MEIDÄN KODIN REMPPALISTA, OSA 1

tiistai 26. maaliskuuta 2019
Minulla on sellainen tapa, että oman kodin sisustus- ja remontointi-ideat muhivat päässä pidemmän aikaa ja jonain päivänä kun ajatus on kypsynyt tarpeeksi, alan hetkessä tuumasta toimeen. Tällä hetkellä on siis odotettavissa paljon toteutusta jos tuo pitää paikkaansa, sillä olen suunnitellut vaikka ja mitä. Todellisuudessa moni asia jää varmasti toteuttamatta tai ainakin siirtyy pidemmälle, mutta ajattelin nyt ihan itseänikin varten listata ne remontit jotka mielessä pyörii. Meidän kotia onkin remontoitu jo jokaisesta huoneesta. Tai melkein jokaisesta, sillä suihkuhuone on ainoa johon ei ole tehty mitään, luonnollisesti siksi että sinne tarvittaisiin kerralla iso remontti.  

Kuva stailauskohteesta, joka toimii tämän remonttisuunnitelman innoittajana!


Kodin makuuhuoneet saavat nyt olla rauhassa, sillä niissä on nyt kaikissa kiva ilme ja hyvä maalipinta. Kaikki nämä rempat olisi tarkoitus toteuttaa mahdollisimman pienellä budjetilla, mutta silti saada uutta ilmettä. Ja koska näitä suunnitelmia näyttää minulla olevan kohtalaisen paljon, teen nämä postaukset osissa, jotta yhdestä ei tule romaania..!

Remonttikuume nro 1 on vessan facelift. Tämä pieni wc koki muodonmuutoksen jo muutama vuosi sitten, kun kirsikan väriset kalusteet vaihdettiin näihin nykyisiin. Muutos oli huikea pelkästään kalusteita vaihtamalla ja miellyttää kyllä edelleen, mutta tyyli tuntuu liian koristellulta. Ihan unelmaahan olisi pinnoittaa seinät uudestaan ja vaihtaa koko kalusteryhmä taas uuteen, mutta koska pienellä budjetilla mennään, toteutuskin menisi pienemmillä muutoksilla. No mitä sitten tekisin. Muutoksen suunnittelu on lähtenyt siitä, että olen haaveillut pyöreästä peilistä. Pyöreä muoto (vaikka trendikäs nyt onkin) on ajaton ja toisi pehmeyttä tähän muuten kulmikkaaseen tilaan. Lisäksi kaipaan sellaista pehmeää spa-fiilistä ♥ Peilin voisi tilata mittatilauksena lasiliikkeeltä, jolloin saisi juuri oikeankokoisen. Vessan seinäpinnat eivät tarvitse muutosta, sillä laatta on kivan ajaton, vaikkakin peiliseinän maalaminen on kyllä käynyt mielessä. Toisella seinällä olevat kapeat pystyboordit peittäisin varmaankin maalaamalla.

Tästä kuvasta näkeekin hyvin, miten pelkistetty tila voi näyttää liian koristellulta. On boordia, koristereunaa, messinkiä ja vielä kuviollinen matto.


Peilin vaihtamisen lisäksi peittäisin laatikoston mustat osat esimerkiksi dc-fixillä, joka myös pehmentäisi yleisilmettä. Pääasiassa haluan siis eroon tuosta mustavalkoisesta ilmeestä, joka on makuuni turhan kova. Pehmentämisen lisäksi tila tarvitsee yhtenäistämistä. Nyt tilassa on vain irrallisia elementtejä, jokainen kivoja juttuja, mutta kokonaisilme jää vähän rauhattomaksi.Näiden muutosten lisäksi olisi kiva saada sivulle pieni seinäkaappi, jossa voisin säilyttää sellaiset purkit, joita ei kannattaisi säilyttää kyljellään. Nykyinen laatikosto on oikein toimiva, mutta koska korkea säilytystila puuttuu, on jotkut tuotteet hankala siellä säilyttää. Ainoa ongelma on, että pienet kylpyhuoneisiin tarkoitetut seinäkaapit näyttävät maksavan maltaita..! 

Laatikoston sivuille voisi myös asentaa pienet tason palaset, jotta meikit yms. eivät tipu sivuille. Arvatkaa kuinka monta kertaa on tippunut ripsiväri tuosta tasolta piilossa olevaan roskakoriin :D Toisaalta mielisin siihen marmorikuvioista pintaa, mutta toisaalta taas tämän pienen wc:n muutos kannattanee pitää mahdollisimman yksinkertaisena. Valkoiset sivutasot, mustat kiinteät osat valkoiseksi maalilla tai kalvolla, pyöreä peili ilman kehyksiä ja valkoinen sivukaappi! Tässä pieni ideakollaasi siitä, minkälainen ilme ja tunnelma olisi hakusessa ♥ Mitä tykkäätte?

kuvalähteet 1 ja 2
4 kommenttia

 1. Minusta tuo nykyinenkin on niin kaunis, mutta varmaankin pyöreä peili keventää. Täällä yksi vapaaehtoinen messinkihyllyn ottaja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se keventäisi ilmettä :) Tervetuloa hakemaan hylly kotiin ♥

   Poista
 2. Kiitos. Pitääpä tulla.

  VastaaPoista
 3. Ihania yksityiskohtia! Itse olen haaveillut myös lasisesta suihkuseinästä. Enpä tiennytkään että kaapit voi koon puolesta olla kalliimpia.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit ♥