DESIGNLASIA VAI EI?

lauantai 14. huhtikuuta 2018


Mielenkiintoinen sisustus rakentuu isompien kokonaisuuksien lisäksi yksityiskohdista ja onkin ihan parasta, kun asioilla ja esineillä on tarina kerrottavanaan. Tämän pienen kynttilänjalan aikaisempaa tarinaa en tiedä, mutta minulle se päätyi kierrätyskeskuksesta 30 sentillä. Sen jälkeen olen tutkaillut sitä, pessyt ja kiillottanut, polttanut siinä kynttilää illan hämyssä ja miettinyt mikä sen tarina mahtaa olla. Sehän voi olla mikä tahansa lasikippo, mutta jotenkin tuntuu että siinä voisi olla myös jotain enemmän. Sen muoto on kauniin yksinkertainen ja mielenkiintoinen ja lasi vaikuttaa laadukkaalta. Se on painava eikä ilmakuplia näy. Mitään merkintää lasista ei löydy, ei signeerauksia, valettuja merkkejä tai tarroja. Kääntöjalka sen on kuitenkin oltava, tuskin sen muoto on sattumaa? 
Olisiko sinulla arvauksia tai tietoja tästä kauniista kynttilänjalasta? :) 


p.s. huomenna päättyy messulippujen arvonta :)

6 kommenttia

 1. Onpa kaunis! Omaan silmään tuo myös näyttää siltä, että olisi ihan designlasia. Toisaalta vaikka olisikin ”halpistuotantoa”, niin on kyllä ihanasti toteutettu muotoilu. 🖤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä kaunis! Seuraavista kommenteista löytyykin vastaus arvoitukseen :)

   Poista
 2. Taitaa olla Heikki Orvolan suunnitteleman kynttilälyhdyn alaosa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se onkin! Kiitos :) Sain myös tuolla facebookin puolella saman vastauksen. On kyllä todella harmi että yläosaa ei nyt tähän ole. Mutta mielestäni tämä on hyvä osoitus hyvästä muotoilusta!

   Poista
 3. Lyhtyjä löytyy ainakin kirkkaana, vihreänä ja ruskeana. Minulla on ruskea, jossa on Nuutajärven tarra ja vihreä ilman tarraa. Netistä löytyy kahta tietoa, että olisi Nuutajärven ja Arabian tuotantoa. Kaunis lyhty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kauniita kun olen nyt googlettanut noita kuvia.

   Poista

Kiitos kun kommentoit ♥