Viikonlopun pohdintoja

sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Sunnuntaina aamu alkoi seitsemän aikaan lasten herättämänä. Olisin halunnut nukkua pidempään, mutta mies on lähtenyt jo kuudelta metsälle joten ei ollut vaihtoehtoja. Aamutoimien jälkeen suuntasin postilaatikolle. Ojan yli mennään pienen sillan kautta, jossa olikin tänä aamuna jännä tunnelma. Yökosteus yhdistettynä auringon säteisiin toi aika mielenkiintoisia näkymiä. Hämähäkin seitit oikein hohtivat.



IMG_1232.jpg



Kaunista mutta samaan aikaan aika rumaa, siinäpä yhdistelmä. Muutenkin näin syksyllä tekisi mieli kulkea luonnossa kameran kanssa, sillä se miten ympäristö muuttaa muotoaan tarjoaa aika monia herkullisia kuvauskohteita.



IMG_1228.jpg



Keittiössä oli sitten tällainen näkymä. Aamuaurinko paistoi kodinhoitohuoneen ikkunan kautta ja teki aika kivoja varjoja seinälle. Masters tuoli toistuu seinässä ja värit vastakkaisena.



IMG_1224.jpg



IMG_1226.jpg



Torstaina kävimme isossa marketissa viikonlopun ostoksia tekemässä. Silloin tällöin on pakko suunnata isompaan kauppaan hakemaan joitain tiettyjä juttuja, mitä ei omasta lähikaupasta saa. Ja tämäkös sitten herätti ajatuksia.



Me hankimme suurimman osan ruuasta ja perustarvikkeista oman kylän tavallisesta ruokakaupasta. Se ei ole ihan pieni lähikauppa vaan sellainen keskikokoinen tavallinen ruokakauppa. Valikoima siellä on kuitenkin ärsyttävän suppea ja joitain perusjuttuja jopa puuttuu. Päiväykset pitää aina katsoa tarkkaan, ettei osta heti vanhenevaa ruokaa. Ne on ne huonot puolet. Vaikka on siellä helppo asioida kun tietää tasan tarkkaan mitä haetaan mistäkin hyllystä.



Koska käymme vain pari kertaa kuussa isommassa marketissa, ei niitä oikein opi tuntemaan. Siinä on sitten oma haasteensa etsiä ne tarvitsemansa tuotteet. Sitten toinen haaste on valita kaiken sen tarjonnan seasta ne itselle sopivimmat jutut. Se on kyllä oikeastaan ihan naurettavaa. Tarvitseeko ihan oikeasti esimerkiksi niitä leikkeleitä olla sataa erilaista lajiketta ja ketsuppeja kahtakymmentä?



IMG_1203.jpg



Sitten kun suuntaat vauvatarvikkeiden osastolle, vaippapakettivuoret melkein kaatuvat päälle ja erilaiset sosepurkit vilistävät silmissä. Huh.



IMG_1198.jpg



Valikoimaa on ihan hurjasti, mutta onhan se ihan kiva että niitä erikoisempiakin tuotteita on saatavilla. On mukava löytää jokin uusi luottotuote, mutta ärsyttävää kun se pitää aina hakea eri kaupasta.



IMG_1190.jpg



By the way, ostin tätä Methodin greipin tuoksuista puhdistusainetta ja olen ihan koukussa siihen. Niin, löysin tämän sellaisen ison valikoiman kaupasta :)



IMG_1193.jpg



Ainakin meidän perheessä pestään paljon pyykkiä ja silloin kannattaisi ostaa kerralla isoja paketteja pesuaineita. Aineita kyllä löytyy pienestäkin kaupasta, mutta ei ehkä juuri sitä mitä haluaisin tai ainakin se on pienessä laatikossa. Silloin tekisi mieli taas mennä isoon kauppaan.



IMG_1186.jpg



Valikoima ei ehkä olekaan se tärkein loppujen lopuksi kauppaa valitessa, vaan laadukkaat ja tuoreet tuotteet. On nimittäin paljon mukavampi ostaa vastapaistettuja leipiä kuin viikon jo pussissa olleita. Liha olisi hyvä ottaa tiskistä tai valita vaikka läheltä tulleista tuotteista eikä tyhjiöpakatusta tuotteesta tai pakasteesta. Parasta olisi, jos vieläpä hedelmä ja kasvisosasto olisi monipuolinen ja kattava. Ja kaupan pitäisi olla vielä lähelläkin.



IMG_1175.jpg



Liekkö tässä tekstissä ollut päätä tai häntää vai herättikö muissa ajatuksia?



No, minä jään tänne unelmoimaan siitä täydellisestä lähikaupasta. Mutta ehkä myös suuntaan tänään yhteen sisustuskauppaan yhden kupongin kera :)

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit ♥