Huutokaupasta ja kirpputorilta

tiistai 9. heinäkuuta 2013Olettekos käyneet huutokaupoissa? Minä kävin pitkästä aikaa ja kotiintuomisena oli maljakko. Huutokaupat ovat kiehtovia. Niistä voi tehdä todellisia löytöjä ja huutokaupassa leijailee tietynlainen jännittynyt mutta mukava ilmapiiri. Itse olen käynyt vain sellaisissa tyypillisissä kuolinpesäirtaimiston huutokaupoissa, jossa kaupataan sekalaista tavaraa ja lähes aina seassa on suomalaista designlasia tai muuta keräilytavaraa. Ja paikka on yleensä jokin vanha työväentalo, jossa tavarat ovat esillä näyttämöllä ja saliin on aseteltu penkkirivejä. Huutokaupoissa itseäni kiinnostaa eniten pienet ja edulliset tavarat, joissa on jotain erikoista. Jotain sellaista mitä ei löydä kaupasta.

Kotiin tuli siis musta lasinen maljakko, joka on ehkä Riihimäen lasin tuotantoa vuosilta 1959-66 ja Aimo Okkolinin suunnittelema. Tämä on vain minun tuntuma asiasta googlettelun perusteella (!), sillä löysin kaksi muuta hyvin samankaltaista mutta eri mallista maljakkoa, jotka varmasti ovat kyseisen muotoilijan käsialaa. Lasissa on mattamainen pinta ja valoa vasten tarkasteltuna lasi näyttäytyy sinisen sävyssä. 

Tämä kyseinen huutokauppakäynti ei kuitenkaan ollut sieltä parhaimmasta päästä, sillä väkeä oli hyvin vähän ja sen myötä kauppias vähän pihillä tuulella.. Ja väitti osaa tavaroista täysin käyttämättömiksi ja oli vähän väärillä jäljillä parissa muussakin asiassa.. Joten ei paras kokemus mutta taidanpa taas käydä uudestaan jossain toisessa huutokaupassa.

Myös taulukollaasi lipaston yllä on saanut uuden muodon. Viimeksi siinä oli krominen riippuvalaisin (klik), mutta se asetelma ei oikein toiminut tällaisen ohikulkupaikan kohdalla. Suoraan edestä katsottuna se oli kiva, mutta tuota seinää ei tule katseltua muuten kuin ohi kulkiessa :) Nyt on parempi, tykkään. Mutta sopiiko tuo Pentikin valaisin enää tuohon? Menee niin lähelle tuota yhtä kuvakehystä.

Kävin myös viemässä vanhoja tavaroita kirpputorille, jolloin mukaani tarttui lapsille pari pikku kirjaa ja tuollainen söpö pieni ruskea lasipullo. Nyt on paikka niille pienille yksittäisille kukille, joita tytöt aina joskus tuovat minulle ulkoa ♥

8 kommenttia

 1. Huutokaupoissa ei ole tullutkaan käytyä. Pitääpä laittaa korvan taakke. Kivan maljakon huusit :) Kauhea polte olis päästä pääkaupunkiseudulta maalaiskirppiksille. Niistä tekee varmasti parhaat löydöt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti käydä! Itse pitäisi käydä enemmän kirppareilla. Niin, pienten paikkojen kirpputoreilla ei käy niin montaa innokasta löytöjen etsijää.. :)

   Poista
 2. Olen käynyt huutokaupoissa, mutta kauan aikaa sitten....pitäisikin taas käydä...:)

  VastaaPoista
 3. En ole koskaan käynyt. En tiedä miksen. Vois vaikka joskus pistäytyäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Viikonlopun lehdissä niitä mainoksia pidettävistä huutokaupoista yleensä on.

   Poista
 4. Kaunis asetelma ja neilikat piristävät ihanasti pöydällä! Huutokaupassa en ole käynyt mutta kirppiksiä kyllä kolunnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään itsekin. Kyllä se vaihtelu virkistää! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit ♥