Apua! :)

maanantai 9. huhtikuuta 2012
Auttakaapa tätä amatöörisisustelijaa. Ostin maton, harmaan nukkamaton. Se on ihana, MUTTA välillä se näyttää vähän siniharmaalta. Eikä se ollut niin hyvä kuin olin mielessäni kuvitellut. Varmaan kahdesta syystä; parketin väristä ja siitä että sohva on luonnonvalkoinen. Jotenkin se väliaikaisesti olohuoneessa ollut valkoinen matto sitoi paremmin yhteen nämä huonekalut. Tämä harmaa ei nyt toiminutkaan niin hyvin kuin toivoin. Ajattelin siis vielä käydä katselemassa värivaihtoehtoja, jos tämän vielä vaihtaisi. Oikeastaan ainoa vaihtoehto on sitten täysin valkoinen tai jos löytyy hyvä luonnonvalkoinen. 

Onko valkoisen nukkamaton ostaminen täysin hullua? Tällä kohtaa se ei olisi millään kulkureitillä. Meillä on kokemusta luonnonvalkoisista nukkamatoista ja niiden kanssa ollaan pärjätty hienosti, vaikka on koira ja lapsia. 

Vai pidänkö tämän?
Ja pahoittelut: taas kuva olohuoneesta ;)
Matto on Carpet Syväsen Sara -matto. Kuvassa ei näy se sinisen sävy..

Ja toinen asia mihin tarvitsen teidän kokemuksianne. Ikean sohvat. Ainakin Ikean nettisivuilla sohvat näyttää niin täydellisiltä, mutta onko ne sitä käytännössä? Lähinnä olen siis ajatellut joko Ektorp tai Kivik -sohvaa. Netin keskustelupalstoilta olen lukenut niistä tosi paljon hyviä käyttökokemuksia, mutta eniten mietityttää ovatko ne sitten aina rytyssä? Nykyisessä sohvassa minua tökkii luonnonvalkoinen väri ja 6 vuoden aikana se on painunut eniten istutuilta kohdilta.

Ektorp

Kivik

Se on vielä päättämättä olisiko uusi sohva edelleen divaanilla vai ilman. Väri olisi varmastikin valkoinen ja näitä Ikean sohvien päällisiähän voi pestä ja valkoisia valkaista tarvittaessa. Nykyisessäkin sohvassa on pestävät päälliset. Muuten en valkoista sohvaa ottaisi!

p.s. Tuo mattokin saattaisi näyttää kivemmalta kun olis sohvakin valkoinen :)

Eli mitä teen maton kanssa? Ja mitä mieltä olette näistä sohvavaihtoehdoista?

16 kommenttia

  1. Minä mielipiteineni laitan oman korteni kekoon. Korostettakoon, että kyse on vain omista ajatuksista, eikä yksikään ajatus ole mielestäni ehdoton oikea.

    Ensinnäkin aloitan ihan vitivalkoisesta väristä. Vaikka sitä erehtyisi ajattelemaan, ettei valkoisten tekstiilien läheisyydessä olisi välitöntä kulkua tai kosketusta, jaksaa niiden likaantuminen yllättää kerta toisensa jälkeen. Niitä on aivan mahdotonta pitää puhtaana ilman jatkuvaa pesua! Jo hengittäminen valkoisen sohvan tai maton suuntaan tuntuu likaavan ne. Argh!

    Mitä tulee sohvaan, meidän käytössämme on ollut useamman kuukauden Ikean Ektorp 2-istuttavana. Tyynyjen paikkaa vaihtelemalla, kääntelemällä ja möyhimällä sohva on pitänyt toistaiseksi muotonsa hyvin. Löhösohvaa siitä ei kuitenkaan saa tekemälläkään, sillä istuinsyvyys on jotenkin kovin pieni. Minun edellinen sohva oli samaa kokoluokkaa, mitä tuo teidän nykyinen, ja se oli täydellinen löllimissohva. Harmittaa, että siitä joutui liian pienen olohuoneen vuoksi luopumaan. En siis heti ensimmäisenä ylistäisi Ektorpia. Se on kaunis, mutta ei välttämättä kovin käytännöllinen, etenkään valkoisena. Kunniamaininta kuitenkin irrotettaville ja pestäville päällisille. Suosittelen ehdottomasti koeistumaan kyseiset sohvat, jotta löydätte teidän pepuille sopivimman! :)

    Ja sitten vielä mattoasiaan. Jos haaveilet valkoisesta nukkamatosta, ota mahdollisimman ohutnukkainen, ja mielellään hieman liukas/kiiltävänukkainen. Mitä paksumpaa ja "matampaa" nukkaa, sitä nopeampaa matto likaantuu. Tämä siis oma kokemukseni.

