Laattaa vai laminaattia?

tiistai 8. lokakuuta 2013
Laajennuksen lattia on vielä täysi mysteeri enkä ole vieläkään päässyt tutustumaan rautakaupan vaihtoehtoihin. Ajattelin tehdä tämän postauksen ennen kuin löydän oman suosikkini, jos teiltä vaikka tulisi hyviä vinkkejä! Eli KAIKKI mielipiteet, kokemukset ja ehdotukset nyt tänne! Keskustelua lattioista kiitos :)

Swedish apartment 23 Exceptional Attic Duplex for an Idyllic Lifestyle in Gothenburg, Sweden
http://freshome.com/

Lähtökohta on se, että talossamme jo oleva tammiparketti ei tule jatkumaan pidemmälle. Syitä ovat sen kellastuminen ja naarmuuntuminen. Meidän lattia on oikeasti tosi pahoilla naarmuilla koiran kynsistä ja jossain vaiheessa lattia on hiottava. Mutta tuskin vielä pariin vuoteen. Hiomisen yhteydessä lattian voisi sitten sävyttää vaaleammaksi tai maalata valkoiseksi. Mutta nyt se on ja pysyy tammen värisenä.
Kysymys sitten kuuluukin, mikä olisi paras jatko tammiparketille. Lattia tulee vaihtumaan oviaukon kohdalla, joten lattialaadun vaihtuminen ei pitäisi olla hankala juttu. Ja lattialämmitys tulee luonnollisesti jatkumaan myös uudelle puolelle.

Alunperin haaveilin valkoisesta laattalattiasta. Se olisi kestävä ja kaunis. Sittemmin olen alkanut miettimään laattalattian saumoja. Miten ne pysyvät vaaleina? Ja toinen mieltä askarruttava seikka on sen kovuus ja liukkaus. Lähinnä lapsia ajatellen.

Lovely Interior Very Stylish and Modern Apartment in Poland Integrating a Sophisticated Lighting System
http://freshome.com/
Cello-laminaatit / K-rauta

Nyt olen alkanut miettimään pikkuhiljaa erilaisia laminaatteja. Ne olisivat edullisempia ja niitä taitaa olla nykyään monenlaisia. Valkoinen tai lähes valkoinen lattia on varmaan se todennäköisin vaihtoehto, mutta myös vaaleanharmaa on alkanut kiehtomaan. 

Parketti Tammi Rustic Silver, harjattu, öljyvahattu, harmaa, TBW116458522452200, 1
netrauta.fi

Mitä te laittaisitte? Mitä ajatuksia teille tulee mieleen? Ja kaikki kokemukset ovat tervetulleita. Mitä kannattaa ottaa huomioon? Itse en ole koskaan aiemmin valinnut lattiaa.

7 kommenttia

 1. Unohda laatta :D minä asun vuokralla ja yksi syy siihen, miksi ihastuin juuri tähän asuntoon aikanaan oli eteisen ja keittiön kattava tumma laattalattia. Minulla kun on pieni lapsi, ajattelin sen pysyvän kätevästi puhtaana, olisi helppo siivota ja sillein. VIRHE. Tosi vaikea putsata ja ottaa kiinni kyllä ihan kaikki lika, tosi raivostuttavaa! Miten sitä toivoisi olohuoneen laminaatin jatkuvan eteiseen ja keittiöönkin :/

  Emt. Ehkä mulla on vain jotenkin huonoa tuo laatta. Tommoista ihan snadisti röpelöistä, vältä ainakin sitä.
  Saumat on pysynyt ihan hyvässä hapessa, mutta ehkä se kontrasti vaaleista saumoista tummaan laattaan tekee vain ko. efektin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä on myös mun yksi ystävä ajanut takaa, että heidänkin laattalattiaan tarttuu lika. Ja sitten toisaalta myös kiiltävässä laatassa näkyy kaikki.. Että ehkä se laatta unohdetaankin! :) Kiitos kommentistasi!

   Poista
 2. Minä ottaisin tuon alimman kuvan harmaan laminaatin:)

  VastaaPoista
 3. Vaalea laminaatti on ihana! Tässä meidän lattia, jos haluat käydä kurkkaamassa (meidän lattiaan ei ole tullut vielä yhtäkään jälkeä, vaikka 3 lasta pitävät huolen siitä, ettei meno ole liian rauhallista, hih): http://valkoinensoihtu.blogspot.fi/2013/09/lattia.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvältä näyttää teidän lattia! Tuo olisikin sopiva jos ei halua liian valkoista ja kiiltävää. Täytyy pitää mielessä! Kiitos!

   Poista

Kiitos kun kommentoit ♥