TERASSILLE YKSI KATOS, KIITOS!

torstai 26. huhtikuuta 2018
Ihana kevät on täydessä vauhdissa ja ajatukset on taas pihan laittamisessa. Täällä Oulun korkeuksilla on vielä lunta ja takapihamme on jokavuotiseen uskolliseen tapaansa aivan hirveässä kunnossa. Olemme jo niin monena vuonna tehneet töitä nurmikon kanssa, että aivan hirvittää selviääkö se menneestä talvesta ja vihertääkö se muutaman viikon päästä.

Tuttuun tapaan myös me olemme saman kysymyksen äärellä kuin aikaisempina vuosina. Joko tänä vuonna terassille tulee katto? Vai vieläkö tämä vuosi mennään sitä miettiessä. Näissä ensimmäisissä kuvissa on siis terassin nykytilanne, tänä aamuna kuvattuna. Maali on rapissut aidoista, paviljonki on värinsä ja toivonsa menettänyt. Aika karulta näyttää. Ainoa mikä kestää on itse terassin komposiittilauta, sille kun saisimme yhtä kestävän kumppanin katokseksi.

 

Rehellisyyden nimissä, jos budjetti ei olisi esteenä, tuolla olisi jo täydet työt käynnissä ja terassille tulisi lasikatto ja lasitus myös ympärille. Vähintään se katos. Mutta koska budjetti on tänäkin vuonna rajallinen ja todennäköisesti aika vielä rajallisempi, voi olla ettemme saa suuria muutoksia aikaan. 

Tätä kirjoitusta suunnittelessa uppouduin meidän terassin menneisiin vuosiin ja kuvista päätellen on selvää, että kaipaamme suojaa. Käytössämme on ollut valokatetta, terassipurjetta ja paviljonkia. Ennen talomme laajennuksen rakentamista, laajennuksen tilalla oli terassi johon olimme rakentaneet valokateterassin, johon sain ripustella myös verhot.Tuo postaus oli muuten blogin alkuaikoina yksi suosituimpia kirjoituksia ja tänä päivänä yksi suosituimmista on komposiittiterassia käsittelevä kirjoitus. Selvästi suomalaiset rakastavat terassin rakentamista :)

Tämä versio oli käytössä kun edellinen terassi oli purettu laajennuksen tieltä

Sitten tuli laajennus ja uusi iso terassi ja sen jälkeen olemmekin olleet yhtä kysymysmerkkiä. L-mallisen terassin muoto, joka kulkee taloa myötäillen onkin osoittautunut liian isoksi kokonaisuudeksi katoksen kannalta. Katoksen rakentaminen tuntuu liian isolta palalta haukattavaksi mutta samaan aikaan mikään väliaikaisratkaisukaan ei oikein tahdo toimia paria vuotta pidempään. 

Terassipurjeet eivät olleet kestävä ratkaisu

Sitten muutama vuosi sitten hankittu musta paviljonki on ollut aivan ihana! Se on antanut suojaa aina tilanteen mukaan, sen alla on silmilläkin mukava olla aurinkoisella säällä ja onhan se kaunis. 


Nykytilanne on kuitenkin aika surkean näköinen kun paviljongin kangas on haalistunut vaaleanharmaaksi. Verhoja en vielä laittanut paikalleen, mutta muistelenpa että nekin näyttivät jo viime kesänä aika huonolta. Joten nyt on taas se aika kun se haave siitä katoksesta nostaa päätään. Kuinka ihanaa olisi, että terassille voisi aina jättää tekstiilit ja muut somisteet paikalleen eikä joka ilta tarvitsisi kantaa aurinkovuoteen pehmusteita sisälle kun yökaste ne kuitenkin kastelee. Haaveilen siis tuliterästä ja kestävästä katoksesta, mutta olisi myös mielenkiintoista kuulla onko kenelläkään kokemusta nykyajan tyylikkäistä markiiseista? Niiden hyvä puoli olisi se, että aurinkoisena päivänä sen voi laittaa kasaan ja kevyellä sateella sen alla voisi istuskellakin. Myös ruokailuryhmä saisi tarvittaessa suojaa. Tai onko teidän avoterassille rakennettu kokonaan uutta lasikatetta? Innoitusta kaivataan! :)

Tässä muutama inspiraatiokuva vielä markiiseista ja katosmarkiiseista :)
8 kommenttia

 1. Meillä on iso terassi josta puolet on katettu valokatteella ja puolet on ilman katetta, toimii sateella ja auringossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, meilläkin saattaisi toimia sellainen ratkaisu! Tosin miten sen jakaisi, se on sitten asia erikseen. Täällä pähkäilyt edelleen jatkuu! Kivaa viikonlopun jatkoa!

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Samanlaiset suunnitelmat täälläki. Vaikka avoterassi on kaunis ja ihanan avara, niin se on todella epäkäytännöllinen. Meille on tulossa valokate osittain katettuna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valokate se taitaisi olla paras ratkaisu meilläkin, hitsit kun olisi nyt aikaa ja energiaa tehdä se kerralla! :) Tsemppiä teidän terassiprojektiin!

   Poista
 4. Meille rakennettiin viime kesänä terassi, tai no kaiteet puuttuu kyllä vieläkin.. Mies haaveilee jo katoksesta, mutta minulle riittäisi kyllä tänä kesänä että saataisiin ne kaiteet.. :)

  VastaaPoista
 5. Ihanan iso terassi teillä. Oma terassimme on aika pieni, mutta haaveilen siihen kovasti lasikaton asennuksesta, jotta saisi lisää valoa ja tilan tuntua. Tuo musta paviljonki on kyllä ihanan viihtyisän oloinen, varsinkin näin pimeinä syysiltoina.

  VastaaPoista
 6. Tuo on kyllä totta, että terassilla on hyvä olla jonkun näköistä suojaa helteiden ja sadepäivien varalta. Itselläkin on haaveissa asentaa jonkun näköiset muovilevyt tai valokatteet ainakin osaan terassia. Tänä kesänä ei ollut vielä aikaa, mutta ehkäpä jo ensi vuonna.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit ♥