Laajennusprojekti on alkanut!

torstai 3. lokakuuta 2013
On se vaan niin mukavaa nähdä töiden starttaavan kun on ensin suunniteltu, mietitty, pähkäilty, soiteltu, odoteltu ja taas odoteltu. Nyt viimein hommat on käynnistynyt ja ne rullaavat omaa vauhtia eteenpäin. Me odotamme valmista, jota pitäisi tulla helmikuun loppuun mennessä. Joo ei tule jouluksi valmista niinkuin olin toivonut, mutta näillä mennään! 

Suunnitelma on hyvin yksinkertainen. Asuinneliöitä tulee lisää 30. Se voi kuulostaa pieneltä ja joku varmaan miettii kannattaako sellainen. No meille se ainakin kannattaa, sillä sen jälkeen meillä on noin 150 neliötä ja makuuhuoneita riittävästi. Kiinteistönvälittäjän mukaan laajennus kannattaa ja toisaalta suurin hyöty on juuri se lisätila. Uuden talon rakentaminen olisi tullut vielä kalliimmaksi kuin nykyinen talo + laajennus eikä myynnistä löydy meitä miellyttävää tai budjettiin sopivaa. Ja yksi tärkeimmistä seikoista, tästä asuinpaikasta on tullut meille hyvin rakas! Ja me elämme tässä hetkessä.
 

 Tässä on pohjakuva, josta näette laajennuksen. Vanha osa on merkitty harmaaksi. Kun laajennus on valmis, on meillä mukavan kokoinen master bedroom ja lisää oleskelutilaa. Siihen käyttöön uskoisin laajennuksen ensimmäisenä menevän. Muut talon huoneet ovat sitten yhteinen lastenhuone, työhuone sekä erillinen vierashuone (sekä pukeutumishuone). Sitten kun lapset kasvavat ja alkavat vaatia omia huoneita, on neliöissä varaa jakaa huoneet kaikille. Ei sitä tiedä asutaanko täällä vielä esimerkiksi viisi vuotta vai koko loppuelämämme. Mutta kun nyt eletään tätä hetkeä :)


Vaikka rakennustyöt ovat avaimet käteen -periaatteella, pitäähän meidän toki miettiä pintaratkaisuja. Ja niitä tulen kyllä pohtimaan täällä blogissa. Esimerkiksi lattian valinta on vielä täysin auki. Tai no se tiedetään, että tammiparketti ei tule jatkumaan tämän pidemmälle. Liian pehmeä lattia meidän kulutukseen :) Pitäisi käydä rautakaupassa jo vähän tutustumassa, että mitä sitä on tarjolla :)
Tarkoitus on tietenkin saada laajennuksesta mahdollisimman luonnollinen jatkumo talolle, eikä eriparia oleva lisäsiipi. Tästä syystä pitää miettiä tarkkaan pintaratkaisuja ja sitä mikä yhdistää nämä kaksi osaa toisiinsa. 


Perustukset on siis tehty ja seuraavana vuorossa pohjatyöt. En malta odottaa! :)
Eikä lapset malta odottaa talvea. Tänä talvena näiltä tasangoilta löytyy kunnon mäki pihasta!

2 kommenttia

  1. Onnea projektiin, kyllä nekin neliöt tuo lisää tilaa. Ja jos ei riitä niin eikun muutaman vuoden päästä laajennusta:) Mites se teidän kaunis ja upea terassi, tuleeko se johonkin.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit ♥