Kuvaongelmista

lauantai 26. lokakuuta 2013Testikuva ei ole mikään hyvä, mutta tässä näkyy hyvin JPEG (ylempi) ja PNG (alempi) kuvan ero. Bloggaajat ainakin ovat jo varmaan kaikki törmänneet tähän bloggerin kuvaongelmaan, jossa kuvat muuttuvat rakeisiksi. Ongelman voi välttää muuttamalla png-muotoon. Voi kunpa tämä ei ole pysyvä ongelma, sillä png-muotoon muuttaminen on yksi vaihe kuvan käsittelyssä lisää. Teen näitä postauksia yleensä miehen työkoneella, johon ei voi asentaa Canonin omaa kuvankäsittelyohjelmaa. Joten en voi käyttää raw-kuvia. 

Tänään olen muutenkin testaillut kameran eri asetuksia ja todennut että mulla olisi paljon paljon opittavaa. Ja todennut myös sen, että taitaa olla aika ottaa lisäsalama taas jatkuvaan käyttöön. On niin pimeää. Harjoitukset jatkuu. Ja olen myös todennut sen, että nälkä kasvaa syödessä. Tekisi mieli panostaa uuteen kameraan tai ainakin todella hyvään objektiiviin. Mutta taidetaan nyt mennä näillä eväillä mitä on. Mukavaa viikonloppua! Minulla se menee töiden parissa.

8 kommenttia

 1. Kokeilin eilen ladata jpeg-kuvan ja näkyi normaalisti, ei ainakaan niin rakeinen ollut mitä aikaisemmin. Arvaa vaan, kuinka itsekin olen haaveillut uudesta kamerasta... mutta ehkä on tosiaan ihan hyvä oppia tästä nykyisestä ensin perusasiat ;D Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei. Olisikohan sitten parannusta luvassa? Uusi kamera olisi kyllä huippua, mutta taitaa olla vain opiskelun paikka :)

   Poista
 2. Enpäs oleajatellut rakeisuutta, olen luullut vian olevan uudessa pikkukamerassani ja siinä etten osaa käyttää sitä... Valokuvaus on kyllä harrastus joka vie mnnessään, myös rahat, sillä hyvät välineet maksavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Ne todellakin maksavat. Itselleni täytyisi olla kyllä hyvä peruste sille, että menisin uuden kameran ostamaan..

   Poista
 3. Kiitos tästä havainnollistamisesta, olenkin harmitellut rakeisuutta ja tosiaan lukenut png-mahdollisuudesta..pitää testailla :)

  VastaaPoista
 4. Enpä ole ajatellutkaan, että ongelma voisi olla kuvan muodossa! Kiitos tästä vinkistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siinä se ongelma näyttäisi olevan. Ollos hyvä! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit ♥