Kodinhoitohuoneen raikastus

torstai 18. heinäkuuta 2013


Jokin aika sitten kodinhoitohuone koki pienoisen muodonmuutoksen. Suunnitelmia oli tehty jo aiemminkin, mutta kaikki käynnistyi siitä kun taloon tuli kuivausrumpu. Samalla siinä sitten uusittiin työtaso ruskeasta valkoiseen ja järjesteltiin kalusteet uudestaan. Kuivausrummun sijoittaminen ei ollut mikään helpoin juttu, sillä se vei syvyyssuunnassa enemmän tilaa kuin saman merkin pesukone ja lisäksi suositus on jättää reilusti tilaa rummun taakse. Päädyimme lopulta tekemään tornin ja se onkin ollut ihan hyvä. Pyykkien siirtäminen vain olisi helpompaa jos koneet olisivat vierekkäin. 
No, tarvinneeko tuota pyykinpesua tämän helpommaksi kuitenkaan tehdä sillä onhan tuo kuivausrumpu lapsiperheen armahtaja..! On se vaan niin hyvä. Pyykit ovat lyhyessä ajassa kuivia, pehmeitä ja sileitä. Ja tätä etua en edes tiennyt ennen kuivausrummun omistamista: vaatteista lähtee rummussa aivan hirveä määrä nukkaa ja pölyä joka ikinen kuivauskerta! Siis se sama pöly ja nukka on ennen leijaillut täällä talossa. Nyt vaan kerään sen joka kerta suodattimesta roskakoriin. Ja kyllä se näkyy erityisesti kodinhoitohuoneessa, kylpyhuoneessa ja vaatehuoneessa: pölyä ei keräänny niin paljon nurkkiin ja tasoille. En ole huomannut vaatteiden kutistumista tai haalistumista. Arat vaatteet kuivaan kuitenkin edelleen telineellä. 

Koska pyykkien kuivuminen nopeutui niin paljon, emme myöskään tarvitse enää montaa likaisen pyykin koria. Ennen niitä oli kolme (ja melkein aina kaikki täynnä) ja nyt niitä on vain yksi :) Samalla siis kodarista hävisi yksi korkea kaappi ja toinen siirtyi toiselle seinälle, tuohon kuivaustelineen viereen. Työtasoa on nyt enemmän ja myös lattiatilaa. Tuohon tason alle sopii iso kori kierrätykseen meneville lehdille ja kenkiä. Kodinhoitohuone on meille yleisempi kulkureitti kuin pääovi.. Niin paha tapa josta pitäisi opetella pois. Sillä kodinhoitohuoneesta mennään myös kylppäriin ja aina silloin hiekka tuossa lattialla ärsyttää ja pahasti.

Vaikka muutokset olivat pieniä on niillä ollut iso vaikutus. Toimivuuden parantelu siis kannatti! :)

16 kommenttia

 1. Kaunis kodinhoitohuone!
  Kelpaa tuolla pyykätä...:)

  VastaaPoista
 2. Noin avara ja valoisa kodari suorastaan houkuttelee pyykkihuoltoon :) Ja kuivausrumpu on varmasti kätevä!

  VastaaPoista
 3. Onnistunut raikastus, näyttää ihanan freesiltä. Tuolla olis ilo pestä pyykkiä. :)

  VastaaPoista
 4. Meillä aikanaan kun mies oli muuttamassa mun luo asumaan sillä oli vain yksi ehto. Se, että sen kuivausrumpu muuttaa myös meille. No niin muutti mies ja sen kuivausrumpu! Enkä kummastakaan halua ikinä luopua. Paitsi kuivausrumpu on jo kerran pitänyt vaihtaa nuorempaan, heh:) Meillä myös pesutorni, ja mun mielestä hyvin toimiva.
  Ihanan raikas kodinhoitohuone teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No hyvä että kuivausrumpu on mennyt vaihtoon, ei se toinen :)

   Poista
 5. Ihanan valoisaa <3 Kauniita yksityiskohtia!

  VastaaPoista
 6. Niin viihtyisän näköinen kodari, että raaskiiko tuolta poistukaan? Hieno muutos raikkaampaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä raskii :) Mutta nyt täytyy kyllä mennä taas pyykkihuoltoa suorittamaan :)

   Poista
 7. Hei, mistä tuo pikkuinen valkoinen seinähylly onkaan?
  Ihana kodari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Hylly on Ikean kylpyhuonemallistosta. Se pyöri meillä tarpeettomana joten maalasin sen valkoiseksi ja niin se päätyi tuohon :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit ♥