    Minä itse pidän ihan hirmuisesti teidän sohvasta väreineen. Itse lähtisin ehkä etsimään nukkamattoa, joka toistaisi sohvan sävyä. Näin ollen sohva sitoutuisi kokonaisuuteen, eikä erottuisi ainoana luonnonvalkoisena elementtinä. Olohuonettasi katsoessani mieleen nousi ensimmäisenä tämä matto; http://www.ellos.fi/d/Koti-Matot-Ryijymatot/_/N-1z141wcZ1z141o7?Nr=246916. Mitä itse pidät?

    Joka tapauksessa minkä valinnan koskaan teetkään maton tai sohvan suhteen, voisin veikata kokonaisuudesta tulevan kaunis. Tsemppiä valintoihin, toivottavasti tästä romaanista oli jotain apua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau! Kiitos Janika tästä paneutumisesta :) Ihana vastaus! :)
      Minä taas olen kokenut valkoisen yllättävän helpoksi. Muistelen, että itse olen joskus tuosta valkoisesta puhunut että ei meille, liikaa työtä. Nyt kuitenkin tuota valkoista on tullut vähän joka paikkaan ja olenkin todennut sen ihan käyttökelpoiseksi väriksi - toisin sanoen, olen valmis pesemään! :)

      Olen muuten jostain muualtakin lukenut tuosta Ektorpin istuinsyvyydestä. Kiitos kun vielä muistutit siitä, sillä jos se vaikuttaa löhöilyominaisuuksiin vaikuttaa se myös meidän ostopäätökseen! Ja joo tottahan me mennään Ikeaan sohville makoilemaan pariksi tunniksi, jotta saa tuntumaa :) Valkoisesta väristä en vaan taida luopua.. ehkä.. :)

      Maton tulevaan väriin en edelleenkään osaa sanoa mitään, mutta olen jo päättänyt että vaihtoon menee tuo harmaa. Se on kaunis matto ja hyvä harmaa, mutta se siniharmaa sävy on liikaa! Tuohon ehdottamaasi mattoon en lähde ihan siitä syystä, että haluan yksivärisen. Ja jos noihin sävyihin lähtisin, meiltä löytyy jo tummanruskeat matot.

      Mutta siis KIITOS! Oli apua!

      Poista
    2. Niin ja se piti vielä mainita, että pidän kyllä meidän sohvasta muuten, mutta kun se on jo aikansa meillä elänyt :)

      Poista
  2. Minusta tuo näyttää hyvältä:). Meillä lähti juuri ektorpin valkoinen päällinen pesuun kun joku pieni 2 vee päätti kantaa limukat olohuoneeseen ja kaataa siihen sohvalle, että onhan siinä homma pestä sitten kun sotkeutuvat. Tykkään kyllä muutoin ainakin tuosta yhden istuttavasta ektorpista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, on se ihan hyvä tuo matto. MUTTA kun se vaan näyttää livenä siniharmaalta! Siitä ei taida päästä mihinkään.. Eli palautukseen tai vaihtoon meni! :)

      Poista
    2. Kylläpä se niin on , että kannattaa vaihtaa jos yhtään tuntuu omaan silmään ettei se matto istu ympäristöönsä!!

      Poista
  3. Nyt voin puhua vain omasta puolestani, meillä on tuo Kivik ollut kaksi vuotta käytössä (juuri tuo sama kuin kuvassa väriä myöten). Ja tää on kyllä aivan mainio! Etsittiin pitkään silloin divaanisohvaa, jossa divaaniosaan mahtuu kaksi ihmistä vierekkäin ja tää on kyllä vastannut odotuksia. :) Onhan näissä valkoisissa päällisissä peseminen, mutta siihen toki varautuu jo valkoista sohvaa ostaessa.

    Matto on mun silmään kyllä hyvännäköinen ja varmaan tosiaan olisi vieläkin ihanampi puhtaanvalkoisen sohvan kaverina. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kuulla, että Kivik on kestänyt teillä jo pari vuotta! On varmasti siis hyvin potentiaalinen ehdokas meillekin. Täytyyhän sitä vielä mennä testailemaan. Ja tämä sohvakuumehan ei ole ensimmäistä kertaa kylässä, joten en edes tiedä ollaanko juuri nyt hankkimassa sohvaa! Täytyy vaan jostain taas aloittaa tämä pähkäily :)

      Kuvaa kun katsoo niin matto on hyvä ja tosiaan parempi valkoisen sohvan kanssa, mutta kun livenä on siniharmaa niin ei voi mitään..

