TAIDETTA LAINAKSI TAI OMAKSI

perjantai 22. maaliskuuta 2019
"KAUPALLINEN YHTEISTYÖ OULUN TAITEILIJASEURA -63 RY:N KANSSA"


Taide on luonteva osa sisustamista, vai mitä olette mieltä? Joskus taideteos viimeistelee sisustuksen ja joskus taas sen ympärille rakennetaan sisustus. Omassa työssäni näen paljon erilaisia koteja ja oikeastaan aika harvassa ovat ne kodit, joista löytyy aitoa taidetta. Monet haaveilevat omistavansa jonkin upean teoksen, mutta jos nyt haluaisit hankkia kotiisi aitoa taidetta, tietäisitkö mistä lähtisit liikkeelle?


 
Rehellisesti sanottuna minä en tiennyt vielä muutama kuukausi sitten ja ihan oikeasti mielikuvani taiteen hankkimisesta olivat kyllä aika jäykät. Päällimmäiset ajatukset olivat, että taide on kallista, sen hankkiminen on vaikean päätöksen takana ja että löytäisinkö koskaan sellaista aitoa taideteosta, jonka hankintaan olen tyytyväinen vielä kolmenkin kuukauden päästä. Lisäksi tuntui, että teokseen pitäisi saada tutustua todella tarkkaan ja rauhassa, ennen kuin olisin valmis tekemään päätöksiä isosta hankinnasta.Kuinka väärässä olinkaan! Olen niin iloinen, että minut kutsuttiin tutustumaan ARTo Taidelainaamoon ja -myymälään, sillä silmäni todellakin avautuivat. ARTo sijaitsee muuten Hallituskadulla, monelle tutun Kulttuuritalo Valveen vieressä. Ihanan vierailun lisäksi sain lainata tätä upeaa teosta omankin kodin seinälle, joka sykähdytti todenteolla. Sen lisäksi, että teos on todella kaunis ja sen värit tulevat esiin mustaa seinää vasten upeasti, sen nimellä "Kotimetsä" on minulle suuri merkitys. Teos on Riikka Kontion käsialaa. 
Olenkin jo innoissani kertonut tästä ARTosta muutamalle ystävälleni, mutta nyt pääsen ilokseni kertomaan siitä teillekin. ARTo on Oulun Taiteilijaseura -63 ry:n ylläpitämä taidelainaamo- ja myymälä, josta ihan kaikki, me tavalliset kuluttajat tai vaikkapa yritykset voivat hankkia taidetta. Lainaksi tai omaksi. 

Miksi sitten ARTosta taiteen hankkiminen on helpompaa kuin kuvittelin? Ensinnäkin, suuri määrä taideteoksia on  nähtävillä ARTon kotisivuilla, jolloin valikoimaan tutustuminen on helppoa. Myymälässä niistä on vain osa, mutta jos kiinnostut teoksesta joka löytyy kotisivuilta mutta ei myymälästä, ARTosta pyydetään kyseinen teos paikan päälle katsottavaksi. Taidelainaamoon voi mennä muutenkin tutustumaan teoksiin, aina ihan vapaasti sen aukioloaikoina. Voin kertoa, että ARTossa oli oikein kodikas ja lämmin tunnelma ja paljon kauniita teoksia!
Toiseksi, asiakkaan ei tarvitse sitoutua ostamaan taulua omaksi, vaan nimensä mukaisesti taidelainaamosta voi lainata teoksen kuukaudeksi kerrallaan. Teosta voi lainata haluamansa tietyn ajan ja maksaa lainaerät niiltä kuukausilta tai jos taulu tuntuu omalta, maksamalla kaikki lainaerät taulun saa omakseen. Taide hankitaan tavallaan osamaksulla, ilman korkoja, mutta voitkin muuttaa mieltäsi vaikka sen kolmen kuukauden jälkeen ja palauttaa taulun takaisin ARToon. Silloin olet maksanut vain sen lainaamisesta. Lainasopimuksen teon yhteydessä tulee ainoastaan viiden euron palvelumaksu, muita lisäkuluja ei kerry. Ja toki teoksen voi myös hankkia kerralla omaksi.Esimerkiksi tuo omassa kodissani lainassa ollut teos "Kotimetsä" on arvoltaan 720 euroa, mutta sen kuukausivuokrahinta on 30 euroa. Mielestäni tuo kuukausimaksu on todella edullinen, sen avulla voi todella tarkkaan harkita haluaako taulun lunastaa omaksi.

Suosittelen lämpimästi tutustumaan ARTon kotisivuihin ja vierailemaan paikan päällä! Samalla kun tutustuu taidelainaamon valikoimaan, voi vierailla samoissa tiloissa sijaitsevissa näyttelytila ARTtilassa sekä Galleria 5:ssa. Kaikkiin on aina vapaa pääsy.

Taidelainaamossa ilahdutti myös se, että taulujen lisäksi teosten joukossa oli myös taide-esineitä, jotka koen myös erittäin ajankohtaisina sisustustrendien joukossa.
Kuulisin mielelläni myös teidän lukijoiden kokemuksia taiteen hankinnasta ja että onko teillä kokemuksia taiteen lainaamisesta kotiinne? Omassa kodissa lainassa ollut "Kotimetsä" teos oli niin kaunis, että jäin todenteolla miettimään oman kodin taidetta ja sitä kuinka voisin viimeistellä sisustusta sen avulla. 


Hallituskatu 5, 90100 Oulu
Aukioloajat: ke-pe 12-18, la-su 12-16


http://arto.artoulu.fi/

2 kommenttia

  1. Hankin taidetta aina kun voin, yleensä "nousevilta" tähdiltä ja vain oman maun mukaisesti, mutta tämä palveluhan on upea! Vaihtelu virkistää, ja tilaisuus saada seinille jotain uutta ja puhuttelevaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juuri näin, tällä tavalla on mahdollisuus vaihdella vaikka useastikin tauluja. Ja ylipäätään mahdollisuus saada kotiin sitä aitoa taidetta! ♥

      Poista

Kiitos kun kommentoit ♥