Sänkyasiaa

keskiviikko 18. heinäkuuta 2012
Noin puolitoista vuotta sitten ostimme uuden jenkkisängyn. Sängyn valmistaja on Bellus, mutta mallinimeä en muista. Teimme vertailua ja päädyimme silloin kyseiseen sänkyyn, sillä se vaikutti parhaalta ja hintakin oli kohdillaan. Toki siis mitään huippusänkyjä emme silloin edes raskineet haaveilla, vaikka oli tälläkin hintaa pitkälle toistatuhatta. Sänky on siis tuplajousitettu. Alimmassa kerroksessa jouset taitavat olla ihan tavalliset, mutta sitten tuossa ylemmässä patjassa jouset ovat pussitetut. Molempien puolille valittiin patjan kovuudeksi "hard". Puolen vuoden jälkeen aloimme huomaamaan, että molempien kohdalla patjoihin oli alkanut painumaan "kuopat". Vuoden jälkeen kuopat olivat jo haitalliset. Sitten viimein tänä keväänä sain aikaiseksi ottaa yhteyttä liikkeeseen, josta sänky hankittiin. Vasta ostokuittia tutkiessa tajusin, ettei sängyllä ollut erikseen minkäänlaista takuuta! Ajattelin jo, että tässä hävittiin melko pahasti..

Olemme olleet sänkyyn muuten tyytyväisiä. Verhoilumateriaalit ovat olleet laadukkaat ja kestävät. Myös sängyn muut osat ovat olleet moitteettomat.
Liikkeestä ei luvattu liikoja, mutta luvattiin kuitenkin toimittaa tietoa tehtaalle. Otin siis kuvia painaumista, lähetin ne eteenpäin ja kuvailin ongelman.. ja sitten odotettiin.

Saimme kuin saimmekin uuden välipatjan! Tänään sitten vaihdoimme sen ja onhan se taas hyvä! Pisteet Maskulle hyvästä toiminnasta ja kiitos tehtaalle, mutta saa nähdä miten kauan tämä uusi patja sitten kestää. Toivotaan, että tuo ensimmäinen patja oli erityisen heikkolaatuinen mutta eihän se hyvää enteile. Jospa tämä nyt kestäisi kuitenkin pidempään!


Tämän tarinan opetus on se, että uutta sänkyä ostaessa kyselkää onko sängyllä takuuta ja valitkaa laatua. Onneksi ei itse ostettu halvinta sänkyä, sillä kuulemma halpoja sänkyjä ei yleensä korvata takuussa.

8 kommenttia

 1. Tuo on niin totta. Takuu kannattaa aina varmistaa, mutta kuluttajasuojalakihan määrittää myös sen, että jos tuote on x-ajan käytössä ja sen pitäisi kestää normaalissa elämässä x-ajan, niin takuulla ei tee mitään. :) Eli me kuluttajan ollaan onneksi sillä suojattuja... :)

  Yleensä jenkeissä/runkosängyissä kuoppa syntyy siitä, että "patjan" pehmusteet ovat huokoista vaahtomuovia, ja se painuu ajan mittaan kasaan, eli jouset ei painu, vaan se matsku niiden päällä/alla... Siksi pitääkin patjaa kovasti muistaa käännellä, että pehmusteet kuluisivat tasaisesti.

  Ihana kuulla, että huonekaluliikkeet/-toimittajat ottavat vastuuta, muuten olisi jäänyt paha mieli teille. :)

  Nyt sitten vain hyviä unia taas... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ajattelinkin, että kyllä tähän kuluttajansuojalakikin varmaan jotain sanoisi, mutta en edes ehtinyt perehtymään kun onneksi valmistaja korjasi tilanteen! Kiitos sinulle lisätiedoista. Jospa muillekin on hyötyä näistä!

   En laittanut tähän postaukseen niitä kuvia niistä painaumista, mutta ne oli kyllä sen verran syviä että itse uskon myös jousien vähän painuneen. Vaikka sängyllä ei ollut painoa, kuopat näkyivät selvästi. Tietenkin nuo vaahtomuovit ovat niitä pahimpia kulumaan. Sijauspatjanhan saisikin vaihtaa melko useasti..! Vaikka ennenkin käänneltiin noita osia, täytyy nyt muistaa käännellä paljon useammin!