      Poista
  4. Kauniilta teidän olohuone näyttää tuollaisenaankin, mutta jos mattoasialle jotain pitäisi tehdä, niin itse lähtisin etsimään ruskeanharmaata mattoa. Sellaisia hyvänvärisiä on hankalaa löytää, mutta itse onnistuin löytämään loistavanvärisen nukkamaton Ellokselta! :) Ei ole yhtään tunkkaisen harmaa, muttei vivahda yhtään siniseenkään.. Mulla ei taida nyt kyllä olla blogissa yhtään kuvaa siitä :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Puhuinkin ystäväni kanssa tänään tuosta väristä tai sellaisesta beigen ja harmaan sekoituksesta, se vois kyllä toimia! Oon nyt alottanu tämän mattopähkäilyn kokonaan alusta, kaikki ehdotukset tervetulleita. Jos tässä pari päivää asiaa mielessä pyörittelee, niin eiköhän se oikea sieltä vastaan tule.. toivottavasti! :)

      Poista
  5. Sulla on kyllä niin kaunis olohuone! <3

    Mä oon ymmärtänyt, että Ektorp menettää muotonsa aika nopeasti ja muuttuu rynttylyntyksi (lue: ei-tukevaksi :D). Ystävälläni on ollut Kivik nyt jo lähemmäs vuoden, eikä se ole mennyt miksikään. Ulkonäöllisestihän se on hieman virtaviivaisempi kuin Ektorp, mutta jos nyt lähtisin itse ostamaan uutta sohvaa, ottaisin mielummin Kivikin. (Olen nimittän itsekin pallotellut näiden kahden välillä..)

    Teidän sohvan väri on ehkä nyt se, mikä eniten kiistelee tuon siniseen taittuvan maton kanssa, joten mä lähtisin muuttamaan niiden suhdetta; toisen värinen sohva tai toisen värinen matto. Meillä on valkoinen VM Carpetin nukkamatto, eikä se ole ottanut minkäänlaista likaa itseensä, vaikka mulla on kurapekkakoira ja kurapekkapoikaystävä. :D

    Mä olen aina lähtenyt siitä, että vaikka tykkäänkin vaaleasta sisustuksesta, kodissa täytyy silti pystyä elämään. En jaksa varoa jokaista tahraa ja likaantumisen mahdollisuutta, eikä ainakaan tämän maton kanssa moiseen ole ollut tarvettakaan. Joten mä suosittelen ihan rohkeasti kokeilemaan laadukasta valkoista nukkamattoa! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Janina <3

      Sitä minä pelkäänkin siinä Ektorpissa, mut toisaalta oon kuullu paljon hyvääkin. Kivik olisi kyllä varmaan turvallisempi vaihtoehto. Ehkä :)
      Mutta tämä sohvan pähkäily saa jatkua, sillä tällä sohvan vaihdolla ei ole mikään kiire! Saa nähdä minkä verran nykyinen sohva saa vielä elinaikaa! :)

      Minä kuulun myös siihen joukkoon, joka ei stressaa valkoisesta sisustuksesta! Ne on pestäviä ja sillä selvä. Ihan "muutamat" puklut on valkoiset kalusteet ja tekstiilit saanut päällensä ja aina niistä on selvitty pesulla :) Ja elämisen jäljet saa vuosien varrella näkyäkin, kaikki se on vain tavaraa..

      Poista
  6. Meillä on kohta kolme vuotta ollut käytössä Ektorpin kulmasohva vuodeominaisuuksilla. Hyvin on pitänyt ryhtinsä, istuinosa on tosiaan hieman lyhyt mutta kulmasohvassa kun voi olla vähän miten päin tahansa niin ei ole haitannut menoa. Selkätyynyt ovat pitäneet ryhtinsä jopa paremmin kuin aikaisempi Natuzzin sohva (!!) joka nyt viettää eläkepäiviä koirahuoneessa :-) Sohvan päällistä en ole pessyt, värinä on nimittäin vaalea beige mutta kun käytössä on myös Ektorpin divaani valkoisena niin sitä on joutunut pesemään. Valkoinen puhdistuu todella hyvin pesussa, raivostuttavinta taitaa olla tuon päällisen silittäminen :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tästä! Ei voi päätellä muuta, kuin että esim Ektorp on ainakin rungoltaan laadukasta tavaraa sillä tuntuu monet kalliit sohvat menettävän ryhtinsä ennen sitä! Tuosta silittämisestä en oikein innostu, en nimittäin pidä siitä puuhasta juurikaan..! ;)

      Tuo istuinsyvyys onkin ilmeisesti vain omasta mausta kiinni. Eilen pääsin istahtamaan Ektorpiin :) ja istuinsyvyys oli minusta ihan hyvä. Divaanimallissa juuri se divaani taas näytti tosi kapealta, kun vertaa meidän nykyiseen divaaniin.

      Poista
  7. Hei vieläkö joku tätä kohtaa lukee :)

    Minäkin olen tuosta Kivikistä kiinnostunut... mietin vain imurointia. Mahtuuko imurin suulake sohvan alle, vaikuttaa niin matalalta kuvissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No minä ainakin luen :)
      Tuota en ole tullut edes ajatelleeksi. Mutta toisaalta koko sohva-asia on nyt jäänyt taka-alalle. Oli kyllä tosi kiva kuulla muilta kokemuksia, sai ihan uutta perspektiiviä näihin ikean sohviin. Täytyypä katsoa korkeutta kun seuraavan kerran ikeassa käyn..! :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit ♥