Värikaudet elämässäni

torstai 12. heinäkuuta 2012
Koska on kesä, meillä pidettiin tänään pienet kakkukahvit terassilla ilman mitään erityistä syytä. Otin esille nämä siniset astiat, joita siis löytyy kyllä meiltä enemmänkin, mutta tässä pieni otos niistä. Kovin usein ei näitä tule enää käytettyä. Muutenkin tästä sinisestä väristä olen luopunut monessa asiassa. Joskus vuosia sitten minulla oli oikea sininen kausi. Oli enemmänkin sinisiä tekstiilejä, koriste-esineitä ja vaatteita. Nyt joissain blogeissa ja sisustuslehdissä on puhuttu siitä, että sininen olisi tulossa taas sisustukseen. Minulla on tietenkin edelleen tuo turkoosi, josta tuskin luovun koskaan :) Ja kyllä sininen vielä viehättää jossain määrin.
Edellinen "värikausi" oli meillä kultainen. Kultaisia asioita ja pähkinänvärisiä kalusteita. Viimeisen puolen vuoden aikana olen laittanut eteenpäin aika monta kalustetta, valaisinta tai peiliä jotka ovat olleet kultaisia tai pähkinänvärisiä.


Pähkinänväriset tasot, lipastot ja hyllyt on myyty. Kaiuttimet maalasin mustaksi, sillä niitä ei raskinut vaihtaa uusiin. Ruskeat matot ovat edelleen tallessa, mutta eivät käytössä.
Nythän meillä on tämä valkoinen-hopeakausi :) Viime aikoina sisustusmakuni on muuttunut hieman enemmän modernimpaan suuntaan ja paljon tarkemmaksi. Joskus näitä asioita ei ole tullut edes mietittyä. Ja nyt se on tärkeä osa elämääni :) Ehkäpä se, että olen ollut kohta kolme vuotta kotona poissa työelämästä on saanut minut ajattelemaan kodin viihtyvyyden tärkeyttä. Olen suorastaan rakastunut sisustamiseen. Olen löytänyt osan itseäni, joka saa minut erittäin hyvinvoivaksi kun toteutan näitä omia pieniä juttujani :)

Onko teillä ollut näitä värikausia ja mitä ne ovat teillä olleet? Ja miten oman kodin sisustaminen vaikuttaa teidän arkeen?

12 kommenttia

 1. Meillä oli myös aikoinaan tuo sininen kausi. Sinistä oli silloin niin paljon (yliannostus), etten usko, että siihen enää palaan. Sinisestä tosin muistuttaa keittiön ikkunan alla pitkä rivi sinisävyisiä kiwituikkuja. Sitten beigen ja valkoisen kautta valkoiseen ja mustaan. Nyt tuntuu, että kaipaan taas pehmeämpiä sävyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin tulee välillä suosittua esimerkiksi vaaleanpunaista, mutta huomaan että se varmaan johtuu siitä että meillä on kaksi pientä tyttöä. En tiedä käyttäisikö sitä väriä ilman näitä tytön tylleröitä!

   Poista
 2. Minullekkin kodin sisustus tuli tärkeäksi, kun jäin mammalomalle. Ei sitä tosiaan oikein aiemmin "ehtinyt" ajattelemaan. Nyt on mukavaa olla kotona, kun koti on hieman kauniimpi ;) Saa nähdä, jatkuuko sisustusintoni, kun palaan elokuussa koulunpenkille..

  Meillä on tällä hetkellä turkoosi värikausi olohuoneessa, muissa huoneissa olen pysynyt melko neutraaleissa väreissä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin silloinhan sitä enemmän ajattelee kun on enemmän kotona. Jospa se into säilyy vaikka ei ehdi toteuttamaan niin paljoa!

   Poista
 3. Sininen ja turkoosi on ollut lapsesta asti lempivärejäni.
  Sisustuksessa se näkyy korkeintaan jossakin pienenä. Ainakin tällähetkellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että lempivärit ovat säilyneet! Ja ehkä ne tietyt värit säilyykin ja muu ympärillä vaihtuu silloin tällöin.

   Poista
 4. Sininen kausi on koettu joskus täälläkin! :) Joitakin jäänteitä vielä löytyy sopivissa määrin, myöskin niissä Kivi-tuikuissa ja joissakin astioissa. Tällä hetkellä valtaa pitää mielessäni tumma violetti. En tiedä mikä siinä värissä on! Varsinkin yhdistettynä mustaan tai kultaan. Turkoosi on sellainen ikuisuusihanuusväri, ei ole mennyt pois "minun muodistani". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sininen kausi on tainnut olla aika monella :) Violettia minulta löytyy melko vähän. Ehkä vain parista vaatekappaleesta. Turkoosi taitaa olla aika ikuinen suosikki!

   Poista
 5. Blogissani kirjoitin vasta tuosta turkoosista väristä, sitä on ilmaantunut kotiimme pikkuhiljaa. Sininen kausi oli kauan aikaa sitten. Nyt etenkin musta ja lisäksi keltainen vallalla, plus sitä turkoosia. Ja hieman modernimpaan suuntaa sisustus on täälläkin muuttumassa.

  Kivoja kesäpäiviä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niitä kivoja kesäpäiviä täällä on vieteltykin tyttöjen mummolassa :) Sitä samaa sinne!

   Poista
 6. toi on niin totta, että elämässä tulee kausia jolloin haluaa jotain tiettyä väriä ympärilleen. Mulla se ei kyllä noudata mitään sisustuslehtien trendiä :)
  Mä pääsin vasta 2 v sitten eroon sinisestä sohvasta, ja sitä väriä ei meille hetkeen kyllä tule! :D
  Mukavia kesäpäiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sitä joskus kyllästyy totaalisesti joihinkin väreihin, joita on joskus oikein haalinut itselleen. Meillä se on se pähkinä!
   Mukavia kesäpäiviä sinnekin!

   Poista

Kiitos kun kommentoit ♥