Tuunauksia ja tekeleitä

sunnuntai 11. maaliskuuta 2012
Aina silloin tällöin kun inspiraatio iskee, syntyy meidän kotiin jotain pientä käsin tehtyä :)
Joskus ompelen jotain, maalailen, tuunailen tai taiteilen.. Käsillä tekeminen on hauskaa mutta myös hyödyllistä. Tässä pientä kuvakoostetta siitä mitä olen saanut aikaan..

Peilin kautta näkyvä kristallilamppu..

..on siis minun tekemä, laatikoista löytyneistä muovikristalleista :) Kehikko vanhasta lampusta.


Marimekon "Karkuteillä" kankaan pingoitin kiilakehyksiin. Idea ystävältä :)

Pinnasängyn verhon ompelin löytökorista ostetusta kankaasta.

Tämä näytti ennen täysin erilaiselta. Oli heiniä, nalleja, simpukoita.. lahjaksi kauan aikaa sitten saatu taulu. Nyt maalasin kehykset ja taiteena on pikku tyttöjeni kädenjäljet <3

Tämän tyynyn ompelin esikoista odottaessani noin 30v. vanhoista kankaista.

Nämä tähtityynyt on ommeltu paneeliverhoista :)

Jokunen aika sitten kun pähkinän ja ruskean sävyt kalusteissa alkoivat toden teolla kyllästyttämään alkoi maalisuti saada töitä. Baaripöytä ja tuolit (jotka siis jo myyty) muuttuivat tummanruskeasta valkoiseksi ja tulihan hyvä. Kaiuttimet (joita en kyllä tässä sisustuksessa pitäisi ollenkaan..) muuttuivat pähkinän/kirsikan (!) sävystä mustaksi.  Ja tuli niin hyvä että voisi luulla ihan kaupasta ostetuksi. Olisin maalannut valkoiseksi, mutta vaihtoon olisi mennyt myös kaiuttimen etukangas.. Uusimpana maalauksen kohteena on korulipas. Se on vielä viimeistelyä vailla. Sitten on se tuolin entisöinti, joka ei ole vielä edistynyt yhtään.. :)

Toisaalta pidän kaikesta uudesta, helposti puhtaana pidettävästä, valkoisesta, korkeakiiltoisesta, mutta toisaalta pidän siitä että on myös niitä rouheita yksityiskohtia ettei ole liian kiiltävää. Tosin pidän niin monenlaisista sisustuksista, että on aina vaikea päättää mitä haluaa..! :)

Mukavaa tulevaa viikkoa kaikille!

p.s. Anonyymit arvontaan osallistuneet, voisitteko käydä lukemassa vielä arvontapostauksen uudelleen kiitos.

9 kommenttia

 1. Siis aivan valtavan hieno se lamppu!! Oot kyllä tosi taitava <3 Ostin itselleni yo-lahjaksi ompelukoneen viisi vuotta sitten. No sehän tyssäs sitten siihen että en osannut laittaa koneen neulaa paikoilleen ja käyttämättömänä on pysynyt.. Monesti kyllä oon aatellu että pitäis hakea se vanhempien tyköä ja koittaa uudestaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D
   Joo uudestaan vaan yrittämään! Alun yli kun pääset niin sehän on helppoa kun mikä, semmonen perusompelu. Ompelukone on kyllä hyödyllinen olla olemassa :)

   Poista
 2. Hieno valaisin...omin käsin tehty, mutta suloisin on lapsen sänky...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Todellakin vauvan sänky näistä suloisin <3

   Poista
 3. Ihanan simppeli kristallivalaisin. En yleensä pidä moisista, mutta tämä on juuri niin yksinkertaisen ja kivan näköinen, että huolisin kyllä omaankin kotiin. :)

  VastaaPoista
 4. Kiva tuo pikku taulu, tutut tyynykankaat, tuo muistoja mieleen.

  VastaaPoista
 5. uusi lukija ilmottautuu! käyhän osallistumassa blogini arvontaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi! Olenpa jo käynytkin osallistumassa. Tuolta oikeasta laidasta löytyy linkkikin sinun arvontaan :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit ♥