Joulun rauhaa ja maailman paras rosolli

sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Kuten arvelinkin, joulumieli löytyi kun koti oli siistitty. Ja se joulumieli vaan paranee tämän maailman parhaan hedelmäisen rosollin myötä. Jos jollain on vielä rosollit tekemättä, suosittelen erittäin lämpimästi tätä ohjetta. Reseptin salaisuus lienee tuo mausteinen kastike, joka antaa myös upean värin. En voisi kuvitella joulua ilman tätä rosollia :)




Tässä siis resepti:

3-4 keitettyä porkkanaa
4-5 etikkapunajuurta
2 suolakurkkua
2 päärynää
2 omenaa
½ purjoa
ripaus yrttisuolaa ja valkopippuria

Leikkaa ainekset kuutioiksi ja sekoita

Kastike:

2 punajuurta + ½ sipulia
- hienonna soseeksi, jonka jälkeen lisää seuraavat
½ sitruunan mehu
1 kynsi valkosipulia
2 rkl sokeria
1 tl yrttisuolaa
1 rkl sinappia
½ tl mustapippuria

Lisää ohuena nauhana 2 dl öljyä. Ja viimeisenä 1 dl kermaviiliä.

Itse teen tuon kastikkeen sauvasekoittimella. Kastikkeesta tehdään sileää.

Ehkä palailen vielä ennen aattoa muutamien jouluisten kuvien myötä, mutta saa nähdä. Jos nyt suklaan syönniltä ja rentoiluilta ehdin :) Toki oikeasti vielä huomenna jatkuu kokkailut porkkana- ja lanttulaatikon osalta. Mutta joulu on jo täällä :) Ihania joulunaluspäiviä kaikille :)

8 kommenttia

  1. Ai että sinä teit tuota herkkua..ihan tulee vesi kielelle. Ihanaa Joulun aikaa <3

    VastaaPoista
  2. Ihanaa joulunaikaa Kotimetsään <3

    VastaaPoista
  3. Bongasin vasta tämän reseptin etsiessäni jotain uutta rosolliin. Tuota kastiketta jäin miettimään, siis punajuuri? Etikka? Raaka? Keitetty? Vai millainen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa kun löysit tänne ja niin lämpimästi suosittelen kokeilemaan!

      Käytän siis tähän sellaisia punajuuria, jotka kauhotaan kaupassa isosta säiliöstä ja punnitaan. Onko ne nyt sitten etikkapunajuuria. Saman asian ajaa säilykepunajuuret. Eli ne ovat valmiita soseutettavaksi :)

      Poista
    2. Kiitos :) Testaan tämän ehdottomasti.

      Poista
  4. Sekoitetaanko kastike rosollin joukkoon valmiiksi vai tarjoillaan erikseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kastike tarjoillaan erikseen. Säilyy paremmin ja jokainen voi annostella sopivan määrän. Kastike on kyllä parasta tässä rosollissa. Ja itse rosolliin laitan aina reilusti punajuurta, varmaan vähän enemmän kuin ohjeessa :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit ♥