   Kiitos! Eiköhän uni tule taas paljon paremmin! :)

   Poista
 2. Kiitos, kun jaoit tämän asian täällä!
  Jää varmasti "korvan taakse" seuraavaa sänkyostoskertaa varten.
  Toivotaan parempaa onnea tälle patjasarjalle ja teille makoisia unia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, toivottavasti tästä on apua joskus jollekin :)
   Ja kiitos, kyllähän tuo uni maistui hyvin!

   Poista
 3. Lähdin etsimään tietoa Bellus sängystä ja törmäsin kirjoitukseesi. Ja kaikki kirjoittamasi patjaongelmista kuulostaa hyvin tutulle! Meillä kävi siis aivan samalla lailla saman sängyn kanssa ja myös hard-patjoilla. Ainoa ero on, että olemme vain purreet hammasta viimeiset 2,5v. jonka ajan sänky on meillä ollut.

  Kirjoituksesi rohkaisemana otin tänään puhelun Maskuun ja vaikka sänky onkin jo yli kaksi vuotta vanha, niin meille on nyt tulossa huonekalukorjaaja arvioimaan tilannetta muutaman viikon päästä.

  Olisin halunnut tiedustella kuinka teille tuon uuden patjan kanssa kävi? Onko se ollut pidempikestoinen vai ilmenikö sama ongelma uudelleen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! No onpa harmi, että teillä sama ongelma. Tai no ehkä se on melko monen bellus-sängyn omistajan ongelma. Sillä kyllä se ongelma uusiutui. Tosin tuntuu että ei lähellekään niin pahana. Mutta taidan myös tietää syyn tällaiselle patjan käyttäytymiselle, ehkä. Minähän sitten otin ja purin sen vanhan patjan ja löydökset olivat seuraavanlaiset.

   Vaahtomuovi on liimattu niihin pussijousiin vain reunoilta ja keskeltä. Siis patjan tekee jäykemmäksi se liimaus siinä keskellä! Mietinkin että miten ne kuopat voi tulla vain molemmille puolille. Mekin kyllä nukutaan aina miten sattuu. Mies enemmänkin yleensä keskellä sänkyä :) Se liimaus siis pitää sen vaahtomuovin tiiviisti niissä jousissa kiinni ja taisi ne jousetkin olla sitten paremmin kiinni toisissaan, kuin siellä missä liimaa ei ollut. Eli tämä on minun diagnoosi. Mietinkin että pitäisikö purkaa patjaa sen verran että irrottaisi liimaukset, mutta ehkä sänky sitten painuisi keskeltä kuopalle. Joka on muuten monen muun jenkkisängyn ongelma! Että ei sekään hyvä.

   Siis: ongelma ilmeni uudelleen, mutta taisi tulla parempi patja tilalle sillä ongelma ei ole niin paha.
   Nyt jos pääsisin vaikuttamaan patjaan, pyytäisin laittamaan sitä liimaa muuallekin kuin keskelle ;)

   Toivotaan että saatte kunnollisen patjan! Ja voithan mainita, että tiedät muidenkin saaneen uuden patjan tilalle :)

   Poista
 4. Heippa! Olisin kysynyt, minkä arvoinen sänky oli kyseessä? Ostimme tänään Bellus-sängyn, joka oli hyvässä alennuskampanjassa 1 000 €. Alkuperäinen hinta oli noin. 1 500 €. Huomasin kirjoituksesti nyt ja tässä kauhulla miein, mitenköhän meidän sängyn käy. Kiitos kirjoituksestasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan! En kyllä enää muista hintaa, mutta uskoisin että saman hintaluokan sänky on kyseessä, kun olen kirjoittanut tuolla tekstissä sängyn maksaneen pitkälle toistatuhatta. Patja on kuopalla molempien kohdalla ja syyn uskon olevan liimauksissa (mistä olen kirjoittanut tuohon yhteen aiempaan kommenttiin). Muuten sänky on ollut todella hyvä. Sänky on pysynyt ryhdikkäänä ja kankaat hyvänä. Ja olemmehan pitäneet sängyn, vaikka painaumat ovat olleet olemassa jo pidemmän aikaa.

   Seuraava sänkymme ei kuitenkaan tule olemaan Bellus, en enää uskaltaisi ottaa riskiä. Mutta voihan olla, että tätä ongelmaa ei enää ole olemassa, onhan meidänkin sänky valmistettu jo kolme-neljä vuotta sitten. Toivotaan, ettei teille tule samaa ongelmaa!

   Poista

Kiitos kun kommentoit ♥