä. Siihen riittää kyllä perusaamiainenkin, kahvi ja lehti. Mutta, jos haluaa herkkuaamiaisen on silloin oltava uunituoreita croissantteja. Ja jotta ei tarvitse alkaa leipomaan heti aamusta, on siihenkin superhyvä ratkaisu. Taikina purkissa :)

Kuulostaa vähän oudolta, mutta niin pitkään ollaan näitä tehty että mitä tekisinkään jos näiden valmistus loppuisi! Purkin saa auki paperia repäisemällä ja vähän purkkia vääntämällä. Taikina sisällä on kuohkeaa ja helppoa käsitellä. Se on rullalla ja katkoviivatkin on jo valmiiksi tehty. Yhdestä purkistaa saa kuusi herkullista croissanttia. Niin helppoa ja hyvää! Croissantin voi kääräistä ilman täytettä tai millä täytteellä tahansa (esimerkiksi juustoraaste, sinihomejuusto). Tai sitten paiston jälkeen halkaista ja täyttää vaikka salaatilla.

Oletteko tehneet näitä koskaan? Jos olette niin mitä tykkäätte?
Jos tämä oli vielä tuntematon tuote, suosittelen kokeilemaan vaikkapa isänpäivän aamiaisella! Meillä näitä on silloin varmasti!

17 kommenttia

 1. Oon jostain syystä aivan unohtanut tämän.Miksi? Ehkä parhaita croissanteja :)

  VastaaPoista
 2. Ollaan joskus tehty ja kovasti tykättiin. Pittäkin ensikerralla kauppareisulla muistaa taas ostaa...:)

  VastaaPoista
 3. Näitä on muutkin kehuneet, kuullostaa niin hyvätä! Itse en voi vehnää syödä joten on jäänyt väliin nämä, mutta viikonlopun pitkät aamiaiset on kyllä niin parhautta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkät aamiaiset ovat niitä oikeita rentouttajia. Kun ei ole mihinkään kiire!

   Poista
 4. En ole koskaan näitä tehnyt, mutta nyt täytyy kyllä kokeilla.

  VastaaPoista
 5. Aivan uusi juttu mulle tuo purkkitaikina! Mahtava vinkki, kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä ehdottomasti kokeilla! Helppoja ovat ja mikä sen parempaa kun saada jotain uunituoretta aamiaispöytään. Tosin näitä voi tehdä vaikka illanistujaisiinkin ja sillon sopiikin hyvin joku juustotäyte.

   Poista
 6. Olen kuullut/lukenut näistä ennenkin, mutta en ole muistanut vielä itse ostaa näitä. Pitää ehdottomasti kokeilla joskus! :)

  VastaaPoista
 7. Joo, silloin aikoinaan kun sai vielä syödä kaikkia tuollaisia viljaherkkuja, niin noi oli kyllä aamiaisen kohokohta. Nyt kaipaan vain niitä… :D
  No ei, on niitä gluteenittominakin, en tosin ole vielä maistanut, kiitti siis vinkistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko? Tätä samaa tuotetta ilman gluteenia? Täytyypä pitää mielessä.

   Poista
 8. Tuttu tuote, ihanan helppo ja maistuva herkku aamu/iltapalapöytään. :)

  VastaaPoista
 9. Helppo ja herkullinen tuote :) meillä laitan usein kinkkukuutioita ja juustoa väliin. Nyt on ollut todella pitkä tauko näissä, mutta isänpäiväksi voisi tekaista aamutuimaa uunituoretta herkkua isimiehelle, kiitos siis vinkistä :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit ♥